Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(37)
Forma i typ
Książki
(35)
Poradniki i przewodniki
(14)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Audiobooki
(1)
Filmy i seriale
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(49)
wypożyczone
(4)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(12)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(18)
Wypożyczalnia Muzyczna (Żeromskiego 2)
(1)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Filia 1 (Bohaterów 5)
(1)
Filia 2 (Fredry 5)
(1)
Filia 3 (Krzyżanowskiego 6)
(1)
Filia 4 (Ofiar Katynia 15)
(2)
Filia 5 (Budziwojska 194)
(1)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(2)
Filia 7 (Osmeckiego 51)
(1)
Filia 8 (Okulickiego 3)
(1)
Filia 9 (Czackiego 5)
(1)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(2)
Filia 11 (Dębicka 170)
(1)
Filia 12 (Beskidzka 5)
(1)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(2)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(1)
Filia 18 (Łukasiewicza 78)
(1)
Filia 20 (Solarza 9a)
(1)
Autor
Bean Anita
(2)
Friedman Steve (1955- )
(2)
Jurek Scott (1973- )
(2)
Musiałowska Dominika (dziennikarz)
(2)
Ochab Maria
(2)
Szromba-Rys Zofia
(2)
Wojtczak Ewa
(2)
Żuławnik Jacek (1977- )
(2)
Ambrozy Scott
(1)
Banaszyk Krzysztof (1970- )
(1)
Bennett Bridget
(1)
Braudel Fernand (1902-1985)
(1)
Błaszczyszyn Maja
(1)
Chętnik Adam (1885-1967)
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Czajkowska Anna (biolog)
(1)
Domański Henryk (1952- )
(1)
Dłużniewska Krystyna
(1)
Eberhardt Andrzej
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gaillard William
(1)
Graff Piotr
(1)
Hennig Marta
(1)
Hennig Marta (1993- )
(1)
Horowitz Steve
(1)
Isaacs Daryl
(1)
Jatowska Magdalena
(1)
Kania Magdalena
(1)
Karpiński Zbigniew (socjolog)
(1)
Karwicka Teresa
(1)
Kostkiewiczowa Teresa (1936- )
(1)
Kowalczyk Bartosz
(1)
Krzysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Kuchowicz Zbigniew (1927-1991)
(1)
Kuczyński Stefan Krzysztof (1938- )
(1)
Lafay Olivier
(1)
Lewandowska Anna (1988- )
(1)
Majewska Małgorzata (nauki o zdrowiu)
(1)
Manolov Pierre
(1)
Matusiak Anna Bożenna
(1)
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (kultura fizyczna)
(1)
Musiał Łukasz (tłumacz)
(1)
Myszka Agnieszka
(1)
Przybysz Dariusz
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Siniarska Anna
(1)
Spurlock Morgan (1970- )
(1)
Straczuk Justyna
(1)
Szymanderska Hanna (1944-2014)
(1)
Toussaint-Samat Maguelonne
(1)
Walczak Karol (1987- )
(1)
Wendland Ewa
(1)
Westfahl Allison
(1)
Wolański Napoleon (1929- )
(1)
Woldańska-Płocińska Aleksandra (1985- )
(1)
Woynarowska Barbara
(1)
Zdrowicka-Wawrzyniak Magdalena
(1)
Łozińska Maja
(1)
Łoziński Jan
(1)
Łuszczykiewicz Piotr (1964- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(17)
2000 - 2009
(6)
1990 - 1999
(4)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(2)
1930 - 1939
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(19)
Kraj wydania
Polska
(37)
Język
polski
(36)
portugalski
(1)
Odbiorca
6-8 lat
(2)
9-13 lat
(2)
Dzieci
(2)
Dietetycy
(1)
Sportowcy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(2)
Temat
Odżywianie
(26)
Zdrowe odżywianie
(11)
Życie codzienne
(6)
Sportowcy
(5)
Gimnastyka
(4)
Trening sportowy
(4)
Aktywność fizyczna
(3)
Biegacze (sportowcy)
(3)
Kultura fizyczna
(3)
Kultura stołu
(3)
Młodzież
(3)
Obyczaje
(3)
Polska
(3)
Ćwiczenia siłowe
(3)
Żywność
(3)
Biegi
(2)
Chłopi
(2)
Dietetyka
(2)
Dziecko
(2)
Erotyzm
(2)
Herbata
(2)
Insulinooporność
(2)
Jurek, Scott (1973- )
(2)
Kawa
(2)
Kuchnia polska
(2)
Miasta
(2)
Otyłość
(2)
Rzemiosło
(2)
Społeczeństwo
(2)
Suplementy diety
(2)
Szkolnictwo
(2)
Ultramaraton (bieg)
(2)
Weganizm
(2)
Wsie
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Ślub i wesele
(2)
Środki masowego przekazu
(2)
Żywienie sportowców
(2)
Awdańcy (ród)
(1)
Barok
(1)
Beskidy (góry)
(1)
Bitwa pod Płowcami (1331)
(1)
Braudel, Fernand (1902-1985)
(1)
Budownictwo wiejskie
(1)
Choroby
(1)
Choroby dziecięce
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Collegium Nobilium Pijarów (Warszawa)
(1)
Cystersi
(1)
Czekolada
(1)
Dobrzyńska, Ziemia
(1)
Dziecko autystyczne
(1)
Dziedzictwo kulturowe
(1)
Dziewczęta
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Elżbieta Łokietkówna (królowa Węgier ; 1305-1380)
(1)
Emisja głosu
(1)
Etyka
(1)
Fitness
(1)
Fizjologia
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Folklor
(1)
Gastronomia
(1)
Gimnastyka kobieca
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Gotowanie
(1)
Gruczoły dokrewne
(1)
Górale
(1)
Głos
(1)
Higiena psychiczna
(1)
Historia gospodarcza
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Język polski
(1)
Kapitalizm
(1)
Kawiarnie i cukiernie
(1)
Kolarze
(1)
Komunikacja werbalna
(1)
Krew
(1)
Krążenie krwi
(1)
Kultura
(1)
Kultura dworska
(1)
Kultura materialna
(1)
Kurpie
(1)
Logopedia
(1)
Lęk
(1)
Mieszkańcy wsi
(1)
Mięśnie
(1)
Moda
(1)
Monety niemieckie
(1)
Motywacja
(1)
Mowa
(1)
Nakrycie i dekoracja stołu
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Narząd ruchu
(1)
Nauczyciele
(1)
Nerki
(1)
Nerwice
(1)
Niedostosowanie społeczne
(1)
Niedotlenienie
(1)
Temat: czas
1701-
(4)
2001-
(4)
1901-2000
(3)
1601-
(2)
1801-
(2)
1989-2000
(2)
1501-
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Stany Zjednoczone (USA)
(2)
Europa
(1)
Krosno (woj. podkarpackie)
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Poradnik
(13)
Przepisy kulinarne
(10)
Podręczniki akademickie
(4)
Pamiętniki i wspomnienia
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Publikacje dla dzieci
(2)
Dokumenty audiowizualne
(1)
Film amerykański
(1)
Film dokumentalny
(1)
Literatura polska
(1)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Poradniki
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kultura fizyczna i sport
(17)
Medycyna i zdrowie
(13)
Kulinaria
(8)
Styl życia, moda i uroda
(4)
Historia
(3)
Hobby i czas wolny
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
37 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-82650 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-50349 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [246]-253.
Współfinansowanie: Narodowe Centrum Nauki.
1. Tendencje we wzorach jedzenia ; 2. Rytm jedzenia ; 3. Co jedzą Polacy? ; 4. Picie napojów ; 5. Gdzie i z kim? ; 6. Co ludzie robią w trakcie jedzenia? 7. Preferencje kulinarne ; 8. Wzory jedzenia i płeć.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-104024 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 389-[392]. Indeks.
I. Nie każdy myśli, ale każdy jada ; II. Obowiązki i przyjemności szlachcica polskiego ; III. Dom szlachecki ; IV. Kalendarz kulinarny szlachcica polskiego ; V. Rady, sekreta i fałszerstwa kucharskie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-95512 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Etnografii Polskiej / red. Maria Frankowska ; Polska Akademia Nauk. Instytut Historii Kultury Materialnej ; nr 41)
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-66566 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik / Anita Bean ; przełożyła Ewa Wojtczak. - Wydanie 2. - Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, copyright 2014. - 359, [1] strona : fotografie kolorowe, rysunki, wykresy ; 24 cm.
Tytuł oryginału: "The complete guide to sports nutrition" 2013.
Bibliografia na stronach 337-[352]. Indeks.
1. Żywienie w sporcie - ogólny zarys, 2. Energia do ćwiczeń, 3. Odżywianie przed treningiem, w trakcie i po nim, 4. Znaczenie białka w sporcie, 5. Witaminy i minerały, 6. Suplementy sportowe, 7. Nawodnienie, 8. Tkanka tłuszczowa a tłuszcze w pożywieniu, 9. Utrata masy ciała, 10. Przyrost masy ciała, 11. Sportsmenki, 12. Młody sportowiec, 13. Sportowiec wegetarianin, 14. Odżywianie w trakcie zawodów, 15. Osobisty program odżywiania, 16. Przepisy ; ANEKSY: 1. Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny, 2. Słowniczek witamin i minerałów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.8-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik / Anita Bean ; przełożyła Ewa Wojtczak. - Wydanie 3. - Poznań : Zysk i S-ka Wydawnictwo, copyright 2019. - 419, [2] strony : fotografie kolorowe, rysunki, wykresy ; 24 cm.
Tytuł oryginału: "The complete guide to sports nutrition" 2017.
Bibliografia, netografia na stronach 390-415. Indeksy.
1. Żywienie w sporcie - ogólny zarys ; 2. Energia do ćwiczeń ; 3. Węglowodany a wydolność ; 4. Wymagania dotyczące białka w sporcie ; 5. Witaminy i minerały ; 6. Suplementy sportowe ; 7. Nawodnienie ; 8. Tkanka tłuszczowa a tłuszcze w pożywieniu ; 9. Utrata masy ciała ; 10. Przyrost masy ciała ; 11. Sportsmenki ; 12. Młody sportowiec ; 13. Sportowiec wegetarianin ; 14. Starszy sportowiec ; 15. Odżywianie w trakcie zawodów ; 16. Twój osobisty plan żywieniowy ; 17. Przepisy ; Aneks 1. Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny ; Aneks 2. Słowniczek witamin i minerałów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Fit & Active)
Tytuł oryginału: "Méthode de nutrition" 2010.
Na 4. stronie okładki ISBN: 299-83-7229-430-2.
Bibliografia na stronie 303. Indeks.
Rozdział 1. INTROSPEKCJA - ŚWIADOMOŚĆ DIETETYCZNA: 1. Nasz stosunek do odżywiania, 2. Brak świadomości dietetycznej ; Rozdział 2. ZROZUMIENIE - JAK CZYTAĆ: 1. Proces odżywiania się, 2. Struktura książki, 3. Sposoby czytania ; Rozdział 3. ORGANIZACJA - PRZYSTOSUJ SWOJE OTOCZENIE: 1. Organizacja otoczenia, 2. Podpowiedzi i sztuczki ; Rozdział 4. PROFIL - BILANS ENERGETYCZNY: 1. Jaki jest twój cel, 2. Gdzie jesteś?, 3. Twój profil energetyczny, 4. Podsumowanie ; Rozdział 5. KIERUNEK - SEKWENCJE KALORYCZNE: 1. Redukcja tkanki tłuszczowej - dieta niskokaloryczna, 2. Stabilizacja - dieta zrównoważona, 3. Budowa masy mięśniowej - dieta wysokokaloryczna, 4. Zasady odżywiania, 5. Odżywianie a sport, 6. Cykle, 7. Joker, 8. Bank zestawów ; Rozdział 6. INSPIRACJE - PRZEPISY DYNAMICZNE: 1. Jak to działa?, 2. Posiłki ; Rozdział 7. INFORMACJE - POGŁĘBIENIE WIEDZY: 1. Składniki odżywcze, 2. Witaminy, biopierwiastki i przeciwutleniacze, 3. Równowaga kwasowo-zasadowa, 4. Aktywność fizyczna i sport, 5. Kobiety w ciąży, 6. Zapotrzebowanie kaloryczne dzieci, 7. alkohol, 8. Wpływ żywienia na organizm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-73685 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. AD-49038 (1 egz.)
Książka
W koszyku
TRZY KROKI DO WYMARZONEJ SYLWETKI: Nowe zasady rzeźbienia ; Trening wytrzymałościowy na spalanie tłuszczu ; Dieta odchudzająca ; PROGRAM ĆWICZEŃ. WYMARZONA SYLWETKA: Ćwiczenia rzeźbiące ; Trening wytrzymałościowy ; Dieta odchudzająca ; PLAN TRENINGÓW NA WYMARZONĄ SYLWETKĘ: Ośmiotygodniowy plan treningowy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-796.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach [262-265].
Czy jest jeden przepis na bieganie? Pewnie każdy ma swój. Ktoś się ściga, ktoś biega dla własnej satysfakcji, ktoś inny dla medalu. Ten Małgorzaty Majewskiej jest bardzo przekonujący, bo oparty na jej doświadczeniu. Doświadczeniu związanym ze zmaganiem się z pierwszymi (a potem ostatnimi...) kilometrami i tym, co powinno lądować na talerzu początkującej, a teraz już zaawansowanej biegaczki. Jeśli zaczynasz przygodę z bieganiem - ta książka jest zdecydowanie dla Ciebie! Jeśli już wiesz, co to endorfiny na mecie - z Przepisu na bieganie dowiesz się, jak biegać lepiej i skąd brać więcej siły. No to gotowi... do biegu... do czytania! [Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2016].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.18-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Septem)
Tytuł oryginału: "Sports nutrition for endurance athletes" 2012.
Wydanie 3. odnosi się do oryginału.
Bibliografia na stronach 417-423.
Cz. I. CODZIENNA DIETA W SPORTACH WYTRZYMAŁOŚCIOWYCH. Optymalne odżywianie dla treningu i zdrowia: 1. Podstawy codziennego uzupełniania płynów. Łyk przydatnych informacji, 2. Składniki odżywcze sprzyjające zdrowiu i wydolności fizycznej. Budowanie solidnej bazy żywieniowej, 3. Witaminy, minerały i elektrolity. Elementarz sportowej diety ; Cz. II. DIETA TRENINGOWA. Optymalizowanie diety pod kątem najwyższej wydolności fizycznej: 4. Codzienna dieta treningowa. Żywienie umożliwiające skuteczną regenerację, 5. Odżywianie się i picie na potrzeby treningów i zawodów. Najważniejsza jest pora, 6. Odchudzanie, budowa masy mięśniowej i zmiana składu ciała. Poprawianie współczynnika siły do masy ciała, 7. Wspomagające środki ergogeniczne. Oddzielić fakty od fikcji ; Cz. III. WSKAZÓWKI ŻYWIENIOWE DOTYCZĄCE WYBRANYCH DYSCYPLIN. Sportowy plan żywieniowy w praktyce: 8. Odżywianie dla triatlonistów (i innych wieloboistów), 9. Odżywianie dla kolarzy (szosowych, górskich, torowych i przełajowych), 10. Odżywianie dla biegaczy długodystansowych, 11. Odżywianie dla pływaków ; Cz. IV. SPECJALNE WZGLĘDY ŻYWIENIOWE. Radzenie sobie z wyzwaniami: 12. Sportowcy o nietypowych potrzebach żywieniowych, 13. Zwiększanie wydolności i rozwiązywanie problemów za pomocą odżywiania, 14. Metody żywieniowe w warunkach ekstremalnych ; DODATKI: Indeks glikemiczny produktów żywnościowych, Zestawienie witamin i minerałów, Porównanie żywieniowych produktów sportowych, Tworzenie idealnej diety treningowej, Przykładowe jadłospisy, Arkusz tempa pocenia się.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: Zdrowie, witalność i zgrabna sylwetka w miesiąc
Bibliografia na stronie 245.
Wystarczy trzydzieści dni, by znów cieszyć się zdrowiem i spojrzeć optymistycznie na świat. W książce znajdziesz: -smaczną dietę, która leczy i odchudza ; - urozmaicony jadłospis na każdy dzień ; -proste techniki relaksu i medytacji, podtrzymujący dobry stan ducha ; -łatwe i skuteczne ćwiczenia gimnastyczne dla osób w każdym wieku czyli 30-dniowy przepis na pełni życia. [Wydawnictwo W.A.B., 2001]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej