368109
Książka
W koszyku
Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu? Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, „przywraca do życia” dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce. 65 przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki - to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe! [Hi:story, 2023]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-113065 (1 egz.)
Strefa uwag:
Historia od kuchni : sześćdziesiąt pięć oryginalnych przepisów od starożytności do dwudziestego wieku
Tytuł oryginału: Tasting history : Explore the past through 4.000 years of recipes, 2023
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Uwaga dotycząca języka
Publikacja w języku polskim, tłumaczenie z języka angielskiego.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej