Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(29)
Forma i typ
Książki
(28)
Poradniki i przewodniki
(12)
Artykuły
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(29)
wypożyczone
(5)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(8)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(6)
Filia 3 (Krzyżanowskiego 6)
(1)
Filia 4 (Ofiar Katynia 15)
(1)
Filia 5 (Budziwojska 194)
(1)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Filia 7 (Osmeckiego 51)
(2)
Filia 15 (Lwowska 60)
(12)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(1)
Filia 18 (Łukasiewicza 78)
(1)
Autor
Cichocka Aleksandra (dietetyk)
(5)
Jarosz-Chobot Przemysława (1957- )
(3)
Chudzik Małgorzata
(2)
Klewaniec-Wypychacz Karolina
(2)
Plath Jutta
(2)
Wypychacz Marcin
(2)
Cichocka Aleksandra (dietetyczka)
(1)
Ciok Janusz
(1)
Cohen Suzy‏
(1)
Czekański Marek (1948- )
(1)
Drozd Dorota (pielęgniarka)
(1)
Dullat Julia
(1)
Figlewska Joanna
(1)
Fischl Amy Hess
(1)
Górecka Dominika
(1)
Gąsior Katarzyna (dietetyczka)
(1)
Heckel Kristina
(1)
Hillson Rowan
(1)
Hintz Regina
(1)
Hyman Mark
(1)
Janowska Maria (dietetyczka)
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jarowicz Ewa
(1)
Kodejszko Eugeniusz (1908-1967)
(1)
Kowalski Jan (tłumacz)
(1)
Kurowska Hanna
(1)
Kłosiewicz-Latoszek Longina
(1)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(1)
Litsfeldt Lars-Erik (1958- )
(1)
Myśliwiec Małgorzata (1965- )
(1)
Müller Christin
(1)
Olsson Patrik (1974- )
(1)
Respondek Wioleta
(1)
Riedl Matthias (1962- )
(1)
Rynio Jörn
(1)
Schmilewski Salla
(1)
Sowiński Bartosz
(1)
Stobnicka-Szczygłowa Helena
(1)
Szadkowska Agnieszka
(1)
Szostak Wiktor B
(1)
Szostak Wiktor B. (1933- )
(1)
Szybiak Katarzyna
(1)
Tatoń Jan (1930- )
(1)
Thrash Agatha M. (1931- )
(1)
Thrash Calvin L. (1928- )
(1)
Wójcik Katarzyna (dietetyczka)
(1)
Łożyńska Katarzyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(14)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(2)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(13)
Kraj wydania
Polska
(22)
Język
polski
(18)
nieznany (po)
(1)
Odbiorca
Cukrzycy
(4)
Diabetolodzy
(3)
Dietetycy i żywieniowcy
(2)
Lekarze rodzinni
(1)
Pediatrzy
(1)
Temat
Dieta cukrzycowa
(29)
Cukrzyca
(11)
Potrawy dietetyczne
(9)
Odżywianie
(4)
Cukrzyca typu I
(3)
Cukrzycy
(3)
Leczenie
(3)
Zdrowe odżywianie
(3)
Cukrzyca typu II
(2)
Diagnostyka medyczna
(2)
Dziecko chore na cukrzycę
(2)
Hiperglikemia
(2)
Powikłania (medycyna)
(2)
Suplementy diety
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Cukier
(1)
Diabetologia
(1)
Dieta LCHF
(1)
Dietetyka
(1)
Dzieci
(1)
Hipoglikemia
(1)
Hipogonadyzm
(1)
Indeks glikemiczny
(1)
Kucharstwo
(1)
Leczenie dietą
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Młodzież
(1)
Powikłania cukrzycy
(1)
Stan przedcukrzycowy
(1)
Trzustka
(1)
Wegetarianizm
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Poradnik
(7)
Książka kucharska
(5)
Wydawnictwa popularne
(4)
Przepisy kulinarne
(3)
Podręcznik
(1)
Podręczniki
(1)
Poradniki
(1)
Poradniki dla chorych i niepełnosprawnych
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(8)
Medycyna i zdrowie
(8)
29 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Żywienie w cukrzycy / Hanna Kurowska. - Wyd. 4 zm. - Warszawa : PZWL, 1991. - 211 s. : il. ; 21 cm.
(Zdrowie dla Wszystkich)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zdrowe zywienie w cukrzycy / Zdrowe.... - Warszawa : Norddisk, 2009. - 44 s. : fot.kolor., rys., wykr. kolor. ; 20 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Jest to nowoczesny, bardzo przystępnie napisany poradnik, przedstawiający zasady współczesnego sposobu żywienia w cukrzycy. Znaleźć tu można odpowiedź na wiele pytań, które nurtują chorych i ich rodziny: Co jeść - jakie produkty i potrawy są zalecane, jakie trzeba ograniczać, a jakich należy unikać? Jak jeść - aby posiłki były skorelowane z przyjmowanymi lekami i trybem życia? A wreszcie - jak przygotować posiłki? Obszerną część tej książki stanowią przepisy kulinarne, dostosowane do polskich realiów, na smaczne i urozmaicone potrawy - od zupełnie prostych, codziennych, do wręcz wykwintnych, podawanych przy szczególnych okazjach. Posługując się tymi przepisami można prowadzić, co warto podkreślić, tę samą kuchnię, zarówno dla osób z cukrzycą, jak i zdrowych członków ich rodzin. [PZWL, 2007]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr., także przy rozdz. Indeks.
Tekst tł. z ang.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [59].
Część pierwsza: Przemiana węglowodanów w organizmie zdrowym ; Regulacja poziomu cukru we krwi ; Przebieg pośredniej przemiany węglowodanów, białek i tłuszczów ; Przemiana białkowa ; Przemiana tłuszczowa ; Insulina ; Zaburzenia przemiany materii w cukrzycy ; Obraz kliniczny cukrzycy ; Przyzębica ; Zaburzenia w trawieniu ; Ciąża u chorej na cukrzycę ; Powikłania nerkowe ; Wnioski ; Część druga: Uwagi ogólne o żywieniu w cukrzycy ; Wskazówki udzielane chorem odnośnie stosowania diety ; Systemy układania racji pokarmowych i jadłospisów: Sposób I ; Sposób II ; Sposób III ; Przykładowy jadłospis przy stosowaniu różnych rodzajów insuliny ; Dadatek.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-10508 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: rewelacyjny program utraty wagi,zapobiegania chorobom i uzyskania znakomitego samopoczucia !.
Przypisy autora.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia polska dla diabetyków / Dorota Drozd. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2015. - 159 stron ; 24 cm.
Indeks.
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane. W książce znajdziesz: - przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje, - przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle, - propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia, - wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność, - porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2, - wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy. Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę. [Wydawnictwo RM, 2015]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.18-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: dieta pełnowartościowa, pokarmy pobudzające i uspokajające, kontrolowanie apetytu, żywność jako lekarstwo.
Bibliogr. s. 181-187. Indeks.
Gotowanie i jedzenie to wielka sztuka, a ich efekty - zarówno pozytywne, jak i negatywne - mogą mieć decydujący wpływ na jakość naszego życia. Książka porusza szerokie spektrum zagadnień związanych z odżywianiem, pomagając Czytelnikowi zrozumieć jego istotę. Przedstawia funkcjonowanie organizmu podczas wszystkich etapów tego procesu oraz wpływ poszczególnych składników pokarmowych, takich jak: białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy oraz minerały. Autorzy zwracają szczególną uwagę na związek odżywiania ze zdrowiem. Opisują chorobotwórcze oraz lecznicze właściwości produktów żywnościowych. W szczególny sposób poruszają zagadnienie cukrzycy, nadwagi, a także procesu starzenia. W książce jest również mowa na temat produkcji żywności, nawyków żywieniowych, diety normalnej i odchudzającej, wegetarianizmu dorosłych i dzieci. Znajdziesz w niej odpowiedzi na pytania: Jaki jest związek spożycia cukru a zdolnością niszczenia bakterii przez organizm? Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe? Jak złagodzić objawy menopauzy? Jakie choroby spowodowane są niedoborami pokarmowymi? Jak zapobiegać przejadaniu się? Jakich jest 20 najgorszych dodatków żywieniowych? Jak mądrze kupować, czyli jaki wpływ na nasze zdrowie mają nawyki związane z robieniem zakupów? [www.azymut.pl, 2014]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.7-613.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W ciągu ostatniego roku do naszej redakcji dotarło ponad 200 wiadomości od diabetyków, które brzmiały bardzo podobnie: "Same przepisy nam nie wystarczają". Okazało się, że osoby chorujące na cukrzycę typu II potrzebują czegoś EXTRA. Tym czymś są zarówno dokładne wyliczenia kaloryczności posiłków, jak również tabele z danymi dotyczącymi zawartości cukru, białka, tłuszczy, węglowodanów. Takich rzeczy, pokazujących również indeks glikemiczny posiłku, brakuje na rynku. Wsłuchując się w te uwagi, postanowiliśmy - wraz z dietetykami i specjalistami żywienia - stworzyć pakiet przepisów, które sprostają tym wymaganiom. Dlatego, przygotowaliśmy dla Ciebie aż 200 stron przepisów wraz z tabelami ich wartości odżywczych. Otrzymujesz od nas gotowe receptury na każdą porę dnia, dostosowane do Twoich preferencji i potrzeb. W tej książce znajdziesz zarówno dania ?na słodko?, wytrawne, mięsne, jak i wegetariańskie. -śniadania, -lunche, -obiady, -kolacje, -desery, -podwieczorki, -przekąski. [bonito.pl, 2023]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
Menu dla diabetyka : jedz zdrowo, żyj zdrowo. - [Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], [20-?]. - 126 stron : ilustracje kolorowe, fotografie ; 28 cm.
Dieta cukrzycowa zalecana jest przede wszystkim osobom chorym na cukrzycę, ale mogę ją z powodzeniem stosować również osoby zdrowe. Jak każda inna, powinna pokrywać zapotrzebowanie na składniki odżywcze oraz witaminy i składniki mineralne. Dieta ta nie różni się szczególnie od prawidłowo zbilansowanej diety zdrowego człowieka. [Fragment książki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Natura Dla Zdrowia)
Na okł. podtyt.: naturalne metody leczenia alternatywą dla terapii insulinowej
Indeks.
I. Anatomia i fizjologia trzustki, II. Cukrzyca pierwotna: 1. Młodzieńcza cukrzyca pierwotna (typ I); 2. Cukrzyca wieku podeszłego (typ II); 3. Najważniejsze kryteria cukrzycy, III. Cukrzyca wtórna: 1. Ostre lub przewlekłe zapalenie trzustki; 2. Usunięcie trzustki; 3. Czy stres wpływa na poziom cukru; 4. Endokrynopatie - choroby hormonalne; 5. Zaburzenia przemiany tłuszczowej - hiperlipoproteinemia; 6. Chorobliwe magazynowanie białka spowodowane pokarmem białkowym; 7. Ludzki organizm wyrównuje przecukrzenie; 8. Zaburzenia przemiany cukrowej spowodowane niedoborem tlenu, IV. Choroby towarzyszące i skutki odległe cukrzycy: 1. Choroby małych i dużych tętnic; 2. Neuropatie cukrzycowe - choroby nerwów; 3. Retinopatie - choroby siatkówki, V. Powikłania cukrzycy: 1. Hipoglikemia - niedocukrzenie; 2. Śpiączka cukrzycowa; 3. Cukrzyca a ciąża, VI. Sposoby diagnozowania: 1. Oglądanie ciała; 2. Określanie poziomu cukru we krwi - test HbA1; 3. Test po podaniu glukozy; 4. Nowy test paskowy Accutrend Sensor Comfort Glucose; 5. Zwykły test krwi; 6. Określanie poziomu cukru w moczu, VII. Odżywianie: 1. Co to są kalorie; 2. Żywność pełnowartościowa; 3. Podstawowe artykuły żywnościowe - ilości dzienne, VIII. Przepisy, IX. Post leczniczy: 1. Jakie diety można przeprowadzić; 2. Uwagi dotyczące postu leczniczego, X. Sport w cukrzycy, XI. Alternatywne metody leczenia cukrzycy: 1. Terapia tlenowa lub ozonowa; 2. Refleksoterapia stóp; 3. Terapia odprowadzająca, XII. Leczenie energią boską - leczenie ducha, XIII. Terapia lekami: 1. Terapia komórkowa; 2. Nozody; 3. Homeopatia; 4. Preparaty naturalne.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.7-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Cukrzyca / Jutta Plath ; przekł. Małgorzata Chudzik. - Wierzchy Parzeńskie : FENIX, cop. 2010. - 170 s. : rys. ; 20 cm.
(Natura Dla Zdrowia)
Na okł. podtyt.: naturalne metody leczenia alternatywą dla terapii insulinowej
Indeks.
I. Anatomia i fizjologia trzustki, II. Cukrzyca pierwotna: 1. Młodzieńcza cukrzyca pierwotna (typ I); 2. Cukrzyca wieku podeszłego (typ II); 3. Najważniejsze kryteria cukrzycy, III. Cukrzyca wtórna: 1. Ostre lub przewlekłe zapalenie trzustki; 2. Usunięcie trzustki; 3. Czy stres wpływa na poziom cukru; 4. Endokrynopatie - choroby hormonalne; 5. Zaburzenia przemiany tłuszczowej - hiperlipoproteinemia; 6. Chorobliwe magazynowanie białka spowodowane pokarmem białkowym; 7. Ludzki organizm wyrównuje przecukrzenie; 8. Zaburzenia przemiany cukrowej spowodowane niedoborem tlenu, IV. Choroby towarzyszące i skutki odległe cukrzycy: 1. Choroby małych i dużych tętnic; 2. Neuropatie cukrzycowe - choroby nerwów; 3. Retinopatie - choroby siatkówki, V. Powikłania cukrzycy: 1. Hipoglikemia - niedocukrzenie; 2. Śpiączka cukrzycowa; 3. Cukrzyca a ciąża, VI. Sposoby diagnozowania: 1. Oglądanie ciała; 2. Określanie poziomu cukru we krwi - test HbA1; 3. Test po podaniu glukozy; 4. Nowy test paskowy Accutrend Sensor Comfort Glucose; 5. Zwykły test krwi; 6. Określanie poziomu cukru w moczu, VII. Odżywianie: 1. Co to są kalorie; 2. Żywność pełnowartościowa; 3. Podstawowe artykuły żywnościowe - ilości dzienne, VIII. Przepisy, IX. Post leczniczy: 1. Jakie diety można przeprowadzić; 2. Uwagi dotyczące postu leczniczego, X. Sport w cukrzycy, XI. Alternatywne metody leczenia cukrzycy: 1. Terapia tlenowa lub ozonowa; 2. Refleksoterapia stóp; 3. Terapia odprowadzająca, XII. Leczenie energią boską - leczenie ducha, XIII. Terapia lekami: 1. Terapia komórkowa; 2. Nozody; 3. Homeopatia; 4. Preparaty naturalne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Bibliogr. s. 184-[185].
Cukrzyca: definicja, rozpoznanie, konsekwencje zdrowotne, społeczne i ekonomiczne ; Epidemiologia cukrzycy ; Patogeneza i przyczyny cukrzycy Czy można zapobiegać cukrzycy? ; Podstawowe zasady leczenia cukrzycy Zalecenia żywieniowe ; Zamienniki cukru i żywność o obniżonej zawartości cukru ; Zalecenia dotyczące aktywności fizycznej ; Praktyczne wskazówki do realizacji zaleceń żywieniowych i charakterystyka przykładowych jadłospisów dla osób z cukrzycą typu 2 nieleczonych insuliną, bez mikroalbuminurii ; Przykładowe jadłospisy dla osób z cukrzycą typu 2 nieleczonych insuliną, bez mikroalbuminurii.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Kompendium.
Bibliografia na stronach 150-152.
Zamieszczone w książce zagadnienia są zgodne z najnowszymi rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego 2022 i wspólnymi rekomendacjami Amerykańskiego Towarzystwa Diabetologicznego (ADA) i Europejskiego Towarzystwa Badań nad Cukrzycą (EASD) 2022. Autorka omówiła cele wyrównania gospodarki węglowodanowej, gospodarki lipidowej, nadciśnienia tętniczego, dotyczące redukcji masy ciała, zagrożenia zdrowotne i powikłania związane ze stanem przedcukrzycowym i cukrzycą typu 2, ich czynniki ryzyka, zasady rozpoznawania, koszty leczenia. Przedstawiono jak zmianą diety i zwiększeniem aktywności fizycznej osoby ze stanem przedcukrzycowym mogą zmniejszyć u siebie ryzyko i wystąpienia cukrzycy typu 2. Omówiono praktyczne wskazówki dotyczące diety, opisano produkty oraz składniki zalecane i przeciwwskazane, przedstawiono wiele tabel, podających ile tych składników zawierają poszczególne produkty. Opisano zagadnienia dotyczące wymienników węglowodanowych (WW), wymienników białkowo-tłuszczowych (WBT), indeksu glikemicznego (IG) i ładunku glikemicznego (ŁG). Pomocą w praktycznej realizacji codziennej diety jest podanie 14 przykładowych jadłospisów na 1500 kcal oraz opracowany przez autorkę „Talerz całodziennej diety diabetyka”. Książka zawiera ponad 100 pozycji piśmiennictwa, w tym wiele najnowszych rekomendacji polskich i międzynarodowych medycznych towarzystw naukowych. [pzwl.pl, 2022]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-616 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-111461 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej