Wartość odżywcza
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
wypożyczone
(2)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(2)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Autor
Azima Criket
(1)
Donne Tara
(1)
Frączek Barbara
(1)
Iwanow Krystyna
(1)
Koziej Magdalena (1962- )
(1)
Krzysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Nadolna Irena
(1)
Przygoda Beata
(1)
Visram Shazi (1976- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Dietetycy
(1)
Sportowcy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Kobieta
(5234)
Literatura polska
(4583)
Płyty gramofonowe
(4556)
Polska
(3984)
Przyjaźń
(3680)
Wartość odżywcza
(-)
Rodzina
(3654)
II wojna światowa (1939-1945)
(3055)
Poezja polska
(2595)
Miłość
(2547)
Relacje międzyludzkie
(2438)
Powieść polska
(2400)
Zwierzęta
(2380)
Tajemnica
(2104)
Powieść amerykańska
(2015)
Wojsko
(1927)
Muzyka polska
(1920)
Filozofia
(1882)
Magia
(1865)
Pisarze polscy
(1789)
Język polski
(1661)
Dziewczęta
(1549)
Żydzi
(1535)
Pamiętniki polskie
(1479)
Rodzeństwo
(1442)
Nastolatki
(1336)
Śledztwo i dochodzenie
(1309)
Kultura
(1300)
Uczniowie
(1288)
Życie codzienne
(1245)
Literatura
(1200)
Polacy za granicą
(1171)
Małżeństwo
(1170)
Polityka
(1166)
Powieść angielska
(1137)
Dzieci
(1114)
Sztuka
(1072)
Uczucia
(1051)
Psy
(1037)
Publicystyka polska
(1004)
Władcy
(987)
Wsie
(986)
Ludzie a zwierzęta
(982)
Muzyka niemiecka
(982)
Teatr polski
(970)
Nauka
(946)
Literatura dziecięca polska
(942)
Trudne sytuacje życiowe
(940)
Historia
(906)
Duchowieństwo katolickie
(886)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(880)
Powieść obyczajowa amerykańska
(880)
Literatura młodzieżowa polska
(870)
Boże Narodzenie
(857)
Arystokracja
(851)
Zabójstwo
(848)
Opowiadanie polskie
(842)
Chłopcy
(829)
Turystyka
(824)
Koty
(816)
Politycy
(815)
Kościół katolicki
(809)
Dziecko
(792)
Policjanci
(787)
Sekrety rodzinne
(783)
Dziennikarze
(779)
Podróże
(726)
Polityka międzynarodowa
(718)
Szlachta
(717)
Wychowanie w rodzinie
(716)
Postawy
(709)
Osoby zaginione
(705)
Prywatni detektywi
(704)
Wybory życiowe
(692)
Uprowadzenie
(686)
Opowiadanie dziecięce przygodowe
(678)
Prawo
(668)
Młodzież
(667)
Przestępczość zorganizowana
(662)
Wojna
(654)
Przedsiębiorstwo
(651)
Poszukiwania zaginionych
(647)
Muzyka
(646)
Religia
(644)
Etyka
(639)
Miasta
(639)
Wychowanie
(636)
Społeczeństwo
(634)
Dramat polski
(629)
Nauczyciele
(629)
Relacja romantyczna
(624)
Topografia
(620)
Matki i córki
(612)
Walka dobra ze złem
(610)
Chrześcijaństwo
(603)
Powieść obyczajowa polska
(603)
Mężczyzna
(602)
Sztuka polska
(594)
Szkolnictwo
(581)
Muzyka rozrywkowa polska
(579)
Ruch oporu
(578)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Podręcznik
(1)
Tablice i wzory
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka sportowa / redakcja naukowa Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzysztofiak. - Wydanie 1. - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2019. - XIX, [1], 1180 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
1. ŻYWIENIE: Trawienie i przemiana materii ; Reakcja organizmu na wysiłek fizyczny ; Adaptacja do wysiłku fizycznego i metody oceny wydolności fizycznej ; Biochemia wysiłku fizycznego ; Bilans energetyczny ; Planowanie aktywności fizycznej dla osób klinicznie zdrowych ; Budowa i skład ciała człowieka ; Żywienie, wysiłek fizyczny i geny ; Makroskładniki pokarmowe - białko ; Makroskładniki pokarmowe - węglowodany ; Makroskładniki pokarmowe - tłuszcze ; Wartość odżywcza produktów spożywczych ; Witaminy w żywieniu osób aktywnych fizycznie ; Składniki mineralne w żywieniu osób aktywnych fizycznie ; Woda i elektrolity podczas wysiłku fizycznego ; Wpływ diety na równowagę kwasowo-zasadową organizmu ; Żywienie, wysiłek fizyczny i układ odpornościowy ; Wolne rodniki w wysiłku fizycznym ; Zaburzenia przewodu pokarmowego u osób aktywnych fizycznie i sportowców ; Mikrobiota jelitowa a wysiłek fizyczny ; Alergia na pokarmy i nietolerancje pokarmowe ; Zaburzenia odżywiania ; Alkohol a sport ; 2. DIETETYKA: Zalecenia żywieniowe dla osób aktywnych fizycznie ; Przygotowanie do wysiłku ; Regeneracja powysiłkowa ; Strategie żywieniowe wpływające na masę i skład ciała - redukcja masy ciała ; Strategie żywieniowe wpływające na masę i skład ciała - redukcja masy ciała ; Strategie żywieniowe wpływające na masę i skład ciała - zwiększanie masy mięśniowej ; Zywienie dzieci i młodzieży uprawiającej sport ; Kobieta sportowiec: czy kobiety uprawiające sport wyczynowo mają specjalne wymagania żywieniowe? ; Sportowiec z cukrzycą ; Sportowiec wegetarianin ; Dieta w profilaktyce i leczeniu chorób przewlekłych ; Dieta w profilaktyce i leczeniu zaburzeń lipidowych ; Dieta w profilaktyce i leczeniu hiperurykemii u sportowców ; Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoboru żelaza u sportowców ; Wybrane diety alternatywne i koncepcje żywieniowe ; Poradnictwo dietetyczne oparte na dowodach naukowych ; Psychologia i odżywianie - ograniczenia w procesie redukcji masy ciała ; 3. SUPLEMENTY DIETY: Suplementy diety w sporcie ; Suplementacja i żywienie a doping ; 4. PRAKTYCZNE ASPEKTY DIETETYKI: Metody pomiaru dobowego i treningowego wydatku energetycznego ; Kalorymetria pośrednia w ocenie metabolizmu energetycznego ; Metody oceny sposobu żywienia ; Metody oceny stanu odżywiania ; Monitoring medyczny sportowca ; Poradnictwo żywieniowe - rola dietetyka sportowego ; Dieta osób aktywnych ; Żywienie w różnych dyscyplinach sportowych ; Żywienie w rekreacyjnej aktywności fizycznej ; Fakty i mity w dietetyce.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-613 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 1127-1129. Indeksy.
Tekst równoległy w języku polskim, angielskim.
Tabele składu i wartości odżywczej żywności zawierają dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych w produktach spożywczych oraz potrawach. Dane te umożliwiają ocenę wartości odżywczej posiłków i całych diet, co jest niezbędne w ich planowaniu zgodnie z zalecanymi normami żywienia. Wiedza na ten temat staje się coraz bardziej potrzebna w aspekcie zapobiegania chorobom dzietozależnym (otyłości i przewlekłym chorobom niezakaźnym).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-64 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "Happy Family Organic Superfoods cookbook for baby and toddler" 2016.
Indeks.
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci w wieku od 4 miesięcy do 3 lat.
Przepisy na zdrowe dania dla dzieci w wieku od 4 miesięcy do 3 lat! Ikony z informacjami dla mam alergików. Książka kucharska Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców w nowoczesny, rozsądny i przystępny sposób zapoznaje z promowanymi przez Shazi zasadami odżywiania dzieci od czwartego miesiąca do trzeciego roku życia. Znajdziesz tu ponad siedemdziesiąt łatwych przepisów opartych na doskonałych, naturalnych składnikach. [Wydawnictwo Egmont Polska, 2018]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Wyp-64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej