Hotelarstwo
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(55)
Forma i typ
Książki
(54)
Proza
(6)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje naukowe
(3)
Czasopisma
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(57)
tylko na miejscu
(9)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(18)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(9)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(30)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Filia 8 (Okulickiego 3)
(4)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(1)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(2)
Autor
Witkowski Czesław
(6)
Milway Alex
(5)
Brzechowska-Rębisz Anna
(4)
Golovastikova Katerina
(4)
Milway Alex. Hotel Flamingo
(4)
Turkowski Marek
(3)
Błądek Zenon (1926- )
(2)
Dołowy Anna
(2)
Drogoń Witold
(2)
Duda Joanna
(2)
Kachniewska Magdalena
(2)
Krupa Jan (1955- )
(2)
Krzywda Sebastian
(2)
Milewska Mariola
(2)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(2)
Szostak Daniel
(2)
Włodarczyk Bogdan
(2)
Adynowska Barbara
(1)
Bernat Małgorzata
(1)
Borkowski Stanisław (1945- )
(1)
Błądek Włodzimierz
(1)
Carbonara Pasquale
(1)
Cichy Janusz
(1)
Dejtrowski Tomasz
(1)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(1)
Dziedzic Ewa
(1)
Gajewski Marian (1904- )
(1)
Gałowicz Anna
(1)
Gessler Magda (1953- )
(1)
Golesz Roman
(1)
Granecka-Wrzosek Bożena
(1)
Górnicki Wiesław (1931-1996)
(1)
Górska Grażyna (tłumacz)
(1)
Huber Urszula
(1)
Janowska Barbara
(1)
Jordan Penny (1946-2011)
(1)
Jordan Penny (1946-2011). Mistrzyni Romansu
(1)
Jędrzejczyk Anna (tłumaczka)
(1)
Kaniewska Barbara
(1)
Knowles Tim
(1)
Kowalczyk Andrzej
(1)
Magner Zygmunt (1937-2011)
(1)
Manikowski Sławomir
(1)
Marzyński Stanisław (1904-1992)
(1)
Micuła Grzegorz (1950- )
(1)
Mokrzyński Jerzy Bogusław
(1)
Pawlicz Adam
(1)
Pustoła Jacek
(1)
Pustoła-Kozłowska Ewa
(1)
Puszkarska Anna
(1)
Sala Józef
(1)
Sancewicz-Kliś Anna
(1)
Stefański Adam
(1)
Szpara Krzysztof
(1)
Tulibacki Tadeusz (1922-2015)
(1)
Wejman Bartłomiej
(1)
Woźniak Michał Gabriel (1949- )
(1)
Wszendybył Ewa
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(14)
2000 - 2009
(23)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(3)
1950 - 1959
(1)
1930 - 1939
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(13)
1901-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(49)
Ukraina
(4)
Włochy
(1)
Język
polski
(46)
ukraiński
(5)
angielski
(1)
niemiecki
(1)
włoski
(1)
Odbiorca
9-13 lat
(5)
Dzieci
(5)
Hotelarze
(2)
Szkoły wyższe
(2)
Menedżerowie
(1)
Szkoły branżowe I stopnia
(1)
Szkoły branżowe II stopnia
(1)
Szkoły zawodowe
(1)
Technikum
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura angielska
(6)
Temat
Kobieta
(5250)
Literatura polska
(4582)
Płyty gramofonowe
(4556)
Polska
(3980)
Przyjaźń
(3687)
Hotelarstwo
(-)
Rodzina
(3669)
II wojna światowa (1939-1945)
(3063)
Poezja polska
(2595)
Miłość
(2557)
Relacje międzyludzkie
(2450)
Powieść polska
(2399)
Zwierzęta
(2390)
Tajemnica
(2116)
Powieść amerykańska
(2014)
Wojsko
(1927)
Muzyka polska
(1920)
Filozofia
(1882)
Magia
(1869)
Pisarze polscy
(1789)
Język polski
(1665)
Dziewczęta
(1558)
Żydzi
(1538)
Pamiętniki polskie
(1477)
Rodzeństwo
(1446)
Nastolatki
(1343)
Śledztwo i dochodzenie
(1311)
Kultura
(1301)
Uczniowie
(1295)
Życie codzienne
(1248)
Literatura
(1198)
Małżeństwo
(1171)
Polacy za granicą
(1171)
Polityka
(1168)
Powieść angielska
(1136)
Dzieci
(1116)
Sztuka
(1072)
Uczucia
(1052)
Psy
(1044)
Publicystyka polska
(1004)
Władcy
(991)
Wsie
(990)
Ludzie a zwierzęta
(985)
Muzyka niemiecka
(982)
Teatr polski
(971)
Nauka
(947)
Trudne sytuacje życiowe
(944)
Literatura dziecięca polska
(942)
Historia
(903)
Duchowieństwo katolickie
(889)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(880)
Powieść obyczajowa amerykańska
(880)
Literatura młodzieżowa polska
(869)
Boże Narodzenie
(857)
Arystokracja
(855)
Zabójstwo
(852)
Opowiadanie polskie
(841)
Chłopcy
(838)
Turystyka
(824)
Koty
(818)
Politycy
(815)
Kościół katolicki
(810)
Policjanci
(793)
Dziecko
(790)
Sekrety rodzinne
(790)
Dziennikarze
(781)
Podróże
(730)
Polityka międzynarodowa
(719)
Szlachta
(717)
Wychowanie w rodzinie
(717)
Postawy
(713)
Osoby zaginione
(706)
Prywatni detektywi
(705)
Wybory życiowe
(696)
Uprowadzenie
(687)
Opowiadanie dziecięce przygodowe
(677)
Młodzież
(667)
Prawo
(667)
Przestępczość zorganizowana
(664)
Wojna
(658)
Przedsiębiorstwo
(652)
Poszukiwania zaginionych
(650)
Muzyka
(647)
Religia
(643)
Etyka
(641)
Miasta
(639)
Wychowanie
(636)
Społeczeństwo
(632)
Nauczyciele
(631)
Dramat polski
(629)
Relacja romantyczna
(625)
Topografia
(620)
Matki i córki
(616)
Walka dobra ze złem
(612)
Mężczyzna
(603)
Chrześcijaństwo
(602)
Powieść obyczajowa polska
(602)
Sztuka polska
(594)
Szkolnictwo
(584)
Muzyka rozrywkowa polska
(579)
Ruch oporu
(579)
Temat: dzieło
Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania transformacji rodziny
(1)
Temat: czas
2001-
(7)
2001-0
(3)
1901-2000
(2)
1501-1600
(1)
1801-
(1)
1801-1900
(1)
1901-
(1)
1989-
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Województwo podkarpackie (1999- )
(7)
Polska
(4)
Pogórze Dynowskie
(2)
Przeworsk (woj. podkarpackie)
(2)
Droga św. Jakuba
(1)
Dynów (woj. podkarpackie, pow. rzeszowski, gm. Dynów ; okolice)
(1)
Europa
(1)
Japonia
(1)
Jarosław (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Jarosław (woj. podkarpackie)
(1)
Pogórze Przemyskie
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie)
(1)
San (dolina)
(1)
San (dopływ Wisły ; dolina)
(1)
San (dorzecze)
(1)
Ukraina
(1)
Gatunek
Informatory
(8)
Podręcznik
(8)
Powieść przygodowa
(4)
Opracowanie
(3)
Podręczniki akademickie
(3)
Encyklopedie
(2)
Podręcznik akademicki
(2)
Podręcznik dla szkół zawodowych
(2)
Podręczniki
(2)
Powieść
(2)
Dane statystyczne
(1)
Informator
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Poradnik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Romans
(1)
Słowniki angielsko-polskie
(1)
Słowniki polsko-angielskie
(1)
Słowniki terminologiczne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(6)
Edukacja i pedagogika
(3)
Zarządzanie i marketing
(3)
Podróże i turystyka
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Transport i logistyka
(1)
55 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Indeks
Podręcznik akademicki
Bibliogr. przy rozdz.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-640.41/.42 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-82207, A-82322 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Geografia hotelarstwa / Andrzej Kowalczyk. - Łódź : Wydaw. Uniwersytetu Łódzkiego, 2001. - 429 s. : mapy, rys., wykr. ; 24 cm.
Bibliogr.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-640.41/.42 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-82780 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy ref.
Streszcz. ang. przy ref.
CZĘŚĆ 1. PROBLEMATYKA OCHRONY ŚRODOWISKA W ASPEKCIE ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU: Wybrane zagadnienia Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Rakowie w zlewni San ; Stan infrastruktury wodociągowej w wybranych miastach Doliny Sanu ; Sekwencyjne reaktory porcjowe w oczyszczaniu ścieków ; Zjawiska osuwiskowe na obszarze Pogórza Dynowskiego ľ metodyka badań laboratoryjnych niezbędnych do sporządzania dokumentacji obszarów osuwiskowych ; Geotechnika i geologia inżynierska w świetle uwarunkowań norm UE Eurokos 7 ; Wybrane możliwości wykorzystania odnawialnych źródeł energii w województwie podkarpackim. CZĘŚĆ 2. WALORY PRZYRODNICZE I KULTUROWE W KRAJOBRAZIE POGÓRZA DYNOWSKIEGO: Droga św. Jakuba Via Regia na Pogórzu Dynowskim w sieci europejskich szlaków kulturowych ; Kamienie młyńskie i wiatraki ľ znikające symbole Pogórza Dynowskiego ; Rolnictwo ekologiczne czynnikiem zwiększenia ofert turystycznej w województwie podkarpackim ; Lokalne i tradycyjne produkty żywnościowe szansą zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich ; Dolina Sanu jako środowisko występowania bobra europejskiego (castor fiber) ľ bóbr i człowiek ľnie zawsze łatwe współistnienie. CZĘŚĆ 3. DZIAŁANIA MARKETINGOWE I INNOWACYJNE W KREOWANIU PRODUKTU TURYSTYCZNEGO: Uwarunkowania kreacji lokalnych produktów turystycznych na Pogórzu Dynowskim ; Innowacyjność elementem konkurencyjności w turystyce na Pogórzu Dynowskim ; Dostępność turystyczna obiektów sakralnych na Pogórzu Dynowski ; Współczesne trendy w rozwoju usług na przykładzie obiektów noclegowych Podkarpacia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-8702 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-8703 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy pracach.
Streszczenie w języku angielskim przy pracach.
CZĘŚĆ I. WALORY PRZYRODNICZE ORAZ ICH OCHRONA W ASPEKCIE JAKOŚCI ŚRODOWISKA I ZDROWIA CZŁOWIEKA: Krzysztof Kud - Estetyczne i praktyczne walory łąk łęgowych Doliny Sanu jako realizacja dobra publicznego ; Mariusz Klich - Społeczno-ekonomiczne aspekty funkcjonowania wybranych obszarów Natura 2000 na Pogórzu Dynowskim i Pogórzu Przemyskim ; Barbara Gutkowska - Wybrane gatunki roślin chronionych z terenu Pogórza Dynowskiego mające działanie trujące i lecznicze ; Agnieszka Momora - Wybrane rośliny jadalne - żywiec gruczołowaty, żywokost sercowaty, czosnek niedźwiedzi. Walory zdrowotne i odżywcze ; Mateusz Kryczyk, Adam Masłoń - Nielegalne składowiska odpadów jako źródło zanieczyszczeń środowiska naturalnego [dotyczy odpadów komunalnych]. CZĘŚĆ II. DZIEDZICTWO HISTORYCZNE ORAZ WSPÓŁCZESNE WALORY ANTROPOGENICZNE CZYNNIKAMI ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU TURYSTYKI: Stanisław Rymar - Wybitne postacie polskiej nauki, polityki i gospodarki oraz ich związki z Krośnieńskim Zagłębiem Naftowym. Subiektywny wybór autorski w 100-lecie odzyskania niepodległości państwa polskiego [Ignacy Mościcki, Józef Piłsudski, Eugeniusz Romer (1871-1954), Klaudiusz Angerman, Jan Nowak (1880-1940), Stanisław Pilat] ; Jan Rogula - Katarzyna Wapowska - wielka dobrodziejka Kościoła na ziemi dynowskiej w XVI wieku ; Marta Kawa - Ruch spółdzielczy na terenie Pogórza Dynowskiego na przykładzie Gminnej Spółdzielni "Samopomoc Chłopska" w Dynowie ; Izabela Cichocka, Jan Krupa - Turystyka biznesowa w usługach hotelarskich Rzeszowa ; Grażyna Dyrda, Sylwia Dyrda-Maciałek - Jakość wiejskiej bazy noclegowej a satysfakcja konsumenta w świetle wyników badań bezpośrednich metodą Servqual ; Jan Krupa, Arleta Podkul - Koncepcja utworzenia "Karpackiego Szlaku Piwa" jako atrakcji turystycznej ; Anna Nizioł - Turysta niepełnosprawny w świetle zrównoważonego rozwoju turystyki na terenie Pogórza Dynowskiego i Pogórza Przemyskiego ; CZĘŚĆ III. TECHNOLOGIA PRZEMYSŁOWO-ROLNICZA W ASPEKCIE OCHRONY ŚRODOWISKA: Witold Niemiec, Tomasz Trzepieciński - Pozyskiwanie i suszenie surowców zielarskich szansą na podniesienie opłacalności produkcji rolnej na obszarze Pogórza Dynowskiego ; Marta Wójcik, Feliks Stachowicz - Przydatność popiołów ze spalania biomasy w praktyce rolniczej ; Bernadeta Rajchel, Robert Klimczak - Wykorzystanie pompy ciepła w domu jednorodzinnym jako systemu przyjaznego środowisku przyrodniczemu ; Marta Wójcik, Feliks Stachowicz - Metody recyklingu wyrobów azbestowych w aspekcie propagowania zasad gospodarki odpadami niebezpiecznymi na terenach wiejskich.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-11112 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-11113 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy projektowania architektury / Stanisław Marzyński. - Wyd. 2. - Warszawa : Arkady, 1974. - 199, [1] s. : rys., tab. ; 30 cm + [1] k. tabl. złoż. luz.
Bibliogr.
- Kształtowanie formy architektonicznej - Budownictwo mieszkaniowe - Obiekty mieszkalnictwa zbiorowego - Budynki służby zdrowia - Budownictwo dla potrzeb oświaty - Śródmiejska zabudowa usługowa - Gmachy dla zgromadzeń i widowisk - Budowle sportowe otwarte - Budowle jednoprzestrzenne różnych przeznaczeń - Architektura budowli inżynierskich
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. AF-39096 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [409]-413.
I. GOŚCINNOŚĆ: 1. Gościnność w rozwoju cywilizacji ; 2. Co to jest gościnność? ; 3. Aspekty gościnności ; 4. Elementy modelu gościnności ; 5. Formuła gościnności ; II. STRUKTURA FUNKCJONALNA OBIEKTU HOTELARSKIEGO: 1. Położenie obiektu ; 2. Zagospodarowanie działki ; 3. Budynek, zespół budynków: Zespół recepcyjny ; Komunikacja i transport wewnętrzny ; Zespół pobytowy ; Zespół gastronomiczny ; Zespół wielofunkcyjny ; Zespół rekreacyjno-wypoczynkowy ; Zespół handlowo-usługowy ; Zaplecze techniczno-administracyjne ; Zaplecze socjalne pracowników ; 4. Dostosowanie obiektów hotelarskich do obsługi gości niepełnosprawnych ; III. STRUKTURA ORGANIZACYJNA PRZEDSIĘBIORSTWA HOTELARSKIEGO: 1. Elementy struktury organizacyjnej: Piony, departamenty ; Komórki organizacyjne ; Stanowiska pracy ; 2. Struktury organizacji pracy przedsiębiorstwa hotelarskiego ; 3. Konsorcja hotelarskie a struktury organizacyjne przedsiębiorstw hotelarskich ; 4. Podstawowe dokumenty organizacyjne w przedsiębiorstwie hotelarskim: Regulamin pracy i płacy ; Regulamin obiektu noclegowego ; IV. ORGANIZACJA PRACY WYBRANYCH PIONÓW I KOMÓREK ORGANIZACYJNYCH OBIEKTU HOTELARSKIEGO: 1. Recepcja - cykl obsługi gościa w obiekcie noclegowym: Rezerwacja ; Zakwaterowanie - check In ; Obsługa w trakcie pobytu ; Wykwaterowanie - check out ; Zakończenie doby hotelowej ; Współpraca recepcji z innymi elementami struktury organizacyjnej ; 2. Służba pięter ; 3. Gastronomia hotelowa ; 4. Organizacja czasu wolnego ; V. HOTELARZE: 1. Wizerunek hotelarza ; 2. Hotelarskie 3 E ; 3. Tajemnica zawodowa w hotelarstwie ; 4. Hotelarze w pracy: Stres zawodowy ; Emocje ; Akceptacja własnej osoby ; Nawyki w pracy ; VI. GOŚCIE: 1. Segmentacja rynku gości hotelowych ; 2. Charakterystyka grup i segmentów gości hotelowych ; VII. GOŚCIE I GOSPODARZE: 1. Komunikacja ; 2. Modele nowoczesnej obsługi ; 3. Pierwsze wrażenie ; 4. Gość pozytywnie zaskoczony ; 5. Sytuacje trudne i nadzwyczajne ; VIII. REKLAMACJA USŁUGI HOTELOWEJ: 1. Dlaczego goście bywają niezadowoleni? ; 2. Niezadowolony gość i co dalej? ; 3. Komu i jak reklamować? ; IX. BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY W OBIEKCIE HOTELARSKIM: 1. Bhp pracownika ; 2. Organizacja ochrony przeciwpożarowej ; 3. Ewakuacja gości, pracowników i mienia ; 4. Inne potencjalne zagrożenia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-640.41/.42 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-106353 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [338]-344.
1. Historia hotelarstwa na świecie i w Polsce ; 2. Podstawowe pojęcia z zakresu hotelarstwa ; 3. Hotele i zakłady hotelarskie ; 4. Elita światowego hotelarstwa ; 5. Wielcy ludzie hotelarstwa ; 6. Usługa hotelarska ; 7. Organizacje i stowarzyszenia hotelarskie ; 8. Struktury funkcjonalno-organizacyjne w hotelarstwie ; 9. Rozwój hotelarstwa na świecie i w Polsce.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-103041 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zapraszamy do Hotelu Flamingo! Ania Mosteczek jest nową właścicielką Hotelu Flamingo. Stoi przed nią nie lada wyzwanie – zamierza przywrócić hotelowi jego dawny blask. Nie będzie to proste, bo od lat nie było w nim ani jednego gościa. Ania ma jednak do pomocy pana Pluszowego i pana Lemika. Wspólnie zabiorą się do pracy, znajdą hotelową załogę (w tym flamingi!) i stworzą miejsce, w którym każde zwierzę poczuje się jak w domu. [Wilga - Grupa Wydawnicza Foksal, 2020]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-II/Op (1 egz.)
Książka
W koszyku
Hotel' "Flamingo" / Aleks Milvej ; [pereklad z anglijskoï Katerina Golovastikova]. - Harkiv : Vidavnictvo "Ranok", 2021. - [10], 181, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Hotel' Flaminho / Aleks Milvej ; [1])
Tytuł oryginału: "Hotel Flamingo" 2019.
Kolekcja książek w języku ukraińskim.
Stanowi cz. 1 cyklu "Hotel Flamingo".
Tekst w języku ukraińskim.
Серія "Готель Фламінго" захоплює із перших сторінок і нараз підносить настрій! У ній на читача чекають зворушливі та дотепні історії про пригоди Ганни та її команди, які навчать доброти, дружби, хоробрості, уміння не здаватися та інших важливих речей. А погляньте лише на ці милі та кумедні ілюстрації! Письменник Алекс Мілвей назвав цю книгу "сонячним світлом на полиці" - і це найкраще описує ті теплі емоції, які огорнуть вас після прочитання "Готелю Фламінго". [Vidavnictvo "Ranok", 2021]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.8-II/Prz-lit.obcojęz. (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Hotel' Flaminho / Aleks Milvej ; [3])
Tytuł oryginału: "Hotel Flamingo. Carnival Caper" 2019.
Kolekcja książek w języku ukraińskim.
Stanowi cz. 3 cyklu "Hotel Flamingo".
Tekst w języku ukraińskim.
Серія "Готель Фламінго" захоплює із перших сторінок і нараз підносить настрій! У ній на читача чекають зворушливі та дотепні історії про пригоди Ганни та її команди, які навчать доброти, дружби, хоробрості, уміння не здаватися та інших важливих речей. А погляньте лише на ці милі та кумедні ілюстрації! Письменник Алекс Мілвей назвав цю книгу "сонячним світлом на полиці" - і це найкраще описує ті теплі емоції, які огорнуть вас після прочитання "Готелю Фламінго". [Vidavnictvo "Ranok", 2021]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.8-II/Prz-lit.obcojęz. (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Hotel' Flaminho / Aleks Milvej ; [4])
Tytuł oryginału: "Hotel Flamingo. Fabulous feast" 2020.
Kolekcja książek w języku ukraińskim.
Stanowi cz. 4 cyklu "Hotel Flamingo".
Tekst w języku ukraińskim.
Серія "Готель Фламінго" захоплює із перших сторінок і нараз підносить настрій! У ній на читача чекають зворушливі та дотепні історії про пригоди Ганни та її команди, які навчать доброти, дружби, хоробрості, уміння не здаватися та інших важливих речей. А погляньте лише на ці милі та кумедні ілюстрації! Письменник Алекс Мілвей назвав цю книгу "сонячним світлом на полиці" - і це найкраще описує ті теплі емоції, які огорнуть вас після прочитання "Готелю Фламінго". [Vidavnictvo "Ranok", 2021]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.8-II/Prz-lit.obcojęz. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Vìdpustka u speku / Aleks Milvej ; [pereklad z anglijskoï Katerina Golovastikova]. - Harkiv : Vidavnictvo "Ranok", 2021. - [8], 181, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Hotel' Flaminho / Aleks Milvej ; [2])
Tytuł oryginału: "Hotel Flamingo. Holiday heatwave" 2019.
Kolekcja książek w języku ukraińskim.
Stanowi cz. 2 cyklu "Hotel Flamingo".
Tekst w języku ukraińskim.
Серія "Готель Фламінго" захоплює із перших сторінок і нараз підносить настрій! У ній на читача чекають зворушливі та дотепні історії про пригоди Ганни та її команди, які навчать доброти, дружби, хоробрості, уміння не здаватися та інших важливих речей. А погляньте лише на ці милі та кумедні ілюстрації! Письменник Алекс Мілвей назвав цю книгу "сонячним світлом на полиці" - і це найкраще описує ті теплі емоції, які огорнуть вас після прочитання "Готелю Фламінго". [Vidavnictvo "Ranok", 2021]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.8-II/Prz-lit.obcojęz. (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. AF-70537 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Turystyka)
Bibliogr. s. [364]-367 i przy rozdz. Indeks.
1. Podstawy hotelarstwa; 2. Rynek usług hotelarskich; 3. Ekspolatacja hotelu; 4. Zarządzanie hotelem; 5. Gastronomia i usługi towarzyszące działalności hotelarskiej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-640.41/.42 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-91770 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Turystyka)
Bibliogr. s. [364]-367. - Indeks.
Podręcznik akademicki do hotelarstwa jest kierowany do wykładowców i studentów uczelni wyższych na kierunkach turystyka i rekreacja oraz hotelarstwo, jak również do praktyków gospodarczych zajmujących się na co dzień zarządzaniem i eksploatacją hoteli.
Książka zawiera kompleksową wiedzę na temat hotelarstwa - jednego z najważniejszych elementów infrastruktury i biznesu turystycznego. Autorzy przedstawiają w nim: podstawy teoretyczne i terminologię, rynek usług hotelarskich ľ współczesne trendy rozwojowe, zagadnienia związanie z eksploatacją hotelu, zarządzanie hotelem ľ z naciskiem na najnowsze trendy, jakość, standaryzację i innowacyjność świadczonych usług, gastronomię i inne usługi towarzyszące. Do głównych zalet podręcznika należą: dostosowanie do programów nauczania, logiczna struktura i jasność wykładu, liczne przykłady z polskiej praktyki gospodarczej, słowniczek podstawowych terminów, bogata bibliografia, indeks rzeczowy. [PWN, 2008]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. Wyp-64
Książka
W koszyku
(Turystyka)
Bibliogr. s. [127]-132.
1. NOWE TECHNOLOGIE INFORMACYJNE W SEKTORRZE TURYSTYCZNYM - PRZEDMIOT I METODOLOGIA BADAŃ: 1.1. Wpływ technologii informacynych na proces wymiany na rynku, 1.2. Rynek usług turystycznych, 1.3. Teoretyczne podstawy e-turystyki ; 2. ROZWÓJ GLOBALNYCH SYSTEMÓW DYSTRYBUCJI DO ROKU 1995: 2.1. Sektor lotniczy przed wprowadzeniem CRS, 2.2. Powstanie SABRE, 2.3. Projekty wspólnego systemu rezerwacyjnego, 2.4. Włączenie agentów turystycznych do elektronicznych kanałów dystrybucji, 2.5. Deregulacja rynku lotniczego, 2.6. Regulacje CRS, 2.7. Globalne systemy dystrybucji, 2.8. Trendy na rynku GDS w latach 90. ; 3. ROZWÓJ E-TURYSTYKI W HOTELARSTWIE DO ROKU 1995: 3.1. Wewnętrzne systemy wspierające zarządzanie hotelami, 3.2. Pierwsze CRS w hotelarstwie, 3.3. Mariaż systemów hotelowych z GDS, 3.4. Przedsiębiorstwa typu switch, 3.5. Wykorzystanie GDS oraz hotelowych CRS w małych hotelach, 3.6. E-touroperatorzy ; 4. REWOLUCJA INTERNETOWA NA RYNKU TURYSTYCZNYM: 4.1. Wpływ internetu na proces wymiany, 4.2. Internet a popyt turystyczny, 4.3. Internet a podaż turystyczna, 4.4. Wpływ internetu na rynek turystyczny ; 5. WYKORZYSTANIE ICT W SYSTEMACH INFORMACJI TURYSTYCZNEJ: 5.1. Problemy implementacji ICT w sektorze publicznym, 5.2. Koncepcja DMS, 5.3. Informacja turystyczna ; 6. PRZYSZŁOŚĆ TECHNOLOGII INFORMATYCZNYCH W SEKTORZE TURYSTYCZNYM: 6.1. technologie mobilne, 6.2. Wirtualna rzeczywistość.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338.48 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-102151 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Hotel Bristol / Ewa Pustoła-Kozłowska, Jacek Pustoła. - Warszawa : Państwowe Wydaw. Naukowe, 1985. - 188, [4] s. : faks., fot., il., pl., portr. ; 17 cm.
(Varsaviana Zabytki Warszawy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-62378 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Poradnik Prawny "Rzeczpospolitej")
Dodatek do "Rzeczpospolitej" w prenumeracie Plus.
Okładka wliczona w paginację.
1. Firma cateringowa; 2. Sprzedaż alkoholu; 3. Kasyno gier na automatach; 4. Kantor wymiany walut; 5. Agencja ochrony mienia; 6. Działalność agenta ubezpieczeniowego; 7. Biuro detektywistyczne; 8. Pośrednictwo sprzedaży nieruchomości; 9. Usługi rzeczoznawcy majątkowego; 10. Jak otworzyć sklep z bronią; 11. Jak prowadzić lombard; 12. Jak wykonywać przewozy taksówką; 13. Przewozy na potrzeby własne; 14. Szkoła nauki jazdy... [i in.].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-658 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji / Józef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2019. - 300 stron : ilustracje, wykresy, fotografie ; 24 cm.
Bibliografia na stronach [287]-300.
Dla studentów kierunku turystyka, a także dla menedżerów i pracowników branży hotelarskiej i gastronomicznej.
R. I. HOTELARSTWO I JEGO ROLA W OBSŁUDZE RUCHU TURYSTYCZNEGO: 1. Pojęcia hotelu i hotelarstwa oraz ich cechy ; 2. Istota, struktura i podstawowe cechy usługi hotelarskiej ; 3. Miejsce hotelarstwa w strukturze turystycznych obiektów noclegowych ; 4. Kryteria klasyfikacji hoteli ; 5. Kategoryzacja hoteli i turystycznych obiektów noclegowych ; 6. Marka jako instrument gwarancji jakości i promocji usługi hotelowej ; 7. Rola hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego ; 8. Rozwój hotelarstwa na świecie ; 9. Hotelarstwo jako ogniwo gospodarki turystycznej w Polsce ; R. II. PODSTAWOWE RODZAJE WSPÓŁCZESNEJ TURYSTYCZNEJ BAZY NOCLEGOWEJ: 1. Turystyczna baza noclegowa a współczesne tendencje rozwoju turystyki ; 2. Główne współczesne rodzaje turystycznych obiektów noclegowych: Hotele kurortowe (resort hotels) ; Hotele biznesowe i konferencyjne ; Hotele z pełnym cyklem obsługi (full service hotels) ; Hotele butikowe ; Hotele przy portach lotniczych, dworcach kolejowych i autobusowych ; Tanie hotele ; Motele ; Pensjonaty ; 3. Inne formy turystycznej bazy noclegowej: Kempingi ; Hostele ; Gospodarstwa agroturystyczne ; Schroniska młodzieżowe ; Schroniska ; R. III. USŁUGI ZAKWATEROWANIA W HOTELACH: 1. Istota i zakres usług zakwaterowania w hotelach 2. Kształtowanie programu użytkowego jednostek mieszkalnych: Cechy i elementy jednostek mieszkalnych współczesnego hotelu ; Rodzaje jednostek mieszkalnych w hotelarstwie europejskim ; 3. Lobby hotelowe i jego funkcje ; 4. Organizacja i zadania zespołu wielofunkcyjnego ; 5. Wskaźniki operacyjne wykorzystywane w analizie działalności pionu usług zakwaterowania ; R.IV. ISTOTA, FUNKCJE I ROLA GASTRONOMII W HOTELACH: 1. Istota i funkcje gastronomii ; 2. Rodzaje zakładów gastronomicznych ; 3. Rola usług gastronomicznych na rynku turystycznym ; 4. Znaczenie usług gastronomicznych w hotelarstwie ; 5. Zakres usług gastronomicznych w hotelach i czynniki go kształtujące ; 6. Obsługa żywieniowa gości w hotelach (dining room) ; 7. Room service w hotelach i jego organizacja ; 8. Rola lounge service‘u w hotelach ; 9. Organizacja bankietów i działalności cateringowej ; 10. Współczesne tendencje rozwoju gastronomii hotelowej ; R. V. USŁUGI DODATKOWE W HOTELACH: 1. Istota i czynniki kształtujące zakres usług dodatkowych w hotelach ; 2. Główne rodzaje usług dodatkowych w hotelach: Obsługa turystyki biznesowej ; Usługi wellness & Spa ; Usługi animacji czasu wolnego ; Gry hazardowe ; Usługi handlowe ; Usługi salonów piękności i fryzjerskie ; Usługi Butlewskie ; Inne usługi dodatkowe ; R. VI. ZARZĄDZANIE HOTELEM: 1. Specyficzne cechy przedsiębiorstwa hotelowego jako organizacji ; 2. Istota i funkcje zarządzania w hotelarstwie ; 3. Planowanie w przedsiębiorstwie hotelowym ; 4. Organizowanie działalności przedsiębiorstwa hotelowego: Istota i znaczenie organizowania w przedsiębiorstwie hotelowym ; Czynniki kształtujące struktury organizacyjne w biznesie hotelowym ; Rodzaje struktur organizacyjnych w przedsiębiorstwie hotelowym 6.4.4. Współczesne tendencje w kształtowaniu struktur organizacyjnych przedsiębiorstw hotelowych ; Przewodzenie i motywowanie jako funkcja zarządzania ; 6. Kontrola jako funkcja zarządzania w przedsiębiorstwie hotelowym ; 7. Zarządzanie jakością usług hotelarskich ; 8. Zarządzanie dochodami (Revenue Management) w przedsiębiorstwie hotelowym ; R. VII. ORGANIZACJA I FUNKCJE GŁÓWNYCH SŁUŻB HOTELU: 1. Główne służby hotelu ; 2. Organizacja i funkcje służb obsługi jednostek mieszkalnych hotelu: Służba obsługi pokoi i pomieszczeń ; Recepcja ; Concierge ; Służba rezerwacji ; Służba ochrony hotelu ; Służba pięter (housekeeping) ; Pralnia hotelowa ; Służba inżynieryjno-techniczna ; 3. Organizacja i funkcje komórek działu gastronomii ; 4. Organizacja i funkcje komórek działu odnowy biologicznej, rekreacji i wypoczynku ; R. VIII. PROCESY KONCENTRACJI I INTEGRACJI W HOTELARSTWIE: 1. Uwarunkowania procesów koncentracji i integracji w hotelarstwie ; 2. Hotele niezależne i ich strategie działania na rynku ; 3. Konsorcja hotelowe i tendencje ich rozwoju: Istota i cechy konsorcjów hotelowych ; Formy współpracy konsorcjów hotelowych ; Obszary kooperacji konsorcjów hotelowych ; Tendencje rozwoju konsorcjów hotelowych ; 4. Korporacje hotelowe oraz ich paradygmaty rozwoju: Pojęcie i cechy korporacji hotelowych ; Rola i czynniki przewagi konkurencyjnej korporacji hotelowych na rynku turystycznym ; Rozwój międzynarodowych korporacji hotelowych na rynku polskim ; Sposoby rozwoju korporacji hotelowych ; Internacjonalizacja i globalizacja korporacji hotelowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-640.41/.42 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-107545 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 99.
Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-33 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej