368697
Książka
W koszyku
Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata - PARYŻ. Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę? Dlaczego barman to paryski zawód? Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy? Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu? W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej? Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża? 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię; 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki; 2 050 adresów do odwiedzenia - od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje; mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek. Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach! Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji. [www.azymut.pl, 2024]
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. AF-114266 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: On va déguster Paris, 2022
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: "On va déguster Paris" 2022.
Na okładce podtytuł: przewodnik po światowej stolicy dobrego smaku. Na grzbiecie: Adresy, przepisy.
Nazwa pierwszego autora wyróżniona typograficznie.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 445. Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej