367100
Książka
W koszyku
(Wydawnictwa Uniwersytetu Rzeszowskiego ; 291)
1. Rola Profesora Eugeniusza Machowskiego w rozwoju nauk ekonomiczno-rolniczych w Rzeszowie ; 2. Dopłaty obszarowe jako wsparcie dochodów rolniczych (na przykładzie wojew. podkarpackiego) ; 3. Zmiany struktury budżetu samorządu w skali regionalnej na przykladzie Podkarpacia ; 4. Czynniki warunkujące rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich ; 5. Dostosowanie zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego do norm Unii Europejskiej (na przykładzie wojew. podkarpackiego) ; 6. Tradycje w sztuce kulinarnej ; 7. Historyczne uwarunkowania smaków w kuchni polskiej ; 8. Przegląd badań nad niechemicznymi metodami ochrony roślin w południowo-wschodniej Polsce ; 9. Wpływ wieku na właściwości fizyko-chemiczne mięsa końskiego ; 10. Substancje biologiczne czynne w żywności funkcjonalnej ; 11. Dokładność szacowania otłuszczenia tusz świń pogłowia zarodowego na podstawie masy tłuszczu w wyrębach podstawowych ; 12. Ocena liczebności i pozyskania zwierzyny grubej na terenie Nadleśnictwa Lubaczów ; 13. Poziom wiedzy o rolnictwie ekologicznym w świetle opinii rolników ; 14. Wykorzystanie drożdży piekarskich jako bioindykatorów ; 15. Porównanie dokładności szacowania umięśnienia świń ras duroc, hampshire i pietrain na podstawie pomiarów tuszy ; 16. Żywność funkcjonalna w opinii mieszkańcow Podkarpacia ; 17. Badania zawartości witaminy C w jabłkach ; 18. Wartość tuczna i rzeźna mieszańców świń w zależności od wieku ; 19. Cechy jakościowe tusz i właściwości fizykochemiczne mięsa mieszańców świń w zależności od wieku ; 20. Wartośc rzeźna koni i właściwości fizykochemiczne mięsa z koni pogłowia krajowego i imporotwanych z Rumunii ; 21. Wpływ żywienia różnymi mieszankami pasz treściwych na wartość rzeźną trzody chlewnej ; 22. Wpływ żywienia trzody chlewnej różnymi mieszankami pasz treściwych na jakość mięsa ; 23. Kształtowanie jakości sensorycznej mięsa i wędlin pakowanych w mieszankach gazów ; 24. Charakterystyka tusz tuczników ubijanych w Zakładach Mięsnych Dębica SA w latach 2003-2004 ; 25. Charakterystyka mięsa końskiego ; 26. Wpływ nawożenia azotowego na ilość i jakość białka mąki otrzymanej z ziarna pszenżyta ozimego ; 27. Wpływ przebiegu glikolizy na występowanie odchyleń jakościowych typu PSE i DFD oraz przydatność przetwórczą mięsa tuczników mieszańców PBZ X Duroc, PBZ X Hampsihre i PBZ X Pietrain ; 28. Ocena jakości piwa ; 29. Reakcja rzepaku jarego na dolistne dokarmianie nawozami wieloskładnikowymi ; 30. Aktywność enzymów hydrolitycznych w mleku UHT podczas przechowywania
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej