Grabek-Lejko Dorota
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1652)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(793)
Grabek-Lejko Dorota
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(788)
Kowalska Dorota
(671)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(665)
Doyle Arthur Conan
(643)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(600)
Wallace Edgar
(584)
Zarawska Patrycja (1970- )
(517)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(507)
Cartland Barbara
(492)
Kochanowski Jan
(484)
Shakespeare William (1564-1616)
(471)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(464)
Shakespeare William
(464)
Christie Agatha (1890-1976)
(444)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(444)
Dickens Charles
(441)
Popławska Anna (filolog)
(440)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(432)
Waidacher Toni
(423)
Prus Bolesław (1847-1912)
(403)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(403)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(399)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(396)
Roberts Nora (1950- )
(396)
Verne Jules
(393)
Fabianowska Małgorzata
(385)
Drewnowski Jacek (1974- )
(376)
Konopnicka Maria
(373)
Twain Mark
(359)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(354)
Steel Danielle (1947- )
(349)
May Karl
(345)
Poe Edgar Allan
(338)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(336)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(331)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(308)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(305)
Ludwikowska Jolanta
(302)
Tuwim Julian (1894-1953)
(301)
London Jack
(298)
Rzehak Wojciech (1967- )
(298)
Dönges Günter
(286)
Mahr Kurt
(284)
Boy-Żeleński Tadeusz
(283)
Darlton Clark
(280)
Leśmian Bolesław
(279)
Ewers H.G
(278)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(271)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(254)
Zimnicka Iwona (1963- )
(254)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(249)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(248)
Krasicki Ignacy
(243)
King Stephen (1947- )
(241)
Francis H.G
(240)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(239)
Montgomery Lucy Maud
(237)
Conrad Joseph
(236)
May Karol
(235)
Austen Jane
(233)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(233)
Goscinny René (1926-1977)
(231)
Vlcek Ernst
(231)
Autores Varios
(229)
Barner G.F
(229)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(228)
Chávez José Pérez
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Stevenson Robert Louis
(221)
Ławnicki Lucjan
(221)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(220)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Kraszewski Józef Ignacy
(214)
Balzac Honoré de
(213)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(213)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(212)
Szulc Andrzej
(212)
Wells H. G
(212)
Kipling Rudyard
(211)
Szal Marek
(211)
Voltz William
(211)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(209)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Apiterapia
(1)
Jakość żywności
(1)
Produkcja rolnicza
(1)
Produkty pszczele
(1)
Rolnictwo
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. Podkarpacia i Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
I. MIÓD: Powstawanie miodu ; Skład chemiczny, odmiany miodu ; Wartość odżywcza miodu ; Bioaktywność i właściwości lecznicze miodu ; Przechowywanie i krystalizacja miodu ; Kontrola jakości miodu ; Zafałszowania miodu, miody importowane ; Jakość miodów z Podkarpacia ; II. INNE PRODUKTY PSZCZELE: Pyłek pszczeli ; Pierzga ; Propolis ; Wosk pszczeli ; Mleczko pszczele ; Czerw trutowy ; Jad pszczeli ; Osyp pszczeli ; III. ZIOŁA I ROŚLINY PRZYPRAWOWE: Fitoterapia ; Związki biologiczne aktywne ; Działanie lecznicze ; Zastosowanie w żywieniu ; Uprawa i produkcja surowców zielarskich ; Wyodrębnianie składników bioaktywnych ; IV. APIFITOTERAPIA. Wykorzystanie synergizmu produktów pszczelich i ziół: Miody z dodatkiem innych produktów pszczelich ; Miody z dodatkiem ziół i owoców ; Technologia wytwarzania miodów z dodatkami ; Walory prozdrowotne miodów wzbogaconych ; Inne produkty dla apifitoterapii. ANEKS: Badania nad miodem w Uniwersytecie Rzeszowskim.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109212 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. województwa podkarpackiego.
Bibliografie przy pracach.
Streszczenia w języku angielskim przy pracach.
Wieprzowina „fit”. Próba oceny twarogów metodą skaningowej kalorymetrii różnicowej (DSC). Produkcja miodów pitnych : historia i perspektywy. Dynamika fermentacji i jakości napojów serwatkowych fermentowanych przez szczepy drożdży Saccharomyces bayanus. Turystyka kulinarna w województwie podkarpackim. Właściwości prozdrowotne białej czekolady fortyfikowanej wyciągami herbacianymi. Właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwutleniające wybranych miodów z nietypowych pożytków pszczelich. Analiza mikrobiologiczna potraw sous vide z karpia przy wykorzystaniu metody PCR. Prozdrowotne właściwości zbóż. Wpływ częstotliwości spożycia żywności typu fast food na masę ciała i samopoczucie rzeszowskich studentów. Właściwości antyoksydacyjne owoców i soku z bzu czarnego (Sambucus nigra L.). Niekonwencjonalne surowce do produkcji piw. Wpływ procesu marynowania z dodatkiem fosforanu na jakość mięśni piersiowych poddanych gotowaniu. Cechy fizykochemiczne i sensoryczne mięsa kurcząt brojlerów poddanych procesowi marynowania i pieczenia. Antyoksydacyjne właściwości kiełków wybranych gatunków roślin. Ocena możliwości wykorzystania pomiarów kolorymetrycznych do identyfikacji miodów odmianowych. Produkty jęczmienne w żywieniu człowieka. Właściwości prozdrowotne owsa w żywieniu człowieka. Analiza właściwości miodów pochodzących z nietypowych pożytków pszczelich. Orkisz - zapomniane bogactwo. Preferencje konsumentów w zakresie spożycia żywności funkcjonalnej. Rola i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych - bezpieczeństwo i ryzyko ich stosowania. Aktywność przeciwutleniająca i całkowita zawartości polifenoli w smoothies z dodatkiem owoców jagodowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-113853/t.2 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej