Przemysł rolno-spożywczy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(47)
Forma i typ
Książki
(44)
Publikacje naukowe
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(4)
Czasopisma
(2)
Audiobooki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(54)
tylko na miejscu
(8)
wypożyczone
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(7)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(8)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(38)
Wypożyczalnia Muzyczna (Żeromskiego 2)
(1)
Filia 2 (Fredry 5)
(1)
Filia 4 (Ofiar Katynia 15)
(2)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Filia 8 (Okulickiego 3)
(1)
Filia 9 (Czackiego 5)
(1)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(1)
Filia 11 (Dębicka 170)
(1)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(2)
Filia 18 (Łukasiewicza 78)
(1)
Autor
Gajdek Grażyna
(4)
Puchalski Czesław
(4)
Baranowski Bohdan (1915-1993)
(2)
Chorób Roman
(2)
Grochowski Zdzisław (1922-1992)
(2)
Rudy Mariusz
(2)
Sumińska Dorota (1957- )
(2)
Woźniak Michał Gabriel (1949- )
(2)
Zin Marek (1947- )
(2)
Znamirowska Agata
(2)
Bartyś Julian (1923-1982)
(1)
Bałda Waldemar (1962- )
(1)
Bravo Paweł (1967- )
(1)
Cegielska Maria
(1)
Chojecki Zygmunt
(1)
Chwiej Mieczysław
(1)
Cyran Stanisława
(1)
Dembińska Maria (1916- )
(1)
Duda Michał
(1)
Dąbrowski Przemysław
(1)
Hensel Witold (1917-2008)
(1)
Jaworska Grażyna (technologia żywności i żywienia)
(1)
Kamiński Włodzimierz
(1)
Kapusta Franciszek (1937- )
(1)
Kosewska Lidia
(1)
Kłapkowski Tadeusz
(1)
Lewicki Piotr Paweł (1937- )
(1)
Liberti Stefano (1974- )
(1)
Lijewski Teofil (1930-2010)
(1)
Machowski Eugeniusz (1934-1996)
(1)
Matyszewska Ewa
(1)
Miętkiewski Eugeniusz
(1)
Moskal Maria
(1)
NeΩ
(1)
Nicewicz-Staszowska Ewa
(1)
Oort Maarten van
(1)
Pazdur Jan (1909-2001)
(1)
Platt Czesław
(1)
Podedworna Hanna
(1)
Sobczak Tadeusz
(1)
Stasiak Andrzej (1928-2008)
(1)
Steel Carolyn
(1)
Szling Agnieszka
(1)
Temple Nicola
(1)
Trybała Mieczysław
(1)
Whitehurst Robert J
(1)
Witczak Mariusz
(1)
Wolsan Stanisław (1923-2017)
(1)
Woś Augustyn
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Zieliński Krzysztof (1961- )
(1)
Ślusarz Grzegorz (1955- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(9)
2010 - 2019
(12)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(4)
1980 - 1989
(5)
1970 - 1979
(9)
1950 - 1959
(1)
1930 - 1939
(1)
1920 - 1929
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
1901-2000
(2)
1918-1939
(1)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(47)
Język
polski
(46)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Kobieta
(5234)
Literatura polska
(4583)
Płyty gramofonowe
(4556)
Polska
(3984)
Przyjaźń
(3680)
Przemysł rolno-spożywczy
(-)
Rodzina
(3654)
II wojna światowa (1939-1945)
(3055)
Poezja polska
(2595)
Miłość
(2547)
Relacje międzyludzkie
(2438)
Powieść polska
(2400)
Zwierzęta
(2380)
Tajemnica
(2104)
Powieść amerykańska
(2015)
Wojsko
(1927)
Muzyka polska
(1920)
Filozofia
(1882)
Magia
(1865)
Pisarze polscy
(1789)
Język polski
(1661)
Dziewczęta
(1549)
Żydzi
(1535)
Pamiętniki polskie
(1479)
Rodzeństwo
(1442)
Nastolatki
(1336)
Śledztwo i dochodzenie
(1309)
Kultura
(1300)
Uczniowie
(1288)
Życie codzienne
(1245)
Literatura
(1200)
Polacy za granicą
(1171)
Małżeństwo
(1170)
Polityka
(1166)
Powieść angielska
(1137)
Dzieci
(1114)
Sztuka
(1072)
Uczucia
(1051)
Psy
(1037)
Publicystyka polska
(1004)
Władcy
(987)
Wsie
(986)
Ludzie a zwierzęta
(982)
Muzyka niemiecka
(982)
Teatr polski
(970)
Nauka
(946)
Literatura dziecięca polska
(942)
Trudne sytuacje życiowe
(940)
Historia
(906)
Duchowieństwo katolickie
(886)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(880)
Powieść obyczajowa amerykańska
(880)
Literatura młodzieżowa polska
(870)
Boże Narodzenie
(857)
Arystokracja
(851)
Zabójstwo
(848)
Opowiadanie polskie
(842)
Chłopcy
(829)
Turystyka
(824)
Koty
(816)
Politycy
(815)
Kościół katolicki
(809)
Dziecko
(792)
Policjanci
(787)
Sekrety rodzinne
(783)
Dziennikarze
(779)
Podróże
(726)
Polityka międzynarodowa
(718)
Szlachta
(717)
Wychowanie w rodzinie
(716)
Postawy
(709)
Osoby zaginione
(705)
Prywatni detektywi
(704)
Wybory życiowe
(692)
Uprowadzenie
(686)
Opowiadanie dziecięce przygodowe
(678)
Prawo
(668)
Młodzież
(667)
Przestępczość zorganizowana
(662)
Wojna
(654)
Przedsiębiorstwo
(651)
Poszukiwania zaginionych
(647)
Muzyka
(646)
Religia
(644)
Etyka
(639)
Miasta
(639)
Wychowanie
(636)
Społeczeństwo
(634)
Dramat polski
(629)
Nauczyciele
(629)
Relacja romantyczna
(624)
Topografia
(620)
Matki i córki
(612)
Walka dobra ze złem
(610)
Chrześcijaństwo
(603)
Powieść obyczajowa polska
(603)
Mężczyzna
(602)
Sztuka polska
(594)
Szkolnictwo
(581)
Muzyka rozrywkowa polska
(579)
Ruch oporu
(578)
Temat: czas
1989-
(5)
2001-
(5)
1901-2000
(3)
2001-0
(3)
1945-1989
(2)
1918-1939
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(6)
Województwo podkarpackie (1999- )
(6)
Pomorskie, województwo (od 1999)
(2)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okolice)
(2)
Rzeszów (woj. podkarpackie)
(2)
Zachodniopomorskie, województwo
(2)
Arktyka (region)
(1)
Dębica (woj. podkarpackie)
(1)
Euroregion Glacensis
(1)
Gmina Brześć Kujawski (woj. kujawsko-pomorskie, pow. włocławski)
(1)
Góry Świętokrzyskie
(1)
Karpaty
(1)
Kaszuby
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Lwów (Ukraina ; okręg)
(1)
Polska (część północna)
(1)
Województwo dolnośląskie (1999- )
(1)
Województwo łódzkie (1999- )
(1)
Śląsk, Dolny
(1)
Świat
(1)
Świętokrzyskie, województwo
(1)
Gatunek
Opracowanie
(5)
Praca zbiorowa
(4)
Dane statystyczne
(2)
Esej
(2)
Księga pamiątkowa
(2)
Materiały konferencyjne
(2)
Biografie
(1)
Czasopismo ekonomiczne
(1)
Czasopismo naukowe
(1)
Informatory
(1)
Podręcznik
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Publicystyka
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż
(1)
Spisy
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(12)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(7)
Historia
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(2)
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
47 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Prawdy Igloopolu / Waldemar Bałda. - Rzeszów : Agencja Wydawnicza Jota, 2015. - 229, [2] strony : ilustracje, fotografie ; 23 cm.
Bibliografia na stronach 224-227.
"Iglopol" to był sukces, jedyna w bloku socjalistycznym spółka akcyjna z udziałem pracowników. Pierwsze akcje w powojennej Polsce wydałem ja. Posyłałem ludzi w świat, żeby się uczyli i poznawali nowe rzeczy. Zachód patrzył na mnie z podziwem. Byłem człowiekiem, który w epoce realnego socjalizmu postawił na ekonomię, na technikę; reszta to były elementy, z którymi musiałem żyć, bo nic innego nie można było zrobić.
Chłodnia w Dębicy stała się początkiem największego koncernu rolno-przemysłowego w Europie Środkowo-Wschodniej. W siedemnastu ówczesnych województwach stworzyliśmy 120 zakładów rolnych, przemysłowych i handlowych, dając zatrudnienie 35 tysiącom ludzi. A potem uderzono we mnie i mój kombinat, w spółkę akcyjną - uderzano w momencie, gdy najtrudniejsze było za nami, gdy byliśmy na ukończeniu zagospodarowywania Bieszczadów i przejęcie Stoczni Gdańskiej, gdy w każdym zakładzie rolnym prowadzona była działalność pomocnicza, dzięki czemu ludzie mieli pracę i zarobek przez cały rok. Francuski biznesmen Daniel Amar kładł na stół 160 milionów dolarów za 49 procent udziałów w Igloopolu! Stawiał jednak warunek: prezesem ma być Brzostowski.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-9589 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-9590 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-66/69 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.13-66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Polskie młynarstwo / Bohdan Baranowski. - Wrocław [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1977. - 143, [3] s., [4] k. tabl., [104] s. tabl. : faks., fot., il., rys. ; 19 x 21 cm.
(Polskie Rzemiosło i Polski Przemysł)
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-49403 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zielona rewolucja / Maria Cegielska. - Warszawa : Iskry, 1974. - 166, [2] s. : tab., wykr. ; 17 cm.
(Życie i Nowoczesność)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-40542 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Prace Ekonomiczno-Rolnicze ; 3)
Bibliografia na stronach 482-484.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. AD-25880 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego. Monografie i Opracowania ; nr 9)
Bibliogr. s. 177-[184].
I. Powiązania oraz formy integracji w gospodarce żywnościowej ; II. Stan zaawansowania związków integracyjnych w województwie podkarpackim oraz uwarunkowania ; III. Zróżnicowanie terytorialne stopnia zaawansowania związków integracyjnych ; IV. Mikroekonomiczne determinanty rozwoju powiązań integracyjnych ; V. Szanse perspektywy rozwoju więzi integracyjnych rolnictwa z przemysłem spożywczym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-7659 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Prace Naukowe Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego. Monografie i Opracowania ; nr 20)
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 323-[342].
Uzasadnienie tematu ; Cel, przedmiot i zakres badań oraz hipotezy badawcze ; Materiały źródłowe i główne metody badań ; I. Procesy oraz formy integracji w gospodarce żywnościowej ; II. Studium koncepcji innowacyjnych powiązań integracyjnych ; III. Stan zaawansowania powiązań integracyjnych w województwie podkarpackim oraz ich uwarunkowania ; IV. Zróżnicowanie przestrzenne stopnia zaawansowania związków integracyjnych rolnictwa z przetwórstwem w województwie podkarpackim ; V. Możliwości rozwoju i zależności między ekspansją powiązań integracyjnych a wybranymi charakterystykami podmiotów ; VI. Główne czynniki rozwoju struktur klastrowych w ujęciu teoretycznym ; VII. Stan i determinanty rozwoju inicjatyw klastrowych w województwie podkarpackim w opinii producentów rolnych i przedstawicieli firm przetwórczych ; VIII. Diagnoza uwarunkowań, ograniczenia i perspektywy ekspansji struktur klastrowych w województwie podkarpackim ; Podsumowanie i wnioski ; Aneks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-10629 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-47490 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-25867 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Indeks Streszcz. fr.
1. Warsztaty przemiałowe przed wiekiem XIII 2. Młyny zbożowe w XIII i XIV wieku 3. Możliwości przetwórcze średniowiecznych młynów
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-32836 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Karotenoidy i aktywność przeciwutleniająca jednodniowych soków marchwiowych z dodatkami ; Wpływ obróbki termicznej na wydajność i cechy jakościowe mięsa drobiowego ; Wpływ temperatury miazgi na jakość z soku z buraka ćwikłowego ; Wpływ technologii na jakość wina półwytrawnego z kwiatów mniszka lekarskiego ; Wpływ technologii produkcji na jakość nalewki alkoholowej z płatków róży ; Innowacyjne rozwiązania w przemyśle spożywczym ; Wpływ dodatków koloryzujących na powstawanie 5-hydroksymetylo-2-furfuralu w pieczywie ; Wpływ pulsacyjnych pól elektrycznych (PEF) na ultrasłabą luminescencję płynnych produktów jajczarskich ; Superwarzywa - przykład żywności naturalnej o szczególnych właściwościach prozdrowotnych ; Tribologia jamy ustnej - nowy wymiar badania tekstury żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109205 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. woj. podkarpackiego.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Ocena wybranych parametrów jakościowych ziarna kukurydzy mokrej dostarczanej do Spółdzielni Rolników SAN w Głuchowie w latach 2015-2019 ; Wpływ warunków przechowywania na wybrane właściwości fizykochemiczne i antyoksydacyjne niedojrzałych orzechów laskowych (Corylus avellana L.) ; Prozdrowotne właściwości i aktywność mikrobiologiczna owocu mangostanu ; Aktywność antybakteryjna olejków eterycznych w mięsie wołowym ; Analiza mikrobiologiczna różnych rodzajów lodów dostępnych na polskim rynku ; Żywność funkcjonalna pochodzenia zwierzęcego ; Wirusowa posocznica krwotoczna (VHS) ryb ; Akumulacja wybranych metali w grzybach jadalnych ; Dieta bezglutenowa - jakość produktów bezglutenowych i niedobory składników odżywczych w chorobach glutenozależnych ; Analiza mikrobiologiczna sushi i jego komponentów - jako przykładów produktów garmażeryjnych typu ready to eat.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109119 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. wybranych gospodarstw indywidualnych na terenie woj. podkarpackiego, Zakładów Drobiarskich Res-Drob (s. 98-105) oraz badań opinii studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego (s. 21-26).
Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Małgorzata Ormian, Jadwiga Lechowska, Ochrona bioróżnorodności rodzimych ras koni w Polsce ; Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian, Zofia Sokołowicz, Determinanty wyboru produktów tradycyjnych i regionalnych w opinii studentów ; Józef Gorzelany, Justyna Belcar, Natalia Matłok, Grażyna Gajdek, Miłosz Zardzewiały, Efektywność produkcji jęczmienia ozimego z przeznaczeniem na cele browarnicze w wybranych gospodarstwach na Podkarpaciu ; Justyna Belcar, Dawid Ilasz, Waldemar Sroka, Józef Gorzelany, Produkcja piwa pszenicznego o smaku mango w warunkach laboratoryjnych ; Marcin Lewicki, Natalia Żurek, Ireneusz Kapusta, Prozdrowotne korzyści wprowadzania płatków owsianych w diecie człowieka ; Justyna Belcar, Iwona Lemiech, Józef Gorzelany, Systemy zarządzania jakością na przykładzie magazynu zbożowego w aspekcie bezpieczeństwa żywności ; Oskar Basara, Natalia Matłok, Józef Gorzelany, Technologia odkażania, inicjacji i stabilizacji wybranych gatunków z rodziny ericaceae w kulturach in vitro, przy zastosowaniu regulatora wzrostu 2iP oraz węgla aktywowanego ; Grażyna Gajdek, Sylwia Kotowicz, Marketingowe narzędzia promocji na przykładzie wybranego podmiotu gospodarczego ; Grażyna Gajdek, Grzegorz Mielniczek, Efektywność tuczu świń linii Hypor Libra w zależności od systemu utrzymania ; Piotr Kuźniar, Agata Znamirowska, Paulina Wanat, Wpływ wybranych surowców wysokobłonnikowych na właściwości reologiczne jogurtu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-110702/cz.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. województwa podkarpackiego.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Finansowanie: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego (Polska)
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Jan Buczek, Marta Jańczak-Pieniążek, Gospodarowanie glebową materią ograniczoną w rolnictwie ; Oskar Basara, Natalia Matłok, Wojciech Litwińczuk, Józef Gorzelany, Opracowanie metody inicjacji i stabilizacji kultur tkankowych "Lonicera caerulea L. var. emphyllocalyx" w oparciu o doniesienia naukowe ; Justyna Belcar, Józef Gorzelany, Wpływ dodatku substancji słodzącej na jakość i parametry tekstury muffin bezglutenowych ; Justyna Belcar, Wiesław Kosiorowski, Józef Gorzelany, Opracowanie nowego produktu na przykładzie mieszanek musli ; Janusz Kawa, Emilia Wieczorek, Wpływ surowców pochodzenia zwierzęcego na funkcjonowanie organizmu człowieka w XIX wieku ; Jadwiga Topczewska, Jadwiga Lechowska, Wanda Krupa, Organizacja systemu produkcji w sektorze spożywczym dla ograniczenia strat i marnowania żywności ; Aleksander Marszałek, Jadwiga Topczewska, Jadwiga Łechowska, Bezpieczeństwo pracy w sektorze rolno-spożywczym ; Piotr Kuźniar, Patrycja Piątek, Józef Gorzelny, Natalia Matłok, Miłosz Zardzewiały, Wybrane aspekty zarządzania transportem w przedsiębiorstwach przetwórstwa rolno-spożywczego w województwie podkarpackim ; Grażyna Gajdka, Bartosz Fedejko, Piotr Molenda, Uwarunkowania rozwoju fotowoltaiki w Polsce i wybranych krajach europejskich - analiza porównawcza ; Grażyna Gajdek, Bartłomiej Wajda, Katarzyna Prejsnar, OZE w budownictwie mieszkaniowym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-110702/cz.3 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-66572/1988 (1 egz.)
Brak okładki
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ekonomika i organizacja przemysłu spożywczego / Włodzimierz Kamiński. - Wyd. 3 uzup. i rozsz. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1984. - 230, [2] s. : mapy, rys., wykr. ; 24 cm.
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-61125 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-79896/cz.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. AD-70171, AD-35762 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólne zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym Materiały wykorzystane w opracowaniu podręcznika I. Mycie i przygotowanie szkła do badań mikrobio-
logicznych II. Metody analizy mikrobiologicznej III. Przygotowanie barwników, płynów do rozcieńczeń i
podłoży hodowlanych IV. Oznaczanie stopnia zakażenia powietrza V. Analiza mikrobiologiczna wody VI. Analiza kostki drożdżowej i drożdży suszonych VII. Badanie mikroflory mleka i produktów mleczarskich VIII.Badanie tłuszczów jadalnych IX. Mikrobiologiczne badanie mięsa i wędlin X. Badanie surowców wchodzących w skład konserw
mięsnych, rybnych, owocowych i warzywnych XI. Badanie konserw sterylizowanych i pasteryzowa-
nych XII. Mikrobiologia wyrobów cukierniczych XIII.Oznaczanie stopnia zakażenia opakowań XIV. Przepisy laboratoryjne
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-89971 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej