Zin Marek (1947- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Dostępność
dostępne
(7)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(2)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(5)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1645)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(793)
Zin Marek (1947- )
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(788)
Kowalska Dorota
(671)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(665)
Doyle Arthur Conan
(648)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(600)
Wallace Edgar
(585)
Zarawska Patrycja (1970- )
(515)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(507)
Cartland Barbara
(490)
Kochanowski Jan
(484)
Shakespeare William (1564-1616)
(471)
Shakespeare William
(466)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(464)
Christie Agatha (1890-1976)
(444)
Dickens Charles
(444)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(444)
Popławska Anna (filolog)
(440)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(432)
Waidacher Toni
(423)
Prus Bolesław (1847-1912)
(403)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(403)
Verne Jules
(400)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(398)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(396)
Roberts Nora (1950- )
(396)
Fabianowska Małgorzata
(384)
Drewnowski Jacek (1974- )
(376)
Konopnicka Maria
(373)
Twain Mark
(359)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(353)
Steel Danielle (1947- )
(349)
May Karl
(345)
Poe Edgar Allan
(341)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(336)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(330)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(308)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(305)
Ludwikowska Jolanta
(302)
Tuwim Julian (1894-1953)
(301)
Rzehak Wojciech (1967- )
(298)
London Jack
(297)
Dönges Günter
(285)
Mahr Kurt
(284)
Boy-Żeleński Tadeusz
(283)
Darlton Clark
(280)
Leśmian Bolesław
(279)
Ewers H.G
(278)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(271)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(254)
Zimnicka Iwona (1963- )
(254)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(249)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(248)
Krasicki Ignacy
(243)
King Stephen (1947- )
(241)
Francis H.G
(240)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(239)
Conrad Joseph
(237)
Montgomery Lucy Maud
(237)
May Karol
(235)
Austen Jane
(234)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(233)
Goscinny René (1926-1977)
(231)
Vlcek Ernst
(231)
Autores Varios
(229)
Barner G.F
(228)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(228)
Chávez José Pérez
(222)
Stevenson Robert Louis
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Ławnicki Lucjan
(221)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(220)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Balzac Honoré de
(213)
Kraszewski Józef Ignacy
(213)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(213)
Kipling Rudyard
(212)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(212)
Szulc Andrzej
(212)
Wells H. G
(212)
Voltz William
(211)
Szal Marek
(210)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(209)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(5)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Żywność
(5)
Jajka
(2)
Machowski, Eugeniusz (1934-1996)
(2)
Mięso
(2)
Mleko
(2)
Przemysł rolno-spożywczy
(2)
Drób
(1)
Dziczyzna
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Koncentraty spożywcze
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Odżywianie
(1)
Opakowania
(1)
Owoce
(1)
Pieczywo
(1)
Pierze
(1)
Ryby
(1)
Skóry
(1)
Tłuszcze
(1)
Warzywa
(1)
Wełna
(1)
Temat: czas
1989-
(2)
Temat: miejsce
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okolice)
(2)
Gatunek
Księga pamiątkowa
(2)
Podręcznik akademicki
(2)
Podręcznik
(1)
Podręczniki
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Związki chemiczne produktów spożywczych ; Dodatki do produktów spożywczych ; Przemiany w produktach spożywczych ; Zboża ; Produkty zbożowe ; Pieczywo ; Owoce ; Warzywa ; Produkty owocowe i warzywne ; Cukier ; Miód ; Produkty cukiernicze ; Czekolada ; Wyroby przemysłu fermentacyjnego ; Mięso i produkty mięsne ; Ryby i produkty rybne ; Mleko i produkty mleczne ; Jaja i produkty jajczarskie ; Tłuszcze jadalne ; Kawa ; Herbata.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-102329 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Wydawnictwa Uniwersytetu Rzeszowskiego ; 291)
Bibliogr.
1. Rola Profesora Eugeniusza Machowskiego w rozwoju nauk ekonomiczno-rolniczych w Rzeszowie ; 2. Dopłaty obszarowe jako wsparcie dochodów rolniczych (na przykładzie wojew. podkarpackiego) ; 3. Zmiany struktury budżetu samorządu w skali regionalnej na przykladzie Podkarpacia ; 4. Czynniki warunkujące rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich ; 5. Dostosowanie zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego do norm Unii Europejskiej (na przykładzie wojew. podkarpackiego) ; 6. Tradycje w sztuce kulinarnej ; 7. Historyczne uwarunkowania smaków w kuchni polskiej ; 8. Przegląd badań nad niechemicznymi metodami ochrony roślin w południowo-wschodniej Polsce ; 9. Wpływ wieku na właściwości fizyko-chemiczne mięsa końskiego ; 10. Substancje biologiczne czynne w żywności funkcjonalnej ; 11. Dokładność szacowania otłuszczenia tusz świń pogłowia zarodowego na podstawie masy tłuszczu w wyrębach podstawowych ; 12. Ocena liczebności i pozyskania zwierzyny grubej na terenie Nadleśnictwa Lubaczów ; 13. Poziom wiedzy o rolnictwie ekologicznym w świetle opinii rolników ; 14. Wykorzystanie drożdży piekarskich jako bioindykatorów ; 15. Porównanie dokładności szacowania umięśnienia świń ras duroc, hampshire i pietrain na podstawie pomiarów tuszy ; 16. Żywność funkcjonalna w opinii mieszkańcow Podkarpacia ; 17. Badania zawartości witaminy C w jabłkach ; 18. Wartość tuczna i rzeźna mieszańców świń w zależności od wieku ; 19. Cechy jakościowe tusz i właściwości fizykochemiczne mięsa mieszańców świń w zależności od wieku ; 20. Wartośc rzeźna koni i właściwości fizykochemiczne mięsa z koni pogłowia krajowego i imporotwanych z Rumunii ; 21. Wpływ żywienia różnymi mieszankami pasz treściwych na wartość rzeźną trzody chlewnej ; 22. Wpływ żywienia trzody chlewnej różnymi mieszankami pasz treściwych na jakość mięsa ; 23. Kształtowanie jakości sensorycznej mięsa i wędlin pakowanych w mieszankach gazów ; 24. Charakterystyka tusz tuczników ubijanych w Zakładach Mięsnych Dębica SA w latach 2003-2004 ; 25. Charakterystyka mięsa końskiego ; 26. Wpływ nawożenia azotowego na ilość i jakość białka mąki otrzymanej z ziarna pszenżyta ozimego ; 27. Wpływ przebiegu glikolizy na występowanie odchyleń jakościowych typu PSE i DFD oraz przydatność przetwórczą mięsa tuczników mieszańców PBZ X Duroc, PBZ X Hampsihre i PBZ X Pietrain ; 28. Ocena jakości piwa ; 29. Reakcja rzepaku jarego na dolistne dokarmianie nawozami wieloskładnikowymi ; 30. Aktywność enzymów hydrolitycznych w mleku UHT podczas przechowywania
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Streszcz. ang. przy pracach.
M.in.: Rola Profesora Eugeniusza Machowskiego w rozwoju nauk ekonomiczno-rolniczych w Rzeszowie ; Dopłaty obszarowe jako wsparcie dochodów rolniczych (na przykładzie województwa podkarpackiego) ; Zmiany struktury samorządu w skali regionalnej na przykładzie Podkarpacia ; Czynniki warunkujące rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich ; Dostosowanie zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego do norm Unii Europejskiej (na przykładzie województwa podkarpackiego) ; Tradycje w sztuce kulinarnej ; Historyczne uwarunkowania smaków w kuchni polskiej ; Przegląd badań nad niechemicznymi metodami ochrony roślin w południowo-wschodniej Polsce ; Substancje biologicznie czynne w żywności funkcjonalnej ; Ocena liczebności i pozyskania zwierzyny grubej na terenie Nadleśnictwa Lubaczów ; Poziom wiedzy o rolnictwie ekologicznym w świetle opinii rolników ; Żywność funkcjonalna w opinii mieszkańców Podkarpacia ; Badania zawartości witaminy C w jabłkach ; Charakterystyka tusz tuczników ubijanych w Zakładach Mięsnych Dębica SA w latach 2003-2004 ; Ocena jakości piwa.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-5932 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-5899 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
1. Zboża i produkty zbożowe ; 2. Herbata ; 3. Kawa ; 4. Cukier i wyroby cukiernicze ; 5. Miód ; 6. Napoje alkoholowe ; 7. Mleko i przetwory mleczne ; 8. Jaja i przetwory ; 9. Mięso i przetwory mięsne ; 10. Tłuszcze jadalne ; 11. Ryby i konserwy rybne ; 12. Ocena żywienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-93455 (1 egz.)
Książka
W koszyku
I. Wiadomości ogólne II. Mięso III. Mleko IV. Drób V. Jaja VI. Ryby VII. Dziczyzna VIII. Skóry IX. Pierze X. Wełna.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-636/638 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-91161 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Utrwalanie żywności niskimi temperaturami ; Utrwalanie żywności wysokimi temperaturami ; Utrwalanie żywności przez zakwaszanie ; Chemiczne utrwalanie żywności ; Utrwalanie żywności poprzez odwadnianie ; Niekonwencjonalne metody utrwalania żywności ; Opakowania ; Przechowalnictwo mięsa i jego przetworów ; Przechowalnictwo mleka i jego przetworów ; Przechowalnictwo i konserwacja jaj ; Przechowalnictwo tłuszczów ; Przechowalnictwo owoców i warzyw ; Przechowywanie pieczywa ; Przechowywanie koncentratów spożywczych ; Przechowywanie używek roślinnych ; Przechowywanie wyrobów przemysłu fermentacyjnego ; Zarządzanie jakością w trakcie przetwarzania i przechowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-92302 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej