Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(46)
Forma i typ
Książki
(44)
Publikacje naukowe
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(3)
Czasopisma
(2)
Dostępność
dostępne
(62)
tylko na miejscu
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(10)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(3)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(27)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Filia 2 (Fredry 5)
(3)
Filia 4 (Ofiar Katynia 15)
(4)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(8)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(4)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(1)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(4)
Filia 18 (Łukasiewicza 78)
(1)
Autor
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(7)
Puchalski Czesław
(6)
Gajdek Grażyna
(4)
Pijanowski Eugeniusz (1906-1974)
(4)
Zin Marek (1947- )
(3)
Adamczak Marek
(2)
Babicz-Zielińska Ewa
(2)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(2)
Drozdowski Bronisław (1928- )
(2)
Reps Arnold
(2)
Woźniak Michał Gabriel (1949- )
(2)
Znamirowska Agata
(2)
Ankiel-Homa Magdalena
(1)
Augustyńska-Prejsnar Anna
(1)
Bartosz Grzegorz (1950- )
(1)
Bartoszek-Pączkowska Agnieszka
(1)
Beba Bożena
(1)
Bocianowski Bohdan (1911-1983)
(1)
Budsławski Józef (1912-1978)
(1)
Burszta Józef (1914-1987)
(1)
Cybulska Emilia Barbara
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Drabent Zygmunt
(1)
Dłużewska Anna (1921-2001)
(1)
Dłużewski Mieczysław (1922- )
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gałecka Maria
(1)
Gil Marian
(1)
Goncerzewicz Maria (1917- )
(1)
Grimm Hans-Ulrich
(1)
Hasik Jan Marian (1922-2001)
(1)
Jastrzębski Witold
(1)
Jaworska Grażyna (technologia żywności i żywienia)
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Karnas Leszek
(1)
Koelle Katrin
(1)
Krauze Stanisław
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Lewicki Piotr Paweł (1937- )
(1)
Miklaszewski Stanisław (1947- )
(1)
Mikuła Bogusz (1966- )
(1)
Moskal Maria
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Pijanowski Eugeniusz
(1)
Pisula Andrzej
(1)
Sikorski Zdzisław E
(1)
Sojkin Bogdan
(1)
Stobiński Jerzy
(1)
Temple Nicola
(1)
Weryho Maria (1858-1944)
(1)
Witczak Mariusz
(1)
Woldańska-Płocińska Aleksandra (1985- )
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Zalewski Stanisław
(1)
Zalewski Stanisław (1936-2000)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(8)
2000 - 2009
(18)
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(1)
1970 - 1979
(5)
1940 - 1949
(1)
1900 - 1909
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(39)
Język
polski
(38)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Temat
Żywność
(37)
Technologia żywności
(8)
Odżywianie
(4)
Przemysł rolno-spożywczy
(4)
Biotechnologia
(3)
Innowacje
(3)
Jakość żywności
(3)
Mięso
(3)
Przedsiębiorstwo
(3)
Rozwój regionalny
(3)
Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR)
(3)
Substancje dodatkowe do żywności
(3)
Transfer technologii
(3)
Zarządzanie ryzykiem
(3)
Barwniki spożywcze
(2)
Białka
(2)
Biochemia
(2)
Chemia analityczna
(2)
Dochody indywidualne
(2)
Efektywność ekonomiczna
(2)
Klastry (ekonomia)
(2)
Komunikacja
(2)
Kucharstwo
(2)
Machowski, Eugeniusz (1934-1996)
(2)
Mieszkania
(2)
Mleko
(2)
Nierówności społeczne
(2)
Polityka gospodarcza
(2)
Pomidory
(2)
Produkcja żywności
(2)
Samorząd terytorialny
(2)
Spożycie
(2)
Technologia chemiczna
(2)
Turystyka
(2)
Tworzywa sztuczne
(2)
Tłuszcze
(2)
Witaminy
(2)
Wzrost gospodarczy
(2)
Węglowodany
(2)
Zarządzanie strategiczne
(2)
Zarządzanie wiedzą
(2)
Zboże
(2)
Żywność ekologiczna
(2)
Żywność prozdrowotna
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Alokacja
(1)
Amoniak
(1)
Anioły biznesu
(1)
Aromaty spożywcze
(1)
Audyt wewnętrzny
(1)
BRW
(1)
Barwiniki spożywcze
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Bezrobocie
(1)
Biogaz
(1)
Budżety rodzinne
(1)
Burak cukrowy
(1)
Cebula
(1)
Chemia
(1)
Chemia farmaceutyczna
(1)
Deficyt budżetowy
(1)
Deklaracja bolońska (1999)
(1)
Dietetyka
(1)
Dolina Lotnicza
(1)
Drożdże
(1)
Ekonomia
(1)
Ekorozwój
(1)
Ekspedytorzy sprzedaży wysyłkowej
(1)
Eksperyment
(1)
Ekstrakcja
(1)
Emerytura
(1)
Energetyka
(1)
Energetyka odnawialna
(1)
Etnografia
(1)
Europejska Agencja Obrony
(1)
Euroregiony
(1)
Firma (nazwa)
(1)
Flawony
(1)
Folklor
(1)
Fundusze strukturalne UE
(1)
Fuzja przedsiębiorstw
(1)
Gastronomia
(1)
Gaz ziemny
(1)
Geochemia
(1)
Gleba
(1)
Glukozynolany
(1)
Gospodarka
(1)
Gospodarka oparta na wiedzy
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
Grusza
(1)
Górnictwo
(1)
HACCP
(1)
Informatyka
(1)
Infrastruktura techniczna
(1)
Inkubatory przedsiębiorczości
(1)
Instytucje nonprofit
(1)
Integracja europejska
(1)
Inwestycje
(1)
Temat: czas
1989-
(5)
2001-0
(4)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okolice)
(2)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Podlaskie, województwo
(1)
Recz (woj. zachodniopomorskie, pow. Choszczno)
(1)
Strzegom (woj. dolnośląskie ; okręg)
(1)
Warszawa
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(14)
Praca zbiorowa
(5)
Opracowanie
(3)
Księga pamiątkowa
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Audycje radiowe
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Podręcznik
(1)
Podręcznik akademicki
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(6)
Historia
(2)
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
46 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Czy naprawdę wiesz, co jesz? Dzięki tej książce uświadamiasz sobie, jak wielka jest różnica pomiędzy oficjalną wersją, a tym co naprawdę loduje na Twoim talerzu. Autor otworzy Twoje oczy na produkcję przemysłową pożywienia i jej zaplecze. Jednocześnie ukaże, jak ważne jest, żeby konsumenci się zjednoczyli i walczyli o swoje prawa. Dowiedz się: Jakie kłamstwa są powielane w oglądanych przez Ciebie reklamach ; W jaki sposób kryl można zostać przemieniony we frankfurterki, a z substratu bioodpadów powstaje gulasz ; Dlaczego jedzenie oszukuje zmysły, ale nas nie odżywia ; Kto manipuluje nie tylko Tobą, ale i Twoimi dziećmi, Dlaczego słodziki bywają niezdrowe i co robi cukier w kiełbasie ; Jaki wpływ mają na nas sztuczne aromaty i jak wiele ich jest w tym, co jemy ; Kto odpowiada za epidemię otyłości. Bądź świadomym konsumentem! [Wydaw. Vital, 2015]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-66/69 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-66/69 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-66 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-57 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-Czyt.57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 451.
I. WSTĘP: 1. Pojęcie zdrowia ; 2. Relacje między między żywnością, żywieniem i zdrowiem. II. ŻYWNOŚĆ: 1. Definicje i podział produktów żywnościowych ; 2. Jakość żywności i jej uwarunkowania ; 3. Przetwarzanie i utrwalanie żywności ; 4. Biotechnologia w produkcji żywności ; 5. Dodatki do żywności i ich zastosowanie ; 6. Znakowanie żywności ; 7. Prawo żywnościowe i urzędowa kontrola żywności. III. ŻYWIENIE: 1. Istota racjonalnego żywienia ; 2. Podstawowe składniki pożywienia ; 3. Żywność jako źródło składników odżywczych ; 4. Trawienie i przyswajanie pożywienia ; 5. Podstawowe zasady racjonalnego żywienia ; 6. Wegetarianizm jako dieta alternatywna ; 7. Żywienie dietetyczne ; 8. Interakcje leków ze składnikami żywności. IV. ZDROWIE: 1. Biologiczne podstawy zdrowia ; 2. Etiologia i prewencja wybranych chorób dietozależnych ; 3. Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka ; 4. Inne zagrożenia dla zdrowia ; 5. Instrumenty polityki prozdrowotnej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-78309 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. Dzieło współopr.: T. 1-2 Indeks
- Mleko - Przetwory mleczne - Tłuszcze i oleje - Mięso - Zboże - Mąka - Piekarstwo - Surogaty - Środki konserwujące - Barwienie artykułów żywności i przedmiotów użytku - Sztuczne środki słodzące - Środki kosmetyczne - Naczynia
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A-34215 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
Całość pod red. Zdzisława E. Sikorskiego.
1. Witaminy; 2. Tłuszcz mleczny: struktura, skład i właściwości prozdrowotne; 3. Alergeny w żywności; 4. Mutagenne, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze składniki żywności; 5. Skażenia żywności; 6. Rola składników żywności w żywieniu człowieka; 7. Interakcje składników żywności; 8. Rola analityki chemicznej w zapewnianiu pożądanej jakości żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wyd. 1 i 2 ukazały się pt.: Chemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności ; wyd. 3 i 4 ukazały się pt.: Chemia żywności : skład, przemiany i właściwości żywności.
Całość pod red. Zdzisława E. Sikorskiego.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
1. Sacharydy w żywności - budowa i przekształcenia; 2. Właściwości funkcjonalne sacharydów; 3. Lipidy; 4. Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych; 5. Białka - budowa i właściwości; 6. Charakterystyka białek głównych surowców żywnościowych; 7. Metody oznaczania i badania białek w żywności; 8. Niebiałkowe związki azotowe.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-89441 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Karotenoidy i aktywność przeciwutleniająca jednodniowych soków marchwiowych z dodatkami ; Wpływ obróbki termicznej na wydajność i cechy jakościowe mięsa drobiowego ; Wpływ temperatury miazgi na jakość z soku z buraka ćwikłowego ; Wpływ technologii na jakość wina półwytrawnego z kwiatów mniszka lekarskiego ; Wpływ technologii produkcji na jakość nalewki alkoholowej z płatków róży ; Innowacyjne rozwiązania w przemyśle spożywczym ; Wpływ dodatków koloryzujących na powstawanie 5-hydroksymetylo-2-furfuralu w pieczywie ; Wpływ pulsacyjnych pól elektrycznych (PEF) na ultrasłabą luminescencję płynnych produktów jajczarskich ; Superwarzywa - przykład żywności naturalnej o szczególnych właściwościach prozdrowotnych ; Tribologia jamy ustnej - nowy wymiar badania tekstury żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109205 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
1. Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności; 2. Budowa i skład chemiczny żywności; 3. Woda jako składnik żywności; 4. Składniki mineralne; 5. Dodatki do żywności; 6. Barwniki; 7. Substancje zapachowe; 8. Polifenole, glukozynolany i inne związki prozdrowotne i antyżywieniowe.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
Metody analizy żywności / Józef Budsławski, Zygmunt Drabent. - Wyd. 2 zm. i uzup. - Warszawa : Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1972. - 403, [1] s. : rys., tab., wykr. ; 24 cm.
Bibliogr. Indeks
- Zasady pobierania próbek do analizy - Metody fizykochemiczne - Badanie niektórych cech produktów żywnościowych - Chemiczne badanie produktów żywnościowyh
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-38931 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smakologia / [tekst i ilustracje] Ola Woldańska-Płocińska. - Poznań : Papilon, copyright 2020. - 78, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 31 cm.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet? Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym. [www.azymut.pl, 2020]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. AF-109671 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Wyp-61/I (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia dla głodnych wiedzy. Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. [Znak, 2019]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-107258 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej w Warszawie Rozprawy Naukowe ; t. 55)
Bibliogr. Streszcz. i tyt. także w ang., ros.
I. Wstęp II. Przegląd piśmiennictwa 1. Zasady pianowego suszenia produktów spożywczych 2. Przebieg suszenia spienionych produktów spożywczych 3. Mechanizm suszenia spienionych produktów
spożywczych III.Część doświadczalna 1. Dobór surowców 2. Spienianie koncentratu pomidorowego 3. Suszenie spienionego koncentratu pomidorowego 4. Oznaczanie wilgotności surowca i gotowego produktu 5. Fotomikrografia 6. Metody graficzne i matematyczne interpretacji
wyników 7. Metody statystyczne IV. Wyniki i ich omówienie 1. Przebieg suszenia koncentratu pomidorowego 2. Suszenie spienionego koncentratu pomidorowego V. Wnioski
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-41595 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych / Witold Jastrzębski. - Wyd. 5 uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1995. - 238, [2] s. : il., fot., rys. ; 19 x 21 cm.
Bibliogr. s. [240].
Materiały konstrukcyjne urządzeń gastronomicznych ; Opakowania żywności ; Podstawowe zasady rysunku technicznego ; Napędy maszyn gastronomicznych, instalacje elektryczne, wentylacje ; Maszyny i urządzenia do obróbki mechanicznej surowców i produktów żywnościowych ; Aparatura grzejna ; Urządzenia chłodnicze ; Maszyny i urządzenia do mycia naczyń ; Urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów ; Transport wewnętrzny w zakładach gastronomicznych ; Podstawy projektowania technologicznego zakładów żywienia zbiorowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-99250 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wpływ zawartości barwników hemowych w mięśniach na barwę mięsa wieprzowego / Andrzej Pisula. - Warszawa : Akademia Rolnicza, 1974. - 74 s., [1] k. tabl. złoż. : rys., tab., wykr. ; 24 cm.
(Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej w Warszawie. Rozprawy Naukowe ; t. 42)
Bibliogr. Streszcz. i tyt. także ang., ros.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-35492 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-71060 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [195]-201.
KOMERCJALIZACJA PRODUKTU JAKO PROCES RYNKOWY: Rozwój nowego produktu jako proces innowacyjny ; Pojęcie i składowe komercjalizacji produktu jako procesu rynkowego ; Kluczowe elementy procesu komercjalizacji produktów żywnościowych ; UWARUNKOWANIA KOMERCJALIZACJI PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W PRZEDSIĘBIORSTWIE: Przesłanki komercjalizacji żywności ; Konsument jako czynnik warunkujący proces komercjalizacji produktów żywnościowych ; Prawne i technologiczne determinanty komercjalizacji produktu żywnościowego ; KOMERCJALIZACJA INNOWACJI PRODUKTOWYCH W PRZEDSIĘBIORSTWACH NA POLSKIM RYNKU PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH: Przesłanki i metodyka procesu badawczego w przedsiębiorstwach na polskim rynku żywnościowym ; Proces rozwoju innowacji produktowych w przedsiębiorstwach na polskim rynku żywnościowym ; Proces komercjalizacji produktów w badanych przedsiębiorstwach ; KONSUMENT JAKO DETERMINANTA PROCESU KOMERCJALIZACJI PRODUKTU ŻYWNOŚCIOWEGO: Przesłanki i metodyka badań zachowań konsumentów na rynku produktów żywnościowych ; Determinanty procesu postrzegania przez konsumentów innowacji produktowych na rynku żywności ; Wyznaczniki procesu akceptacji innowacji na rynku produktów żywnościowych ; MODELOWANIE PROCESU KOMERCJALIZACJI PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W POLSCE: ; Modele rozwoju nowego produktu żywnościowego - spojrzenie branżowe ; Komercjalizacja nowych produktów żywnościowych w świetle badań polskiego rynku (wybrane branże) ; Komercjalizacja nowych produktów żywnościowych a proces akceptacji konsumenta.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-97779 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Wydawnictwa Uniwersytetu Rzeszowskiego ; 291)
Bibliogr.
1. Rola Profesora Eugeniusza Machowskiego w rozwoju nauk ekonomiczno-rolniczych w Rzeszowie ; 2. Dopłaty obszarowe jako wsparcie dochodów rolniczych (na przykładzie wojew. podkarpackiego) ; 3. Zmiany struktury budżetu samorządu w skali regionalnej na przykladzie Podkarpacia ; 4. Czynniki warunkujące rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich ; 5. Dostosowanie zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego do norm Unii Europejskiej (na przykładzie wojew. podkarpackiego) ; 6. Tradycje w sztuce kulinarnej ; 7. Historyczne uwarunkowania smaków w kuchni polskiej ; 8. Przegląd badań nad niechemicznymi metodami ochrony roślin w południowo-wschodniej Polsce ; 9. Wpływ wieku na właściwości fizyko-chemiczne mięsa końskiego ; 10. Substancje biologiczne czynne w żywności funkcjonalnej ; 11. Dokładność szacowania otłuszczenia tusz świń pogłowia zarodowego na podstawie masy tłuszczu w wyrębach podstawowych ; 12. Ocena liczebności i pozyskania zwierzyny grubej na terenie Nadleśnictwa Lubaczów ; 13. Poziom wiedzy o rolnictwie ekologicznym w świetle opinii rolników ; 14. Wykorzystanie drożdży piekarskich jako bioindykatorów ; 15. Porównanie dokładności szacowania umięśnienia świń ras duroc, hampshire i pietrain na podstawie pomiarów tuszy ; 16. Żywność funkcjonalna w opinii mieszkańcow Podkarpacia ; 17. Badania zawartości witaminy C w jabłkach ; 18. Wartość tuczna i rzeźna mieszańców świń w zależności od wieku ; 19. Cechy jakościowe tusz i właściwości fizykochemiczne mięsa mieszańców świń w zależności od wieku ; 20. Wartośc rzeźna koni i właściwości fizykochemiczne mięsa z koni pogłowia krajowego i imporotwanych z Rumunii ; 21. Wpływ żywienia różnymi mieszankami pasz treściwych na wartość rzeźną trzody chlewnej ; 22. Wpływ żywienia trzody chlewnej różnymi mieszankami pasz treściwych na jakość mięsa ; 23. Kształtowanie jakości sensorycznej mięsa i wędlin pakowanych w mieszankach gazów ; 24. Charakterystyka tusz tuczników ubijanych w Zakładach Mięsnych Dębica SA w latach 2003-2004 ; 25. Charakterystyka mięsa końskiego ; 26. Wpływ nawożenia azotowego na ilość i jakość białka mąki otrzymanej z ziarna pszenżyta ozimego ; 27. Wpływ przebiegu glikolizy na występowanie odchyleń jakościowych typu PSE i DFD oraz przydatność przetwórczą mięsa tuczników mieszańców PBZ X Duroc, PBZ X Hampsihre i PBZ X Pietrain ; 28. Ocena jakości piwa ; 29. Reakcja rzepaku jarego na dolistne dokarmianie nawozami wieloskładnikowymi ; 30. Aktywność enzymów hydrolitycznych w mleku UHT podczas przechowywania
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej