Mięso
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(21)
Forma i typ
Książki
(21)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(21)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(4)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(2)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(11)
Filia 5 (Budziwojska 194)
(1)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(1)
Filia 11 (Dębicka 170)
(2)
Filia 12 (Beskidzka 5)
(1)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Autor
Zin Marek (1947- )
(2)
Adamczak Leszek
(1)
Antonik Mariola
(1)
Bogner Hermann
(1)
Boxberger Josef
(1)
Ciecieląg Grzegorz
(1)
Davis Garth (lekarz)
(1)
Deuchars Marion
(1)
Feslikenian Franca
(1)
Godzińska Marzena
(1)
Jacobson Howard (1930- )
(1)
Kasprzyk-Chevriaux Magdalena
(1)
Kaye Alexa
(1)
Kosewska Lidia
(1)
Krauze Stanisław
(1)
Loftus David
(1)
Małgorzata Kosznik
(1)
Michałowska Elżbieta
(1)
Oliver Jamie (1975- )
(1)
Olszewski Adam
(1)
Pisula Andrzej
(1)
Pisula Andrzej (1940- )
(1)
Pospiech Edward
(1)
Reklewski Zygmunt
(1)
Roberto Gennari
(1)
Rohardt Monika
(1)
Sawicka Jolanta (tłumacz)
(1)
Terry Chris
(1)
Wolski Franciszek
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Wójtowicz Joanna
(1)
Zaraska Marta
(1)
Znamirowska Agata
(1)
Znaniecki Piotr
(1)
Zych Barbara
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(6)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(3)
1940 - 1949
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(21)
Język
polski
(20)
Temat
Kobieta
(5234)
Literatura polska
(4583)
Płyty gramofonowe
(4556)
Polska
(3984)
Przyjaźń
(3680)
Mięso
(-)
Rodzina
(3654)
II wojna światowa (1939-1945)
(3055)
Poezja polska
(2595)
Miłość
(2547)
Relacje międzyludzkie
(2438)
Powieść polska
(2400)
Zwierzęta
(2380)
Tajemnica
(2104)
Powieść amerykańska
(2015)
Wojsko
(1927)
Muzyka polska
(1920)
Filozofia
(1882)
Magia
(1865)
Pisarze polscy
(1789)
Język polski
(1661)
Dziewczęta
(1549)
Żydzi
(1535)
Pamiętniki polskie
(1479)
Rodzeństwo
(1442)
Nastolatki
(1336)
Śledztwo i dochodzenie
(1309)
Kultura
(1300)
Uczniowie
(1288)
Życie codzienne
(1245)
Literatura
(1200)
Polacy za granicą
(1171)
Małżeństwo
(1170)
Polityka
(1166)
Powieść angielska
(1137)
Dzieci
(1114)
Sztuka
(1072)
Uczucia
(1051)
Psy
(1037)
Publicystyka polska
(1004)
Władcy
(987)
Wsie
(986)
Ludzie a zwierzęta
(982)
Muzyka niemiecka
(982)
Teatr polski
(970)
Nauka
(946)
Literatura dziecięca polska
(942)
Trudne sytuacje życiowe
(940)
Historia
(906)
Duchowieństwo katolickie
(886)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(880)
Powieść obyczajowa amerykańska
(880)
Literatura młodzieżowa polska
(870)
Boże Narodzenie
(857)
Arystokracja
(851)
Zabójstwo
(848)
Opowiadanie polskie
(842)
Chłopcy
(829)
Turystyka
(824)
Koty
(816)
Politycy
(815)
Kościół katolicki
(809)
Dziecko
(792)
Policjanci
(787)
Sekrety rodzinne
(783)
Dziennikarze
(779)
Podróże
(726)
Polityka międzynarodowa
(718)
Szlachta
(717)
Wychowanie w rodzinie
(716)
Postawy
(709)
Osoby zaginione
(705)
Prywatni detektywi
(704)
Wybory życiowe
(692)
Uprowadzenie
(686)
Opowiadanie dziecięce przygodowe
(678)
Prawo
(668)
Młodzież
(667)
Przestępczość zorganizowana
(662)
Wojna
(654)
Przedsiębiorstwo
(651)
Poszukiwania zaginionych
(647)
Muzyka
(646)
Religia
(644)
Etyka
(639)
Miasta
(639)
Wychowanie
(636)
Społeczeństwo
(634)
Dramat polski
(629)
Nauczyciele
(629)
Relacja romantyczna
(624)
Topografia
(620)
Matki i córki
(612)
Walka dobra ze złem
(610)
Chrześcijaństwo
(603)
Powieść obyczajowa polska
(603)
Mężczyzna
(602)
Sztuka polska
(594)
Szkolnictwo
(581)
Muzyka rozrywkowa polska
(579)
Ruch oporu
(578)
Temat: czas
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Podlaskie, województwo
(1)
Polska
(1)
Recz (woj. zachodniopomorskie, pow. Choszczno)
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Podręcznik akademicki
(1)
Podręczniki
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(1)
Poradnik
(1)
Poradniki
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Historia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
21 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-62027 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "Proteinaholic. How our obsession with meat is killings us and what we can do about it" 2015.
Bibliogr. s. 489-570.
I. GARTH DAVIS: MIĘSOHOLIK: 1. Cześć, nazywam sie Garth i jestem uzależniony od mięsa ; 2. Historia upadku ; 3. W poszukiwaniu diety idealnej. II. JAK STALIŚMY SIĘ BIAŁKOHOLIKAMI: 4. Historia białka ; 5. Białko przyjmuję władzę w królestwie żywienia ; 6. Atkins i nie tylko ; 7. Nowy posmak białkoholizmu: paleo. III. BIŁKO: TYLKO SMIERĆ I CHOROBY: 8. Jak odróznić prawdę od pseudonauki ; 9. Cukrzyca: to mięso nadaje życiu słodki smak ; 10. Nadciśnienie: jak miałko nas przytłacza ; 11. Choroby serca: odstaw mięso, ciesz się życiem ; 12. Otyłość: to nie wina węglowodanów ; 13. Białko a nowotwory ; 14. Jak uniknąć przedwczesnej śmierci. IV. POWRÓT DO ZDROWIA: 15. Ile białka potrzebujemy? ; 16. Ograniczamy spożycie białka zwierzęcego ; 17. Plan posiłków.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Mięso i drób / tł. Marzena Godzińska. - Warszawa : "RM", 2004. - 79, [1] s. : fot. kolor. ; 29 cm.
(Świeże i Smaczne)
Indeks
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 311-[324].
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę? Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta. Autorka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-111531 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "Say No to Meat" 2019.
Rezygnacja z produktów pochodzenia zwierzęcego nigdy nie była łatwiejsza! Możesz zacząć lepiej się odżywiać, nie zmieniając przy tym radykalnie swojego stylu życia, a do tego nadal jeść smaczne i zdrowe posiłki bez poczucia, że cokolwiek tracisz. W książce znajdziesz wiele przydatnych wskazówek, sprytnych rozwiązań i pysznych bezmięsnych przepisów. Dzięki nim łatwiej będzie ci zrobić pierwszy krok i dołożyć swoją cegiełkę do zmiany świata na lepsze. [Lingea, 2021]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólne zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym Materiały wykorzystane w opracowaniu podręcznika I. Mycie i przygotowanie szkła do badań mikrobio-
logicznych II. Metody analizy mikrobiologicznej III. Przygotowanie barwników, płynów do rozcieńczeń i
podłoży hodowlanych IV. Oznaczanie stopnia zakażenia powietrza V. Analiza mikrobiologiczna wody VI. Analiza kostki drożdżowej i drożdży suszonych VII. Badanie mikroflory mleka i produktów mleczarskich VIII.Badanie tłuszczów jadalnych IX. Mikrobiologiczne badanie mięsa i wędlin X. Badanie surowców wchodzących w skład konserw
mięsnych, rybnych, owocowych i warzywnych XI. Badanie konserw sterylizowanych i pasteryzowa-
nych XII. Mikrobiologia wyrobów cukierniczych XIII.Oznaczanie stopnia zakażenia opakowań XIV. Przepisy laboratoryjne
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-89971 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. Dzieło współopr.: T. 1-2 Indeks
- Mleko - Przetwory mleczne - Tłuszcze i oleje - Mięso - Zboże - Mąka - Piekarstwo - Surogaty - Środki konserwujące - Barwienie artykułów żywności i przedmiotów użytku - Sztuczne środki słodzące - Środki kosmetyczne - Naczynia
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A-34215 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Jamie prezentuje ponad 100 wyśmienitych przepisów na rodzinne obiady i lunche. Znajdziemy tu wszystko, co powinnyśmy wiedzieć o racjonalnym żywieniu, wskazówki jak najlepiej zaprojektować swoją kuchnię oraz najlepsze przepisy na 10 potraw ulubionych na świecie. Większość przepisów wykorzystuje składniki, które u nas bez trudu można kupić oraz nowe pomysły na lubiane dania - zupy, sałatki, makarony, mięsa, ryby, desery i warzywa. [Muza, 2010]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. - Wyd. 2 uaktual. - Warszawa : WN-T, 2007. - 345, [1] s., [28] s. tabl. kolor. : il., fot., rys. ; 24 cm.
Bibliogr. przy rozdz.
1. Wiadomości wstępne; 2. Żywiec rzeźny; 3. Ubój i obróbka poubojowa; 4. Ocena poubojowa mięsa; 5. Uboczne artykuły poubojowe; 6. Rozbiór tusz zwierząt rzeźnych; 7. Metody utrwalania mięsa; 8. Przyprawy i substancje dodatkowe; 9. Osłonki sztuczne; 10. Przetwórstwo mięsa; 11. Konfekcjonowanie; 12. Ocena gotowego produktu; 13. Wskaźniki uzysków; 14. Transport surowców i przetworów mięsnych; 15. Gospodarka wodno-ściekowa; 16. Higiena produkcji; 17. System HACCP - Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny; 18. Bezpieczeństwo i higiena pracy; 19. Zadania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-636/638 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wpływ zawartości barwników hemowych w mięśniach na barwę mięsa wieprzowego / Andrzej Pisula. - Warszawa : Akademia Rolnicza, 1974. - 74 s., [1] k. tabl. złoż. : rys., tab., wykr. ; 24 cm.
(Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej w Warszawie. Rozprawy Naukowe ; t. 42)
Bibliogr. Streszcz. i tyt. także ang., ros.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-35492 (1 egz.)
Książka
DVD
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Surowce zwierzęce i ich jakość ; Przetwórstwo mięsa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-98093 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Rozprawy Habilitacyjne / Polska Akademia Nauk. Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt ; z. 5)
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. AF-40475 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Domowe przetwory / red. Monika Rohardt ; tł. Elżbieta Michałowska. - Warszawa : MUZA S.A, cop.1992. - 123 s., [1] s. tabl. kolor. : il. ; 30 cm.
Spis przepisów 122 s.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.12-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wędzenie mięsa i ryb : [oraz budowa wędzarni] / Franciszek Wolski. - Warszawa : Arystoteles, 2013. - 63 s. : fot. kolor. ; 24 cm.
Wędzenie ; Co to jest wędzenie? ; Metody wędzenia ; Dobór i przygotowanie drewna ; Wytwarzanie i działanie dymu ; Inne paliwa do ogrzewania wędzarni ; Wędzarnie ; Rodzaje i budowa wędzarni ; Gdzie jeszcze można wędzić? ; Najczęstsze błędy w wędzeniu ; Przygotowanie mięsa i ryb do wędzenia ; Peklowanie ; Solenie ; Płukanie i suszenie ; Dodatkowe wyposażenie ; Wędzenie mięsa ; Wędzenie kiełbasy ; Wędzenie ryb i owoców morza.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-636/639 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Cz. 3. FORESIGHT: Doświadczenia wynikające z zastosowanych metod badawczych w projektach typu foresight ; Rola foresight w programowaniu innowacyjnej gospodarki regionu ; Proces foresightu regionalnego w obszarze turystyki zrównoważonej na przykładzie wybranych projektów ; Foresight strategiczny w zarządzaniu innowacyjnym ; Scenariusze rozwoju technologii górniczych w aspekcie ich dostępności dla podmiotów decyzyjnych ; Foresight dla zrównoważonego rozwoju regionu na przykładzie województwa podkarpackiego ; Foresight narzędziem wyznaczania kierunków rozwoju przedsiębiorstw zaawansowanych technologicznie ; Foresight i zarządzanie wiedzą szansą na sukces przedsiębiorstwa w nowej gospodarce ; Priorytetowe technologie sektora informacyjnego w projekcie foresight województwa podkarpackiego ; Metodyka postępowania w badaniu delfickim w projekcie foresight ; Ocena ekoinnowacyjności technologii w projekcie foresight. Cz. 4. KLASTRY: Klastry ľ istota i znaczenie w podnoszeniu konkurencyjności przedsiębiorstw ; Uwarunkowania organizacyjno-prawne funkcjonowania klastrów w kontekście regionalnego systemu innowacji ; Klastry medialne we współczesnej gospodarce ; Wsparcie finansowe klastrów w sektorze rolno-spożywczym z funduszy unijnych w latach 2007- 2013 ; Klastry jako narzędzie poprawy konkurencyjności przedsiebiorstw na przykładzie klastra äDolina Lotnicza" w województwie podkarpackim. Cz. 5. EKOLOGICZNE ASPEKTY FUNKCJONOWANIA PRZEDSIĘBIORSTW I REGIONU: Wpływ ekologicznej reformy podatkowej w wybranych krajach Unii Europejskiej na zachowania proekologiczne przedsiębiorstw ; Aktywność gmin doliny Sanu w zakresie ochrony środowiska ; Źródła modernizacji ekologicznej przedsiębiorstw ; Strategiczne reakcje biznesu na globalne wyzwania ekologiczne w regulowanym środowisku. Cz. 6. EKONOMICZNE ASPEKTY FUNKCJONOWANIA FIRMY I REGIONU: Rozwój kanałów dystrybucji na rynku żywności ekologicznej ; Wewnętrzny system zarządzania jakością w BRW S.A. ; Klasyfikacja ryzyka w projektach europejskich - cechy projektów i kategorie ryzyka ; Rola władz lokalnych i regionalnych we wspieraniu rozwoju sektora turystyki ; Relacje gospodarstw rolniczych z rynkiem ; Społeczna odpowiedzialność przedsiębiorstw a ryzyko w środowisku pracy ; Ocena ekonomicznej efektywności inwestycji w energetykę odnawialną ľ ujęcie metodyczne ; Ocena konkurencyjności systemów produkcyjnych ; Zarządzanie produktywnością pracy w nowoczesnej organizacji ; Przygotowanie propozycji - zdefiniowanie obszarów najbardziej prorozwojowych dla Podlasia ; Finansowa ocena mechanizmów wsparcia inwestycji w energetykę odnawialną na przykładzie ciepłowni biomasowej w Reczu ; Problemy określania rentowności produkcji jednostkowej i małoseryjnej mieszanej ; Wybrane aspekty rozwojowe regionu Podkarpacia ; Sytuacja transportu kolejowego w związku z przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej ; Analiza porównawcza metod pomiaru wielkości ryzyka w pracach projektowych na przykładzie przedsięwzięć z branży IT ; Dystrybucja jako element budowy przewagi strategicznej przedsiębiorstw branży mięsnej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-99020/t.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "Meathooked : the history and Science of our 2,5-milion-year obsession with meat", 2016.
Indeks.
Niemal codziennie słyszymy o negatywnym wpływie produkcji oraz konsumpcji mięsa na środowisko i organizm człowieka. Wielu z nas próbuje ograniczyć ilość spożywanego mięsa albo całkowicie z niego zrezygnować. Niełatwo jednak oprzeć się wędzonym, suszonym, grillowanym czy smażonym przysmakom. Co powoduje, że mamy tak nieodpartą ochotę na białko zwierzęce i nie potrafimy się od niego odzwyczaić? I dlaczego ewolucja nie uczyniła nas wegeterianami, skoro jedzenie mięsa nam szkodzi? Autorka zabiera nas w fascynującą podróż dookoła świata, odkrywając przed nami różne kultury spożywania mięsa. Pokazuje niezwykłe restauracje mięsne w Indiach, laboratoria w Holandii, w których hoduje się mięso, a także opisuje składanie ofiar ze zwierząt w świątyniach w Beninie. Bada potężny wpływ ewolucji i działania mięsnego lobby, budowę genetyczną człowieka oraz tradycje naszych praprzodków. Ujawnia oddziaływanie sił, które sprawiają, że wciąż trwamy w uzależnieniu od białka zwierzęcego. [Czarna Owca, 2017]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-104733 (1 egz.)
Książka
W koszyku
I. Wiadomości ogólne II. Mięso III. Mleko IV. Drób V. Jaja VI. Ryby VII. Dziczyzna VIII. Skóry IX. Pierze X. Wełna.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-636/638 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-91161 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Utrwalanie żywności niskimi temperaturami ; Utrwalanie żywności wysokimi temperaturami ; Utrwalanie żywności przez zakwaszanie ; Chemiczne utrwalanie żywności ; Utrwalanie żywności poprzez odwadnianie ; Niekonwencjonalne metody utrwalania żywności ; Opakowania ; Przechowalnictwo mięsa i jego przetworów ; Przechowalnictwo mleka i jego przetworów ; Przechowalnictwo i konserwacja jaj ; Przechowalnictwo tłuszczów ; Przechowalnictwo owoców i warzyw ; Przechowywanie pieczywa ; Przechowywanie koncentratów spożywczych ; Przechowywanie używek roślinnych ; Przechowywanie wyrobów przemysłu fermentacyjnego ; Zarządzanie jakością w trakcie przetwarzania i przechowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-92302 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy Cz. 1 i 2
I. Mięso ze zwierząt rzeźnych dużych - Charakterystyka rynku / P. Znaniecki - Skup zwierząt gospodarskich / P. Znaniecki - Obrót żywcem rzeźnym / P. Znaniecki - Ocena tusz zwierząt rzeźnych / P. Znaniecki - Surowiec mięsny / I. Sobina - Surowiec tłuszczowy / P. Znaniecki - Skóry zwierząt rzeźnych / P. Znaniecki II. Mięso z drobiu / A. Faruga - Charakterystyka rynku - Obrót drobiem - Rzeźnie drobiu - Ocena rzeźna drobiu w badaniach naukowych - Drób jako surowiec rzeźny - Organizacja, kontrola i zaopatrzenie III. Mleko / B. Habaj - Ogólna charakterystyka mleka - Pozyskanie i zasady higieny produkcji mleka - Obrót mlekiem - Organizacja produkcji i zagospodarowanie mleka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-38353 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej