369594
Książka
W koszyku
(Żywność, Jakość, Technologia)
Wprowadzenie: Danie table d'hôte czy á la carte? 1. Przystawki 2. Elementarz kucharski: genetyka molekularna dla każdego 3. Domowe gotowanie! Przewodnik po inżynierii genetycznej "Zrób to sam" 4. Postne piątki? Żywność konwencjonalna i modyfikowana genetycznie 5. Żywność: prawda o jej zanieczyszczeniu 6. Kwestia - gdzie jest wołowina? 7. Postarajmy się to zrozumieć 8. "Więcej wina, proszę Pana?": rola nauki w ustalaniu przepisów 9. Nie na stole: rzeczy naprawdę przerażające 10. "Kelner, co pan poleca":kto najlepiej służy moim interesom? 11. Więcej plotek i tematów zastępczych 12. "Kelner, nie rozumiem menu": problemy ze znakowaniem 13. "Kelner, czy mogę dostać posiłek bez GM" 14. "Szef kuchni nie dzieli się swoimi przepisami kulinarnymi": własność intelektualna i technologia GM 15. Po prostu desery 16. Rozkosz po posiłku: trochę źródeł.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-91103 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 322-325. Indeks.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej