Milewska Mariola
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(3)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(4)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1652)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(793)
Milewska Mariola
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(788)
Kowalska Dorota
(671)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(665)
Doyle Arthur Conan
(643)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(600)
Wallace Edgar
(584)
Zarawska Patrycja (1970- )
(517)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(507)
Cartland Barbara
(492)
Kochanowski Jan
(484)
Shakespeare William (1564-1616)
(471)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(464)
Shakespeare William
(464)
Christie Agatha (1890-1976)
(444)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(444)
Dickens Charles
(441)
Popławska Anna (filolog)
(440)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(432)
Waidacher Toni
(423)
Prus Bolesław (1847-1912)
(403)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(403)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(399)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(396)
Roberts Nora (1950- )
(396)
Verne Jules
(393)
Fabianowska Małgorzata
(385)
Drewnowski Jacek (1974- )
(376)
Konopnicka Maria
(373)
Twain Mark
(359)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(354)
Steel Danielle (1947- )
(349)
May Karl
(345)
Poe Edgar Allan
(338)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(336)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(331)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(308)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(305)
Ludwikowska Jolanta
(302)
Tuwim Julian (1894-1953)
(301)
London Jack
(298)
Rzehak Wojciech (1967- )
(298)
Dönges Günter
(286)
Mahr Kurt
(284)
Boy-Żeleński Tadeusz
(283)
Darlton Clark
(280)
Leśmian Bolesław
(279)
Ewers H.G
(278)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(271)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(254)
Zimnicka Iwona (1963- )
(254)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(249)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(248)
Krasicki Ignacy
(243)
King Stephen (1947- )
(241)
Francis H.G
(240)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(239)
Montgomery Lucy Maud
(237)
Conrad Joseph
(236)
May Karol
(235)
Austen Jane
(233)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(233)
Goscinny René (1926-1977)
(231)
Vlcek Ernst
(231)
Autores Varios
(229)
Barner G.F
(229)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(228)
Chávez José Pérez
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Stevenson Robert Louis
(221)
Ławnicki Lucjan
(221)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(220)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Kraszewski Józef Ignacy
(214)
Balzac Honoré de
(213)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(213)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(212)
Szulc Andrzej
(212)
Wells H. G
(212)
Kipling Rudyard
(211)
Szal Marek
(211)
Voltz William
(211)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(209)
Rok wydania
2010 - 2019
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Odbiorca
Hotelarze
(1)
Szkoły policealne
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Gastronomia
(3)
Hotelarstwo
(2)
Hotele
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Zarządzanie
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [409]-413.
I. GOŚCINNOŚĆ: 1. Gościnność w rozwoju cywilizacji ; 2. Co to jest gościnność? ; 3. Aspekty gościnności ; 4. Elementy modelu gościnności ; 5. Formuła gościnności ; II. STRUKTURA FUNKCJONALNA OBIEKTU HOTELARSKIEGO: 1. Położenie obiektu ; 2. Zagospodarowanie działki ; 3. Budynek, zespół budynków: Zespół recepcyjny ; Komunikacja i transport wewnętrzny ; Zespół pobytowy ; Zespół gastronomiczny ; Zespół wielofunkcyjny ; Zespół rekreacyjno-wypoczynkowy ; Zespół handlowo-usługowy ; Zaplecze techniczno-administracyjne ; Zaplecze socjalne pracowników ; 4. Dostosowanie obiektów hotelarskich do obsługi gości niepełnosprawnych ; III. STRUKTURA ORGANIZACYJNA PRZEDSIĘBIORSTWA HOTELARSKIEGO: 1. Elementy struktury organizacyjnej: Piony, departamenty ; Komórki organizacyjne ; Stanowiska pracy ; 2. Struktury organizacji pracy przedsiębiorstwa hotelarskiego ; 3. Konsorcja hotelarskie a struktury organizacyjne przedsiębiorstw hotelarskich ; 4. Podstawowe dokumenty organizacyjne w przedsiębiorstwie hotelarskim: Regulamin pracy i płacy ; Regulamin obiektu noclegowego ; IV. ORGANIZACJA PRACY WYBRANYCH PIONÓW I KOMÓREK ORGANIZACYJNYCH OBIEKTU HOTELARSKIEGO: 1. Recepcja - cykl obsługi gościa w obiekcie noclegowym: Rezerwacja ; Zakwaterowanie - check In ; Obsługa w trakcie pobytu ; Wykwaterowanie - check out ; Zakończenie doby hotelowej ; Współpraca recepcji z innymi elementami struktury organizacyjnej ; 2. Służba pięter ; 3. Gastronomia hotelowa ; 4. Organizacja czasu wolnego ; V. HOTELARZE: 1. Wizerunek hotelarza ; 2. Hotelarskie 3 E ; 3. Tajemnica zawodowa w hotelarstwie ; 4. Hotelarze w pracy: Stres zawodowy ; Emocje ; Akceptacja własnej osoby ; Nawyki w pracy ; VI. GOŚCIE: 1. Segmentacja rynku gości hotelowych ; 2. Charakterystyka grup i segmentów gości hotelowych ; VII. GOŚCIE I GOSPODARZE: 1. Komunikacja ; 2. Modele nowoczesnej obsługi ; 3. Pierwsze wrażenie ; 4. Gość pozytywnie zaskoczony ; 5. Sytuacje trudne i nadzwyczajne ; VIII. REKLAMACJA USŁUGI HOTELOWEJ: 1. Dlaczego goście bywają niezadowoleni? ; 2. Niezadowolony gość i co dalej? ; 3. Komu i jak reklamować? ; IX. BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY W OBIEKCIE HOTELARSKIM: 1. Bhp pracownika ; 2. Organizacja ochrony przeciwpożarowej ; 3. Ewakuacja gości, pracowników i mienia ; 4. Inne potencjalne zagrożenia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-640.41/.42 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-106353 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [338]-344.
1. Historia hotelarstwa na świecie i w Polsce ; 2. Podstawowe pojęcia z zakresu hotelarstwa ; 3. Hotele i zakłady hotelarskie ; 4. Elita światowego hotelarstwa ; 5. Wielcy ludzie hotelarstwa ; 6. Usługa hotelarska ; 7. Organizacje i stowarzyszenia hotelarskie ; 8. Struktury funkcjonalno-organizacyjne w hotelarstwie ; 9. Rozwój hotelarstwa na świecie i w Polsce.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-103041 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Rozdz. 1. ZARYS HISTORII GASTRONOMII: 1.1. Historia gastronomii na świecie ; 1.2. Historia gastronomii w Polsce. Rozdz. 2. ELEMENTARNE ZAGADNIENIA GASTRONOMII: 2.1. Istota gastronomii i usługi gastronomicznej ; 2.2. Klasyfikacja placówek gastronomicznych ; 2.3. Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii. Rozdz. 3. PODSTAWOWE WYPOSAŻENIE GASTRONOMICZNE: 3.1. Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego ; 3.2. Podstawowe instalacje w gastronomii ; 3.3. Wyposażenie zaplecza ; 3.4. Wyposażenie frontu. Rozdz. 4. PRODUKT GASTRONOMICZNY: 4.1. Definicja i cechy produktu gastronomicznego ; 4.2. Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego ; 4.3. Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego: 4.3.1. Asortyment potraw i napojów a karta menu, 4.3.2. Obsługa klienta, 4.3.3. Zewnętrzny wygląd obiektu, 4.3.4. Wystrój wnętrza, 4.3.5. Usługi dodatkowe, 4.3.6. Inne cechy usługi ; 4.4. Cykl życia produktu gastronomicznego. Rozdz. 5. ATRAKCYJNOŚĆ PRODUKTU GASTRONOMICZNEGO W TURYSTYCE: 5.1. Gastronomia a turystyka ; 5.2. Gastronomia jako produkt turystyczny: 5.2.1. Produkty proste: usługa i rzecz, 5.2.2. Produkt turystyczny˙- impreza (pakiet turystyczny), 5.2.3. Produkt turystyczny˙- wydarzenie, 5.2.4. Produkt turystyczny˙- obiekt, 5.2.6. Produkt turystyczny˙- szlak, 5.2.7. Produkt turystyczny˙- obszar ; 5.3. Produkty tradycyjne i regionalne. Rozdz. 6. WAŻNE OSOBISTOŚCI ŚWIATA GASTRONOMII: 6.1. Święci i patroni gastronomii: Św. Marta, Św. Sabina, Św. Maciej Apostoł, Św. Wawrzyniec, Św. Jan Leonardi, Św. Klemens Hofbauer (Dworzak) ; 6.2. Wielcy europejscy gastronomicy: Gillaume Tirel (Taillevent), M. Boulanger, Anthelme Brillat-Savarin, Marie Antoine Careme, Franz Sacher, Auguste Escoffier, Paul Bocuse ; 6.3. Wielcy polscy gastronomicy: Mikołaj Wierzynek, Stanisław Czerniecki, Jerzy Franciszek Kulczycki, Wojciech Wincenty Wielądek, Lucyna Ćwierczakiewiczowa, Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane), Zdzisław T. Nowicki, Kurt Scheller. Rozdz. 7. ORGANIZACJE I STOWARZYSZENIA ZWIĄZANE Z GASTRONOMIĄ I GASTRONOMICZNE: 7.1. Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia: 7.1.1. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), 7.1.2. Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO), 7.1.3. Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA), 7.1.4. Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie Europejskiej (HOTREC), 7.1.5. Światowa Organizacja Stowarzyszeń Kucharskich (WACS), 7.1.6. Europejskie Stowarzyszenie Nowoczesnych Restauracji (EMRA), 7.1.7. Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA) ; 7.2. Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce: 7.2.1. Polska Izba Gospodarcza Restauratorów i Hotelarzy (PIGRiH), 7.2.2. Polskie Stowarzyszenie Pracowników Hotelarstwa i Gastronomii (PSPHiG), 7.2.3. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC), 7.2.4. Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników (SPKiC), 7.2.5. Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA), 7.2.6. Stowarzyszenie Sommelier Polski (SSP), 7.2.7. Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL). Rozdz. 8. PROMOCJA I INFORMACJA W GASTRONOMII: 8.1. Promocja: 8.1.1. Definicja i rodzaje działań promocyjnych, 8.1.2. Reklama, 8.1.3. Public relations, 8.1.4. Sprzedaż osobista, 8.1.5. Promocja sprzedaży, 8.1.6. Targi gastronomiczne ; 8.2. Źródła informacji branżowej. Rozdz. 9. TRENDY W ROZWOJU GASTRONOMII: 9.1. Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny ; 9.2. Demografia ; 9.3. Ekonomia ; 9.4. Świadomość, edukacja ; 9.5. Zdrowie ; 9.6. Styl życia ; 9.7. Zwyczaje żywieniowe ; 9.8. Turystyka, czas wolny ; 9.9. Sztuka i kultura ; 9.10. Technologie informatyczne ; 9.11. Ekologia (ochrona środowiska˙- zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Rozdz. 1. ZARYS HISTORII GASTRONOMII: 1.1. Historia gastronomii na świecie ; 1.2. Historia gastronomii w Polsce. Rozdz. 2. ELEMENTARNE ZAGADNIENIA GASTRONOMII: 2.1. Istota gastronomii i usługi gastronomicznej ; 2.2. Klasyfikacja placówek gastronomicznych ; 2.3. Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii. Rozdz. 3. PODSTAWOWE WYPOSAŻENIE GASTRONOMICZNE: 3.1. Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego ; 3.2. Podstawowe instalacje w gastronomii ; 3.3. Wyposażenie zaplecza ; 3.4. Wyposażenie frontu. Rozdz. 4. PRODUKT GASTRONOMICZNY: 4.1. Definicja i cechy produktu gastronomicznego ; 4.2. Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego ; 4.3. Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego: 4.3.1. Asortyment potraw i napojów a karta menu, 4.3.2. Obsługa klienta, 4.3.3. Zewnętrzny wygląd obiektu, 4.3.4. Wystrój wnętrza, 4.3.5. Usługi dodatkowe, 4.3.6. Inne cechy usługi ; 4.4. Cykl życia produktu gastronomicznego. Rozdz. 5. ATRAKCYJNOŚĆ PRODUKTU GASTRONOMICZNEGO W TURYSTYCE: 5.1. Gastronomia a turystyka ; 5.2. Gastronomia jako produkt turystyczny: 5.2.1. Produkty proste: usługa i rzecz, 5.2.2. Produkt turystyczny˙- impreza (pakiet turystyczny), 5.2.3. Produkt turystyczny˙- wydarzenie, 5.2.4. Produkt turystyczny˙- obiekt, 5.2.6. Produkt turystyczny˙- szlak, 5.2.7. Produkt turystyczny˙- obszar ; 5.3. Produkty tradycyjne i regionalne. Rozdz. 6. WAŻNE OSOBISTOŚCI ŚWIATA GASTRONOMII: 6.1. Święci i patroni gastronomii: Św. Marta, Św. Sabina, Św. Maciej Apostoł, Św. Wawrzyniec, Św. Jan Leonardi, Św. Klemens Hofbauer (Dworzak) ; 6.2. Wielcy europejscy gastronomicy: Gillaume Tirel (Taillevent), M. Boulanger, Anthelme Brillat-Savarin, Marie Antoine Careme, Franz Sacher, Auguste Escoffier, Paul Bocuse ; 6.3. Wielcy polscy gastronomicy: Mikołaj Wierzynek, Stanisław Czerniecki, Jerzy Franciszek Kulczycki, Wojciech Wincenty Wielądek, Lucyna Ćwierczakiewiczowa, Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane), Zdzisław T. Nowicki, Kurt Scheller. Rozdz. 7. ORGANIZACJE I STOWARZYSZENIA ZWIĄZANE Z GASTRONOMIĄ I GASTRONOMICZNE: 7.1. Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia: 7.1.1. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), 7.1.2. Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO), 7.1.3. Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA), 7.1.4. Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie Europejskiej (HOTREC), 7.1.5. Światowa Organizacja Stowarzyszeń Kucharskich (WACS), 7.1.6. Europejskie Stowarzyszenie Nowoczesnych Restauracji (EMRA), 7.1.7. Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA) ; 7.2. Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce: 7.2.1. Polska Izba Gospodarcza Restauratorów i Hotelarzy (PIGRiH), 7.2.2. Polskie Stowarzyszenie Pracowników Hotelarstwa i Gastronomii (PSPHiG), 7.2.3. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC), 7.2.4. Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników (SPKiC), 7.2.5. Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA), 7.2.6. Stowarzyszenie Sommelier Polski (SSP), 7.2.7. Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL). Rozdz. 8. PROMOCJA I INFORMACJA W GASTRONOMII: 8.1. Promocja: 8.1.1. Definicja i rodzaje działań promocyjnych, 8.1.2. Reklama, 8.1.3. Public relations, 8.1.4. Sprzedaż osobista, 8.1.5. Promocja sprzedaży, 8.1.6. Targi gastronomiczne ; 8.2. Źródła informacji branżowej. Rozdz. 9. TRENDY W ROZWOJU GASTRONOMII: 9.1. Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny ; 9.2. Demografia ; 9.3. Ekonomia ; 9.4. Świadomość, edukacja ; 9.5. Zdrowie ; 9.6. Styl życia ; 9.7. Zwyczaje żywieniowe ; 9.8. Turystyka, czas wolny ; 9.9. Sztuka i kultura ; 9.10. Technologie informatyczne ; 9.11. Ekologia (ochrona środowiska˙- zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-96983 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej / Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. - Wydanie 2. zmienione. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2017. - 404 strony : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia, netografia na stronach [390]-404.
Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim.
I. ZARYS HISTORII GASTRONOMII: 1. Historia gastronomii na świecie ;2. Historia gastronomii w Polsce ; II. ELEMENTARNE ZAGADNIENIA GASTRONOMII: 1. Istota gastronomii i usługi gastronomicznej ; 2. Klasyfikacja placówek gastronomicznych: Kryteria klasyfikacji placówek gastronomicznych ; Klasyfikacja branżowa placówek gastronomicznych ; Klasyfikacja urzędowa (prawna) placówek gastronomicznych ; 3. Ważniejsze pojęcia stosowane w gastronomii ; III. PODSTAWOWE WYPOSAŻENIE GASTRONOMICZNE: 1. Materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego ; 2. Podstawowe instalacje w gastronomii ; 3. Wyposażenie zaplecza ; 4. Wyposażenie frontu ; IV. PRODUKT GASTRONOMICZNY: 1. Definicja i cechy produktu gastronomicznego ; 2. Poziomy postrzegania (wymiary) produktu gastronomicznego ; 3. Charakterystyka komponentów produktu gastronomicznego: Asortyment potraw i napojów a karta menu ; Obsługa klienta ; Zewnętrzny wygląd obiektu ; Wystrój wnętrza ; Usługi dodatkowe ; Inne cechy usługi ; 4. Cykl życia produktu gastronomicznego ; V. ATRAKCYJNOŚĆ PRODUKTU GASTRONOMICZNEGO W TURYSTYCE: 1. Gastronomia a turystyka ; 2. Gastronomia jako produkt turystyczny: Produkty proste: usługa i rzecz ; Produkt turystyczny - impreza (pakiet turystyczny) ; Produkt turystyczny - wydarzenie ; Produkt turystyczny - obiekt ; Produkt turystyczny - szlak ; Produkt turystyczny - obszar ; Produkty tradycyjne i regionalne ; VI. TURYSTYKA KULINARNA W POLSCE: 1. Rozwój gastronomii w Polsce po 1989 r. ; 2. Rozwój turystyki kulinarnej w Polsce ; 3. Model rozwoju turystyki kulinarnej w Polsce ; 4. Badania turystyki kulinarnej w Polsce ; VII. OSOBISTOŚCI ŚWIATA GASTRONOMII: 1. Wielcy europejscy gastronomicy: Gillaume Tirel (Taillevent) ; M. Boulanger ; Anthelme Brillat-Savarin ; Marie-Antoine Careme ; Franz Sacher ; Auguste Escoffier ; Paul Bocuse ; 2. Wielcy polscy gastronomicy: Mikołaj Wierzynek ; Stanisław Czerniecki ; Jerzy Franciszek Kulczycki ; Lucyna Ćwierczakiewiczowa ; Edward Pomian Pożerski (Edouard de Pomiane) ; Zdzisław T. Nowicki ; Kurt Scheller ; VIII. WYBRANE ORGANIZACJE I STOWARZYSZENIA GASTRONOMICZNE: 1. Międzynarodowe organizacje i stowarzyszenia: Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) ; Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) ; Międzynarodowe Zrzeszenie Hoteli i Restauracji (IH&RA) ; Konfederacja Krajowych Stowarzyszeń Hoteli i Restauracji we Wspólnocie Europejskiej (HOTREC) ; Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS) ; Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów (IBA) ; Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej ; 2. Organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne w Polsce: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC) ; Stowarzyszenie Polskich Barmanów (SPB-PBA) ; Stowarzyszenie Sommelierów Polskich (SSP) ; Fundacja Klubu Szefów Kuchni ; Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego (PIPRiL) ; IX. PROMOCJA I INFORMACJA W GASTRONOMII: 1. Promocja: Definicja i rodzaje działań promocyjnych ; Reklama ; Public relations ; Sprzedaż osobista ; Promocja sprzedaży ; Targi gastronomiczne ; 2. Źródła informacji branżowej ; X. TRENDY W ROZWOJU GASTRONOMII: 1. Megatrendy wpływające na sektor gastronomiczny ; 2. Demografia ; 3. Ekonomia ; 4. Świadomość, edukacja ; 5. Zdrowie ; 6. Styl życia ; 7. Zwyczaje żywieniowe ; 8. Turystyka, czas wolny ; 9. Kultura i sztuka ; 10. Technologie informatyczne ; 11. Ekologia (ochrona środowiska - zrównoważony rozwój - naturalna żywność).
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-105750 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej