Langley-Evans S. C
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(1)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1652)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(793)
Langley-Evans S. C
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(788)
Kowalska Dorota
(671)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(665)
Doyle Arthur Conan
(643)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(600)
Wallace Edgar
(584)
Zarawska Patrycja (1970- )
(517)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(507)
Cartland Barbara
(492)
Kochanowski Jan
(484)
Shakespeare William (1564-1616)
(471)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(464)
Shakespeare William
(464)
Christie Agatha (1890-1976)
(444)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(444)
Dickens Charles
(441)
Popławska Anna (filolog)
(440)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(432)
Waidacher Toni
(423)
Prus Bolesław (1847-1912)
(403)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(403)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(399)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(396)
Roberts Nora (1950- )
(396)
Verne Jules
(393)
Fabianowska Małgorzata
(385)
Drewnowski Jacek (1974- )
(376)
Konopnicka Maria
(373)
Twain Mark
(359)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(354)
Steel Danielle (1947- )
(349)
May Karl
(345)
Poe Edgar Allan
(338)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(336)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(331)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(308)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(305)
Ludwikowska Jolanta
(302)
Tuwim Julian (1894-1953)
(301)
London Jack
(298)
Rzehak Wojciech (1967- )
(298)
Dönges Günter
(286)
Mahr Kurt
(284)
Boy-Żeleński Tadeusz
(283)
Darlton Clark
(280)
Leśmian Bolesław
(279)
Ewers H.G
(278)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(271)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(254)
Zimnicka Iwona (1963- )
(254)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(249)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(248)
Krasicki Ignacy
(243)
King Stephen (1947- )
(241)
Francis H.G
(240)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(239)
Montgomery Lucy Maud
(237)
Conrad Joseph
(236)
May Karol
(235)
Austen Jane
(233)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(233)
Goscinny René (1926-1977)
(231)
Vlcek Ernst
(231)
Autores Varios
(229)
Barner G.F
(229)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(228)
Chávez José Pérez
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Stevenson Robert Louis
(221)
Ławnicki Lucjan
(221)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(220)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Kraszewski Józef Ignacy
(214)
Balzac Honoré de
(213)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(213)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(212)
Szulc Andrzej
(212)
Wells H. G
(212)
Kipling Rudyard
(211)
Szal Marek
(211)
Voltz William
(211)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(209)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Młodzież
(1)
Temat
Odżywianie
(2)
Edukacja żywieniowa
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "Why shouldin't I eat junk food?".
Na okładce: Co to jest junk food? Czy wszystkie burgery są niezdrowe? Co to są dodatki do żywności? Co zamiast junk food?.
W tej książce przeznaczonej dla dorosłych i dzieci mówimy o jedzeniu wszystko: co jest dla ciebie dobre, co jest dla ciebie złe i dlaczego. [Oficyna Wydawnicza Delta W-Z, 2008]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Wyp-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
I. WPROWADZENIE: 1. Kompleksowe podejście do żywienia ; 2. Koncepcja równowagi (bilansu) ; 3. Zmiany wymagań żywieniowych w ciągu życia ; 4. Ocena stanu odżywienia ; 5. Żywieniowe wartości referencyjne. II. ZANIM ZACZNIE SIĘ NOWE ŻYCIE: 1. Wprowadzenie ; 2. Odżywianie się kobiet a płodność ; 3. Odżywianie się mężczyzn a płodność ; 4. Przygotowanie do ciąży. III. CIĄŻA: 1. Wprowadzenie ; 2. Fizjologiczna charakterystyka ciąży ; 3. Wymagania żywieniowe ; 4. Dieta a ciąża ; 5. Nudności i wymioty podczas ciąży (NVP) ; 6. Nienasycenie i awersja ; 7. Zaburzenia czynności przewodu pokarmowego ; 8. Ciąże o dużym ryzyku. IV. ODŻYWIANIE W OKRESIE PŁODOWYM A CHOROBY W PÓŹNIEJSZYM WIEKU: 1. Wprowadzenie ; 2. Rozwojowe przyczyny chorób u osób dorosłych ; 3. Dowody wskazujące na wpływ odżywiania się matki na rozwój chorób w późniejszym okresie życia ; 4. Podstawy programowania płodowego ; 5. Implikacje hipotezy programowania. V. LAKTACJA I KARMIENIE NIEMOWLĄT: 1. Wprowadzenie ; 2. Fizjologia laktacji ; 3. Korzyści wynikające z karmienia piersią ; 4. Trendy w karmieniu piersią ; 5. Sytuacje, w których nie zaleca się karmienia piersią ; 6. Inne możliwości karmienia niemowląt. VI. ŻYWIENIE DZIECI: 1. Wprowadzenie ; 2. Okres niemowlęcy i okres dzieci młodszych (od urodzenia do lat 5) ; 3. Dzieci starsze (5-13 lat) ; 4. Otyłość u dzieci. VII. ODŻYWIANIE SIĘ W OKRESIE DOJRZEWANIA: 1. Wprowadzenie ; 2. Rozwój fizyczny ; 3. Rozwój psychospołeczny ; 4. Zapotrzebowanie żywieniowe w okresie nastoletnim ; 5. Spożycie żywności w okresie dojrzewania ; 6. Potencjalne problemy z odżywianiem się. VIII. WIEK DOROSŁY: 1. Wprowadzenie ; 2. Zmiana zapotrzebowania na składniki odżywcze ; 3. Wytyczne dotyczące zdrowego odżywiania się ; 4. Stany chorobowe wynikające z niezdrowego odżywiania się i stylu życia. IX. WIEK STARSZY I PODESZŁY: 1. Wprowadzenie ; 2. Populacja ludzi starzejących się ; 3. Proces starzenia się ; 4. Wymagania żywieniowe osób starszych ; 5. Problemy zdrowego żywienia osób starszych ; 6. Powszechne problemy związane z odżywianiem się. X. ODŻYWIANIE SIĘ ZGODNE Z WYMAGANIAMI INDYWIDUALNYMI: 1. Wprowadzenie ; 2. Indywidualne reakcje na zróżnicowanie pokarmów ; 3. Identyfikacja biomarkerów ryzyka choroby ; 4. Genetyczne uwarunkowanie ryzyka choroby i odpowiedzi na składniki odżywcze ; 5. Interakcja składnik odżywczy-gen a długość życia ; 6. Jaka jest przyszłość doradztwa żywieniowego?
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. AF-102191 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej