Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(25)
Forma i typ
Książki
(24)
Poradniki i przewodniki
(21)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(45)
wypożyczone
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(9)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(2)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(4)
Filia 1 (Bohaterów 5)
(1)
Filia 3 (Krzyżanowskiego 6)
(2)
Filia 4 (Ofiar Katynia 15)
(1)
Filia 5 (Budziwojska 194)
(3)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(3)
Filia 7 (Osmeckiego 51)
(1)
Filia 9 (Czackiego 5)
(1)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(4)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(3)
Filia 15 (Lwowska 60)
(6)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(5)
Filia 17 (Paderewskiego 154)
(2)
Filia 20 (Solarza 9a)
(1)
Autor
Konińska Grażyna
(3)
Źródlak Małgorzata
(3)
Davis William (1957- )
(2)
Habak-Huzior Paulina
(2)
Marczewska Anna (dietetyk)
(2)
Palewicz Roman
(2)
Adamek Izabela
(1)
Bednarska Agnieszka (technik żywienia)
(1)
Bressanini Dario (1963- )
(1)
Chemin Aimery
(1)
Compart Pamela J
(1)
Czarkowska Iwona
(1)
Czarkowska Iwona (1970- )
(1)
Drzymała Jana
(1)
Ferreira Coralie
(1)
Freer Chrissy
(1)
Green Peter H. R
(1)
Jaworska Dorota (kulinaria)
(1)
Jones Rory
(1)
Karczewska Krystyna
(1)
Kwiecień Tomasz (1965- )
(1)
Laake Dana Godbout
(1)
Madejska Weronika
(1)
Madejska Weronika (1996- )
(1)
Malinowski Jerzy Jarosław
(1)
Marczewska Anna
(1)
Mautino Beatrice
(1)
Mielczarek Agnieszka (nauki o zdrowiu)
(1)
Morawska Dorota
(1)
Przybyszewska Katarzyna (pediatra)
(1)
Rudnik Justyna
(1)
Savill Antoinette (1959- )
(1)
Skawran Katarzyna
(1)
Smile Olga
(1)
Smile Weronika
(1)
Wiśniewska Natalia (tłumaczka)
(1)
Zasuwa Iwona
(1)
Zioła-Zemczak Katarzyna
(1)
Łowicka Salomea
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(18)
Okres powstania dzieła
2001-
(19)
Kraj wydania
Polska
(24)
Język
polski
(23)
Odbiorca
Chorzy
(3)
Chorzy na celiakię
(1)
Niepełnosprawni
(1)
Rodzice
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura włoska
(1)
Temat
Dieta bezglutenowa
(24)
Potrawy dietetyczne
(11)
Zdrowe odżywianie
(7)
Celiakia
(6)
Dieta bezmleczna
(6)
Kuchnia wegańska
(3)
Żywność bezglutenowa
(2)
Żywność bezlaktozowa
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Badania naukowe
(1)
Celiaka- choroba trzewna
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Dieta FODMAP
(1)
Dieta niskowęglowodanowa
(1)
Dietetyka
(1)
Dziecko z ADHD
(1)
Gluten
(1)
Kobieta
(1)
Kolacja
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Leczenie
(1)
Nasiona
(1)
Obiad
(1)
Odporność
(1)
Odżywianie
(1)
Posiłki na wynos
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Potrawy świąteczne
(1)
Powikłania (medycyna)
(1)
Współwystępowanie chorób
(1)
Zboże
(1)
Zespół jelita drażliwego (IBS)
(1)
Temat: dzieło
bezglutenowejadlo.pl (blog)
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(11)
Publikacja bogato ilustrowana
(9)
Poradnik
(7)
Przepisy kulinarne
(5)
Książki kucharskie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(16)
Medycyna i zdrowie
(6)
Nauka i badania
(1)
25 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Okł. wliczona w paginację.
Nowe metody gotowania, dzięki którym będziesz sobie dogadzać! Gotowanie i pieczenie bez glutenu to nie czary. Wystarczą odpowiednie zamienniki, by móc zagnieść genialne ciasto na pizzę lub tartę. Autorka radzi, jak robić zakupy, co warto wiedzieć o produktach i w jaki sposób prowadzić kuchnie wolną od glutenu. Przepisy na przystawki i dania główne, a także na desery zawarte w książce przekonają największego łasucha. Lasagne, ryżowe placki, kurczak w panierce oraz chrupiące krakersy i muffinki z borówkami oraz białą czekoladą to najlepsza uczta. [Buchmann, 2016]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.13-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bez glutenu, pszenicy i nabiału : kuchnia domowa / Antoinette Savill ; [tłumaczenie Katarzyna Skawran]. - Wydanie 3. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2022. - 192 strony, 30 stron tablic : ilustracje (głównie kolorowe), fotografie ; 24 cm.
Tytuł oryginału: "Learn to cook wheat, gluten and dairy free" 2009.
Indeks.
100 przepisów dla osób z nietolerancją glutenu i białka mleka krowiego. Kiedy trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niealergizujące jedzenie dla jednej osoby. Pomyśl - znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało wszystkim domownikom! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. W tej książce znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata. Z łatwością urozmaicisz nimi swój codzienny jadłospis. Może w letni dzień masz ochotę na zieloną minestrę? A w zimowy wieczór postawisz na stole dymiący półmisek zapiekanki makaronowej z aromatycznym sosem serowym? To nieprawda, że desery nie są dla alergików. Wypróbuj receptury z tej książki na lukrowane babeczki, waniliowe makaroniki czy profiterolki z czekoladowo-lodowym nadzieniem i wiele innych pysznych słodkości. Nietolerancje pokarmowe - nie musisz wcale rezygnować z różnorodnej i smacznej kuchni! [Wydawnictwo RM, 2022]
Wstęp: Słowniczek, Zasady BHP w kuchni, Przydatne wyposażenie, Spiżarka i zakupy ; Zupy ; Potrawy jaj ; Przystawki ; Dania warzywne i sałatki ; Sosy i polewy ; Naleśniki ; Makaron, pizza i risotto ; Ryby i owoce morza ; Drób, dziczyzna i inne mięsa ; Chleb i babeczki ; Ciasto na tarty i ptysie ; Wypieki - ciasta i ciastka ; Desery.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "The kid-friendly ADHD & autism cookbook : the ultimate guide to the gluten-free, casein-free diet" 2006.
Bibliografia strona 336-338. Indeks.
Pierwszy taki poradnik! Odpowiednia dieta to jedna z metod leczenia zespołu nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD). Może wspierać terapię psychologiczną czy farmakologiczną dziecka. U dzieci z ADHD, podobnie jak u dzieci autystycznych, często występują alergie pokarmowe. Korzystne okazuje się zastosowanie diety bezmlecznej, bezglutenowej i bezcukrowej. Dobrze dobrana dieta w leczeniu ADHD, a także autyzmu, ma kluczowe znaczenie. Ta książka powstała z myślą o dzieciach cierpiących na zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi (ADHD) i spektrum autystyczne (ASD), ale może okazać się pomocna również w przypadku dzieci z różnorodnymi problemami rozwojowymi. [www.azymut.pl, 2015]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. Wyp-61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej