Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(15)
Forma i typ
Książki
(15)
Publikacje naukowe
(12)
Dostępność
dostępne
(13)
tylko na miejscu
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(14)
Autor
Gajdek Grażyna
(15)
Puchalski Czesław
(13)
Jaworska Grażyna (technologia żywności i żywienia)
(3)
Halicki Marcin
(1)
Witczak Mariusz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(12)
Kraj wydania
Polska
(15)
Język
polski
(15)
Temat
Jakość żywności
(4)
Przemysł rolno-spożywczy
(4)
Technologia żywności
(4)
Żywność
(3)
Bezpieczeństwo żywności
(2)
Produkcja żywności
(2)
Rolnictwo
(2)
Energetyka
(1)
Fotowoltaika
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Higiena
(1)
Motywacja pracy
(1)
Ochrona roślin
(1)
Odnawialne źródła energii
(1)
Odżywianie
(1)
Paliwa alternatywne
(1)
Postęp naukowy
(1)
Produkcja
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Właściwości prozdrowotne
(1)
Zarządzanie portfelem
(1)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(1)
Łowiectwo
(1)
Żywność pochodzenia zwierzęcego
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(12)
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(11)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Ochrona środowiska
(1)
15 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 129-[135].
Streszcz. ang.
I. ISTOTA I ZNACZENIE ZARZĄDZANIA: 1. Najważniejsze wyróżniki zarządzania ; 2. Definicje zarządzania ; 3. Funkcje zarządzania ; 4. Style zarządzania. II. ORGANIZACJA JAKO ŚRODOWISKO ZARZĄDZANIA: 1. Pojęcie i cechy organizacji ; 2. Cele organizacji ; 3. Struktura organizacyjna ; 4. Otoczenie organizacji. III. ZARZĄDZANIE ZASOBAMI LUDZKIMI W ORGANIZACJI. IV. MOTYWOWANIE JAKO ELEMENT PROCESU ZARZĄDZANIA: 1. Koncepcje i teorie motywacji ; 2. Proces motywowania - źródła motywacji ; 3. Obszary oddziaływania systemu motywacyjnego. V. MOTYWOWANIE A EFEKT EKONOMICZNYZ: 1. Ekonomiczna miara efektywności ; 2. Motywowanie a generowanie zysków.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-103032 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Bogdan Saletnik, Michał Sarna, Grzegorz Zaguła, Marcin Bajcar, Aneta Saletnik, Czesław Puchalski, Biomasa roślinna – efektywny materiał do produkcji energii ; Anita Zapałowska, Michał Sarna, Natalia Dworak, Potencjał energetyczny paliw pochodzących z przetwarzania odpadów komunalnych (Refuse Dirived Fuel) ; Anita Zapałowska, Michał Sarna, Czesław Puchalski, Kaloryczność paliw alternatywnych pozyskiwanych z odpadów komunalnych ; Marcin Bajcar, Bogdan Saletnik, Grzegorz Zaguła, Aneta Saletnik, Czesław Puchalski, Problem występowania niskiej emisji i jej wpływ na jakość życia ; Marcin Halicki, Projektowy łańcuch dostaw w innowacyjnym zarządzaniu przedsiębiorstwem ; Grażyna Gajdek, Grzegorz Mielniczek, Jadwiga Lechowska, Efektywność tuczu świń w zależności od systemu utrzymania ; Miłosz Zardzewiały, Natalia Matłok, Justyna Podrazik, Józef Gorzelany, Kosztochłonność i energochłonność produkcji wybranych mieszanek przypraw oraz pracy linii technologicznej do ich mieszania ; Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Jadwiga Lechowska, Małgorzata Ormian, Odnawialne źródła energii pochodzenia zwierzęcego ; Aneta Saletnik, Bogdan Saletnik, Marcin Bajcar, Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski, Rozwój energii wiatrowej jako podstawowego filara energetyki odnawialnej w Polsce na przestrzeni lat 2013–2017 ; Barbara Drygaś, Anita Zapałowska, Czesław Puchalski, Pole magnetyczne we współczesnym rolnictwie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109238 (1 egz.)
Książka
W koszyku
M.in. dotyczy jakości jogurtów i kefirów dostępnych na rynku rzeszowskim.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Systemy jakości wobec fałszowania żywności ; Niskolaktozowe mleka kozie fermentowane przez mikroflorę mezofilną ; Ocena zawartości kumaryny w ciastkach cynamonowych ; Analiza wybranych parametrów jakościowych jogurtów i kefirów naturalnych dostępnych na rynku rzeszowskim ; Wpływ dodatku różnych związków wapnia i witaminy D3 na jakość lodów mlecznych ; Jakościowa analiza palinologiczna i aktywność przeciwutleniająca barwnych frakcji pyłku pszczelego ; Wpływ procesu smażenia na zróżnicowanie składu chemicznego mięśnia czworogłowego uda pozyskanego z tusz bydła ; Wpływ procesu smażenia na zróżnicowanie parametrów tekstury mięśnia czworogłowego uda pozyskanego z tusz bydła ; Wpływ dodatku suszonych liści, liofilizowanych owoców lub soku z owoców morwy białej Morus Alba L. na wybrane parametry jakościowe miodu rzepakowego ; Zastosowanie miodu do hamowania procesu brunatnienia podczas wytwarzania chipsów jabłkowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109206 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 172-177.
I. MARKA I JEJ CHARAKTERYSTYKA: 1. Pojęcie i instrumenty marketingu. 2. Marka - definicje i jej części składowe. 3. Wizerunek i tożsamość marki. 4. Funkcje i rodzaje marek. 5. Wartość marki i jej wycena. 6. Strategie budowania i zarządzania marką. II. ZARZĄDZANIE PORTFELEM: 1. Charakterystyka pojęcia inwestycji. 2. Ryzyko - definicja i rodzaje czynników składających się na ryzyko inwestycyjne. 3. Instrumenty finansowe - ogólna prezentacja. 4. Zarządzanie portfelem instrumentów finansowych. 5. Podstawy psychologii inwestowania. 6. Marka w procesie zarządzania portfelem
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-104975 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ochrona środowiska produkcji rolniczej / redakcja naukowa Grażyna Gajdek, Czesław Puchalski. - Rzeszów : Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2020. - 138 stron : ilustracje (w tym kolorowe), fotografie, wykresy ; 23 cm.
Dotyczy głównie województwa podkarpackiego.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Łowiectwo jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich ; Wstępna ocena jakości ziarna pszenicy konsumpcyjnej dostarczonej do Spółdzielni Rolników SAN w Głuchowie w latach 2017-2019 ; Metody gospodarowania i ochrony roślin w rolnictwie ekologicznym ; Fitofagiczna entomofauna pluskwiaków (Hemiptera) występująca w uprawach arcydzięgla litwor (Angelica archangelica L.) i lubczyku ogrodowego (Levisticum officinale W.D.J. Koch) w południowo-wschodniej Polsce ; Zasoby zwierząt łownych w Polsce w aspekcie bazy surowcowej przetwórstwa mięsnego ; Statystyczne i projektowe narzędzia informatyczne w badaniach przyrodniczych - studium przypadku na przykładzie wykorzystania okrzemek w ocenie jakości wody ; Analiza wybranych parametrów pracy oczyszczalni ścieków w Sokołowie Małopolskim (woj. podkarpackie) ; Analiza składu mikrobiologicznego winogron i gleby przydomowej winnicy na terenie Rzeszowa ; Ocena gospodarowania producentów rolnych w kontekście zrównoważonego rozwoju gminy Krempna położonej na terenie Jaśliskiego Parku Krajobrazowego ; Zadrzewienia śródpolne jako istotny czynnik ochrony gatunkowej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-11381 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. woj. podkarpackiego.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Ocena wybranych parametrów jakościowych ziarna kukurydzy mokrej dostarczanej do Spółdzielni Rolników SAN w Głuchowie w latach 2015-2019 ; Wpływ warunków przechowywania na wybrane właściwości fizykochemiczne i antyoksydacyjne niedojrzałych orzechów laskowych (Corylus avellana L.) ; Prozdrowotne właściwości i aktywność mikrobiologiczna owocu mangostanu ; Aktywność antybakteryjna olejków eterycznych w mięsie wołowym ; Analiza mikrobiologiczna różnych rodzajów lodów dostępnych na polskim rynku ; Żywność funkcjonalna pochodzenia zwierzęcego ; Wirusowa posocznica krwotoczna (VHS) ryb ; Akumulacja wybranych metali w grzybach jadalnych ; Dieta bezglutenowa - jakość produktów bezglutenowych i niedobory składników odżywczych w chorobach glutenozależnych ; Analiza mikrobiologiczna sushi i jego komponentów - jako przykładów produktów garmażeryjnych typu ready to eat.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109119 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Paulina Duma-Kocan, Mariusz Rudy, Marian Gil, Renata Stanisławczyk, Kształtowanie właściwości prozdrowotnych żywności ; Michał Miłek, Ewelina Sidor, Joanna Hęclik, Małgorzata Dżugan, Właściwości antyoksydacyjne propolisu, pierzgi i pyłku pszczelego ; Marian Gil, Mariusz Rudy, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanisławczyk, Zastosowanie technologii sous vide w utrwalaniu mięsa ; Mariusz Rudy, Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie składu chemicznego mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła ; Mariusz Rudy, Marian Gil, Paulina Duma-Kocan, Renata Stanisławczyk, Janusz R. Mroczek, Wpływ procesu pieczenia na zróżnicowanie parametrów tekstury mięśnia najdłuższego grzbietu pozyskanego z tusz bydła ; Kamil Szopa, Agata Znamirowska, Wpływ czasu przechowywania na jakość mleka fermentowanego z regionu Podkarpacia ; Karolina Zięba, Anna Augustyńska-Prejsnar, Ocena wpływu zastosowania uwodnionych nasion gryki i owsa jako zamiennika bułki pszennej na jakość pulpetów drobiowych ; Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Magdalena Buniowska, Małgorzata Pawlos, Magdalena Kowalczyk, Maciej Kluz, Zastosowanie chelatu aminokwasowego żelaza i witaminy C do produkcji koziego mleka fermentowanego przez Bifidobacterium animalis ssp. lactis Bb-12 ; Natalia Żurek, Zuzanna Posadzka, Marcin Lewicki, Weronika Panek, Ireneusz Kapusta, Barbara Kogut, Zawartość związków prozdrowotnych w napojach owocowych z dodatkiem naparu z kwiatów nagietka ; Katarzyna Marciniak-Łukasiak, Ewelina Laskowska, Iwona Szymańska, Anna Żbikowska, Jakość smażonego makaronu instant wzbogaconego dodatkiem korzenia maca.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-112477/cz.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Michał Dymiński, Anna Augustyńska-Prejsnar, Zofia Sokołowicz, Wpływ marynowania sokiem owocowym na cechy jakościowe mięśni piersiowych kurcząt brojlerów ; Karolina Mroczek, Agata Znamirowska, Preferencje i cechy organoleptyczne niskolaktozowego probiotycznego koziego mleka fermentowanego ; Agata Pawłowska, Wioletta Smoleń, Zuzanna Posadzka, Barbara Kogut, Wpływ dodatku nasion roślin oleistych na cechy sensoryczne i zawartość związków biologicznie aktywnych koktajli pomidorowych ; Ewelina Sidor, Małgorzata Dżugan, Możliwości wykorzystania czerwiu trutowego jako suplementu diety ; Małgorzata Ormian, Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Anna Augustyńska-Prejsnar, Jadwiga Lechowska, Wykorzystanie soku z cytryn i dodatków ziołowych w procesie marynowania mięsa indyków ; Patrycja Zaworska, Zofia Sokołowicz, Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian, Wpływ rodzaju marynaty na jakość marynowanych jaj kurzych i przepiórczych ; Natalia Szarek, Grażyna Jaworska, Paweł Hanus, Azotany w buraku ćwikłowym - wpływ na zdrowie człowieka ; Aneta Saletnik, Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski, Bogdan Saletnik, Marcin Bajcar, Wpływ metod suszenia na skład mineralny wybranych owoców ; Maciej Kluz, Karol Pietrzyk, Mateusz Hołojuch, Edyta Zagrobelna, Miłosz Pastuszczak, Miroslava Kačániová, Analiza składu mikrobiologicznego winogron pochodzących z regionu Podkarpacia ;Miłosz Pastuszczak, Ireneusz Kapusta, Karolina Pycia, Karol Pietrzyk, Maciej Kluz, Ocena właściwości mikrobiologicznych i fizykochemicznych różnych rodzajów kombuczy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-112477/cz.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. województwa podkarpackiego.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Renata Stanisławczyk, Mariusz Rudy, Paulina Duma-Kocan, Marian Gil - Zagrożenia chemiczne w żywności ; Grażyna Gajdek, Sylwia Kotowicz, Ewa Baran - Analiza rynku i handlu detalicznego oraz dynamika sprzedaży wybranych produktów ekologicznych w placówkach handlowych województwa podkarpackiego ; Justyna Belcar, Józef Gorzelany - Ocena jakości ziarna jęczmienia ozimego i jarego z przeznaczeniem na cele browarnicze w aspekcie warunków klimatycznych w okresie wegetacji roślin w wybranych gospodarstwach rolnych ; Michał Chmiel, Magdalena Krystyjan, Greta Adamczyk - Innowacyjne opakowania w przemyśle spożywczym ; Marcin Halicki - Łańcuch dostaw a ryzyko - refleksje ; Jadwiga Lechowska, Jadwiga Topczewska, Małgorzata Ormian, Wojciech Mroczka - Potencjał produkcyjny krów rasy czerwono-białej użytkowanych w gospodarstwie rolnym realizującym Program Ochrony Zasobów Genetycznych bydła na Podkarpaciu ; Karolina Mroczek, Janusz R. Mroczek - Tradycyjne produkty mleczne jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich Podkarpacia ; Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach - Wykorzystanie roślin uprawnych w energetyce ; Barbara Stadnik, Renata Tobiasz-Salach - Rynek nasienny w Polsce ; Agata Znamirowska, Katarzyna Szajnar, Małgorzata Pawlos, Magdalena Buniowska, Magdalena Kowalczyk - Normalizacja w produkcji żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-110702/cz.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. wybranych gospodarstw indywidualnych na terenie woj. podkarpackiego, Zakładów Drobiarskich Res-Drob (s. 98-105) oraz badań opinii studentów Uniwersytetu Rzeszowskiego (s. 21-26).
Jadwiga Topczewska, Wanda Krupa, Małgorzata Ormian, Jadwiga Lechowska, Ochrona bioróżnorodności rodzimych ras koni w Polsce ; Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian, Zofia Sokołowicz, Determinanty wyboru produktów tradycyjnych i regionalnych w opinii studentów ; Józef Gorzelany, Justyna Belcar, Natalia Matłok, Grażyna Gajdek, Miłosz Zardzewiały, Efektywność produkcji jęczmienia ozimego z przeznaczeniem na cele browarnicze w wybranych gospodarstwach na Podkarpaciu ; Justyna Belcar, Dawid Ilasz, Waldemar Sroka, Józef Gorzelany, Produkcja piwa pszenicznego o smaku mango w warunkach laboratoryjnych ; Marcin Lewicki, Natalia Żurek, Ireneusz Kapusta, Prozdrowotne korzyści wprowadzania płatków owsianych w diecie człowieka ; Justyna Belcar, Iwona Lemiech, Józef Gorzelany, Systemy zarządzania jakością na przykładzie magazynu zbożowego w aspekcie bezpieczeństwa żywności ; Oskar Basara, Natalia Matłok, Józef Gorzelany, Technologia odkażania, inicjacji i stabilizacji wybranych gatunków z rodziny ericaceae w kulturach in vitro, przy zastosowaniu regulatora wzrostu 2iP oraz węgla aktywowanego ; Grażyna Gajdek, Sylwia Kotowicz, Marketingowe narzędzia promocji na przykładzie wybranego podmiotu gospodarczego ; Grażyna Gajdek, Grzegorz Mielniczek, Efektywność tuczu świń linii Hypor Libra w zależności od systemu utrzymania ; Piotr Kuźniar, Agata Znamirowska, Paulina Wanat, Wpływ wybranych surowców wysokobłonnikowych na właściwości reologiczne jogurtu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-110702/cz.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. województwa podkarpackiego.
Bibliografie, netografie przy pracach.
Finansowanie: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego (Polska)
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Jan Buczek, Marta Jańczak-Pieniążek, Gospodarowanie glebową materią ograniczoną w rolnictwie ; Oskar Basara, Natalia Matłok, Wojciech Litwińczuk, Józef Gorzelany, Opracowanie metody inicjacji i stabilizacji kultur tkankowych "Lonicera caerulea L. var. emphyllocalyx" w oparciu o doniesienia naukowe ; Justyna Belcar, Józef Gorzelany, Wpływ dodatku substancji słodzącej na jakość i parametry tekstury muffin bezglutenowych ; Justyna Belcar, Wiesław Kosiorowski, Józef Gorzelany, Opracowanie nowego produktu na przykładzie mieszanek musli ; Janusz Kawa, Emilia Wieczorek, Wpływ surowców pochodzenia zwierzęcego na funkcjonowanie organizmu człowieka w XIX wieku ; Jadwiga Topczewska, Jadwiga Lechowska, Wanda Krupa, Organizacja systemu produkcji w sektorze spożywczym dla ograniczenia strat i marnowania żywności ; Aleksander Marszałek, Jadwiga Topczewska, Jadwiga Łechowska, Bezpieczeństwo pracy w sektorze rolno-spożywczym ; Piotr Kuźniar, Patrycja Piątek, Józef Gorzelny, Natalia Matłok, Miłosz Zardzewiały, Wybrane aspekty zarządzania transportem w przedsiębiorstwach przetwórstwa rolno-spożywczego w województwie podkarpackim ; Grażyna Gajdka, Bartosz Fedejko, Piotr Molenda, Uwarunkowania rozwoju fotowoltaiki w Polsce i wybranych krajach europejskich - analiza porównawcza ; Grażyna Gajdek, Bartłomiej Wajda, Katarzyna Prejsnar, OZE w budownictwie mieszkaniowym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-110702/cz.3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dot. m.in. woj. podkarpackiego.
Bibliogr. przy pracach.
Streszcz. ang. przy pracach.
Inwestowanie w aktywa biologiczne i produkty rolnicze oraz ich wycena ; Ewolucja polskiego rolnictwa w aspekcie akcesji do Unii Europejskiej ; Dobra praktyka rolnicza szansą zrównoważonego rozwoju w rolnictwie na terenie Unii Europejskiej ; Uwarunkowania przyrodniczo-ekonomiczne produkcji roslin strączkowych w województwie podkarpackim ; Struktura grup producenckich w województwie podkarpackim i lubelskim oraz ich wpływ na opłacalność produkcji rolnej ; Agroturystyka jako forma aktywizacji społeczności lokalnych ; Zmiany zatrudnienia w rolnictwie w aspekcie przeobrażeń trójsektorowej struktury zatrudnienia w Polsce ; Rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskicj województwa podkarpackiego ; Materiały opakowaniowe do bezpiecznego przechowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-103527 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Właściwości sensoryczne niskolaktozowanego napoju o podwyższonej zawartości białka z retentatu serwatkowego ; Właściwości jogurtu z dodatkiem mieszanki błonników (jabłkowego, nasion lnu i babki jajowatej) ; Właściwości ekologicznych twarożków kozich z przyprawami ziołowymi ; Porównanie właściwości fizycznych i chemicznych produktów roślinnych poddanych obróbce "Sous Vide" w stosunku do tradycyjnych metod obróbki termicznej ; Czerwonka bakteryjna (dyzenteria) jako znane aktualne zagrożenie dla zdrowia publicznego ; Ocena jakości jednodniowych soków marchwiowych z dodatkami ; Przetwory z owoców kaliny koralowej (Viburnum opulus L.) jako przykład żywności funkcjonalnej ; Zmiany przechowalnicze substancji bioaktywnych w oleju z nasion czerwonej papryki ; Wysokosprawny chromatografia cieczowa (HPLC) jako nowoczesna metoda wykrywania zafałszowań żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109220 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Katarzyna Rolf, Izabela Baran, Grażyna Jaworska, Ryzyko występowania niedożywienia w wybranej grupie osób starszych ; Kornelia Jaworska-Tomczyk, Ewa Mędrela-Kuder, Ocena antropometryczna pacjentów chorujących na wybrane choroby układu krążenia ; Tomasz Cebulak, Natalia Żurek, Paweł Hanus, Ireneusz Kapusta, Grażyna Jaworska Aspekty diety ektogenicznej ; Natalia Szarek, Grażyna Jaworska, Paweł Hanus, Zuzanna Posadzka, Karolina Olko, Właściwości prozdrowotne korzenia buraka ćwikłowego i produktów z niego uzyskanych Marta Liszka-Skoczylas, Łukasz Skoczylas, Ocena składu mineralnego wód konfekcjonowanych ; Maciej Oziembłowski, Paweł Dąbrowski, Marzena Styczyńska, Michał Kulus, Joanna Grzelak Próba rekonstrukcji diety mieszkańców dawnego Wrocławia na podstawie analizy wybranych mikro- i makroelementów materiału kostnego ; Katarzyna Śliżewska, Małgorzata Piotrowska, Zdolność drobnoustrojów probiotycznych do detoksykacji ochratoksyny A ; Magdalena Stobiecka, Joanna Wajs, Jolanta Król, Poziom higieny przy obsłudze klienta w placówkach żywienia zbiorowego na terenie Lublina ; Magdalena Luboińska Oświadczenia zdrowotne jako forma komunikacji producenta z konsumentem na rynku żywności funkcjonalnej ; Alicja Zachara, Adam Sidor, Bożena Konecka-Szydełko, Fipronil w produktach drobiowych w świetle badań monitoringowych prowadzonych w UE.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109476 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Karotenoidy i aktywność przeciwutleniająca jednodniowych soków marchwiowych z dodatkami ; Wpływ obróbki termicznej na wydajność i cechy jakościowe mięsa drobiowego ; Wpływ temperatury miazgi na jakość z soku z buraka ćwikłowego ; Wpływ technologii na jakość wina półwytrawnego z kwiatów mniszka lekarskiego ; Wpływ technologii produkcji na jakość nalewki alkoholowej z płatków róży ; Innowacyjne rozwiązania w przemyśle spożywczym ; Wpływ dodatków koloryzujących na powstawanie 5-hydroksymetylo-2-furfuralu w pieczywie ; Wpływ pulsacyjnych pól elektrycznych (PEF) na ultrasłabą luminescencję płynnych produktów jajczarskich ; Superwarzywa - przykład żywności naturalnej o szczególnych właściwościach prozdrowotnych ; Tribologia jamy ustnej - nowy wymiar badania tekstury żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109205 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej