364092
Książka
W koszyku
I. MIÓD: Powstawanie miodu ; Skład chemiczny, odmiany miodu ; Wartość odżywcza miodu ; Bioaktywność i właściwości lecznicze miodu ; Przechowywanie i krystalizacja miodu ; Kontrola jakości miodu ; Zafałszowania miodu, miody importowane ; Jakość miodów z Podkarpacia ; II. INNE PRODUKTY PSZCZELE: Pyłek pszczeli ; Pierzga ; Propolis ; Wosk pszczeli ; Mleczko pszczele ; Czerw trutowy ; Jad pszczeli ; Osyp pszczeli ; III. ZIOŁA I ROŚLINY PRZYPRAWOWE: Fitoterapia ; Związki biologiczne aktywne ; Działanie lecznicze ; Zastosowanie w żywieniu ; Uprawa i produkcja surowców zielarskich ; Wyodrębnianie składników bioaktywnych ; IV. APIFITOTERAPIA. Wykorzystanie synergizmu produktów pszczelich i ziół: Miody z dodatkiem innych produktów pszczelich ; Miody z dodatkiem ziół i owoców ; Technologia wytwarzania miodów z dodatkami ; Walory prozdrowotne miodów wzbogaconych ; Inne produkty dla apifitoterapii. ANEKS: Badania nad miodem w Uniwersytecie Rzeszowskim.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-109212 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Dotyczy m.in. Podkarpacia i Uniwersytetu Rzeszowskiego.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografie, netografie przy rozdziałach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej