Wiśniewska Małgorzata (1961- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje naukowe
(3)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(3)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1648)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(793)
Wiśniewska Małgorzata (1961- )
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(788)
Kowalska Dorota
(671)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(665)
Doyle Arthur Conan
(648)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(600)
Wallace Edgar
(584)
Zarawska Patrycja (1970- )
(517)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(507)
Cartland Barbara
(490)
Kochanowski Jan
(484)
Shakespeare William (1564-1616)
(471)
Shakespeare William
(466)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(464)
Christie Agatha (1890-1976)
(444)
Dickens Charles
(444)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(444)
Popławska Anna (filolog)
(440)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(432)
Waidacher Toni
(423)
Prus Bolesław (1847-1912)
(403)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(403)
Verne Jules
(400)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(399)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(396)
Roberts Nora (1950- )
(396)
Fabianowska Małgorzata
(385)
Drewnowski Jacek (1974- )
(376)
Konopnicka Maria
(373)
Twain Mark
(359)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(354)
Steel Danielle (1947- )
(349)
May Karl
(345)
Poe Edgar Allan
(341)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(336)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(331)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(308)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(305)
Ludwikowska Jolanta
(302)
Tuwim Julian (1894-1953)
(301)
Rzehak Wojciech (1967- )
(298)
London Jack
(297)
Dönges Günter
(286)
Mahr Kurt
(284)
Boy-Żeleński Tadeusz
(283)
Darlton Clark
(280)
Leśmian Bolesław
(279)
Ewers H.G
(278)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(271)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(254)
Zimnicka Iwona (1963- )
(254)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(249)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(248)
Krasicki Ignacy
(243)
King Stephen (1947- )
(241)
Francis H.G
(240)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(239)
Conrad Joseph
(237)
Montgomery Lucy Maud
(237)
May Karol
(235)
Austen Jane
(234)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(233)
Goscinny René (1926-1977)
(231)
Vlcek Ernst
(231)
Autores Varios
(229)
Barner G.F
(229)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(228)
Chávez José Pérez
(222)
Stevenson Robert Louis
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Ławnicki Lucjan
(221)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(220)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Kraszewski Józef Ignacy
(214)
Balzac Honoré de
(213)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(213)
Kipling Rudyard
(212)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(212)
Szulc Andrzej
(212)
Wells H. G
(212)
Szal Marek
(211)
Voltz William
(211)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(209)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Dyrektorzy zakładów opieki zdrowotnej
(1)
Kierownicy zakładów opieki zdrowotnej
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Zarządzanie jakością
(2)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
COVID-19
(1)
Dobre praktyki
(1)
Jakość usług
(1)
Kultura organizacyjna
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Służba zdrowia
(1)
Łańcuch dostaw żywności
(1)
Temat: czas
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Monografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Jakość usług medycznych : instrumenty i modele / Małgorzata Z. Wiśniewska. - Wydanie 3. uaktualnione i zmienione. - Warszawa : CeDeWu, 2021. - 304 strony : ilustracje, rysunki, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych i norm na stronach 271-298.
Dla naukowców, doktorantów i studentów, a także profesjonalistów medycznych.
1. JAKOŚĆ USŁUG MEDYCZNYCH: 1.1. Pojęcie i istota jakości, 1.2. Istota usług medycznych, 1.3. Jakość usług medycznych i jej składowe, 1.4. Bezpieczeństwo pacjenta ; 2. INSTRUMENTY WSPIERAJĄCE JAKOŚĆ USŁUG MEDYCZNYCH: 2.1. Wybrane koncepcje i ich zastosowanie, 2.2. Przegląd narzędzi i metod zarządzania jakością, 2.3. Metody HFMEA oraz MedCARVER+Shock, 2.4. Specyficzne metody oceny jakości usług medycznych ; 3. MODELE DOSKONAŁOŚCI WSPIERAJĄCE JAKOŚĆ USŁUG MEDYCZNYCH: 3.1. Pojęcie doskonałości, organizacji doskonałej i modeli doskonałości, 3.2. Modele doskonałości i ich zastosowanie w usługach medycznych, 3.3. Dobre praktyki i benchmarking w doskonaleniu jakości usług medycznych, 3.4. Samoocena i jej rola w kształtowaniu doskonałości placówek medycznych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-61 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-111187 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kultura bezpieczeństwa żywności : istota i narzędzia pomiaru / Małgorzata Z. Wiśniewska. - Wydanie 3. uaktualnione i uzupełnione. Stan prawny na 31 lipca 2021 r. - Warszawa : CeDeWu, 2021. - 216 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 197-212.
Współfinansowanie: Uniwersytet Gdański
R. I. Bezpieczeństwo żywności i jego uwarunkowania: 1. Pojęcie bezpieczeństwa i jego wymiary ; 2. Bezpieczeństwo żywności i łańcucha żywnościowego w świetle zagrożeń ; 3. Przestępstwa wymierzone w żywność ; 4. Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności ; 5. Uwarunkowania rynkowe bezpieczeństwa żywności ; R. II. Istota kultury bezpieczeństwa żywności: 1. Kultura i klimat bezpieczeństwa ; 2. Kultura i klimat bezpieczeństwa żywności - podstawy, definicje i zależności ; 3. Artefakty, normy, wartości i założenia kultury bezpieczeństwa żywności ; 4. Czynniki decydujące o kulturze bezpieczeństwa żywności ; 5. Kultura bezpieczeństwa żywności jako element standardów oraz wymogów prawa ; 6. Zjawisko i potrzeba just culture w kształtowaniu bezpieczeństwa żywności ; R. III. Kształtowanie i pomiar kultury bezpieczeństwa żywności ; 1. Etapy kształtowania i wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności ; 2. Uwarunkowania kultury bezpieczeństwa żywności ; 3. Dojrzałość i poziomy kultury bezpieczeństwa żywności - wybrane modele definiowania ; 4. Przykłady narzędzi pomiaru kultury bezpieczeństwa żywności: Kwestionariusz B. Ball z zespołem ; Kwestionariusz J.A. Neala z zespołem ; Matryca oceny M. Wrighta z zespołem ; Kwestionariusz O.A. Ijabadeniyi ; Kwestionariusz U.F.U.Z. Abidin ; Macierz L. Jespersen ; Kwestionariusz E. De Boeck z zespołem ; Kwestionariusz M. Zabukošek z zespołem ; Inne rozwiązania ; Przykłady pomiaru just culture.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-110060 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 175-186.
R. I. BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I JEGO UWARUNKOWANIA: 1. Pojęcie bezpieczeństwa i jego wymiary ; 2. Bezpieczeństwo żywności i łańcucha żywnościowego w świetle zagrożeń ; 3. Przestępstwa wymierzone w żywność ; 4. Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności ; 5. Uwarunkowania rynkowe bezpieczeństwa żywności ; R. II. ISTOTA KULTURY BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI: 1. Kultura i klimat bezpieczeństwa ; 2. Kultura i klimat bezpieczeństwa żywności - podstawy, definicje i zależności ; 3. Artefakty, normy, wartości i założenia kultury bezpieczeństwa żywności ; 4. Czynniki decydujące o kulturze bezpieczeństwa żywności ; 5. Zjawisko i potrzeba "just culture" w kształtowaniu bezpieczeństwa żywności ; R. III. KSZTAŁTOWANIE I POMIAR KULTURY BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI: 1. Etapy kształtowania i wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności ; 2. Uwarunkowania kultury bezpieczeństwa żywności ; 3. Dojrzałość i poziomy kultury bezpieczeństwa żywności - wybrane modele definiowania ; 4. Przykłady narzędzi pomiaru kultury bezpieczeństwa żywności: Kwestionariusz B. Ball z zespołem ; Kwestionariusz J.A. Neala z zespołem ; Matryca oceny M. Wrighta z zespołem ; Kwestionariusz O.A. Ijabadeniyi ; Kwestionariusz U.F.U.Z. Abidin ; Macierz L. Jespersen ; Kwestionariusz E. De Boeck z zespołem ; Kwestionariusz M. Zabukoçek z zespołem ; Inne rozwiązania ; 5. Przykłady pomiaru just culture.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-106114 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej