364026
Książka
W koszyku
ZROWNOWAŻONY ROZWÓJ TURYSTYKI W KARPATACH POLSKICH: 1. Wprowadzenie, 2. Kowencja Karpacka, 3. Wdrażanie zapisów Konwencji Karpackiej w Polsce - wybrane przykłady, 4. Działania na rzecz zrównoważonego rozwoju turystyki - wybrane przykłady, 5. Podsumowanie ; REGIONALNE PRODUKTY ATRAKCJĄ TURYSTYKI WIEJSKIEJ, W TYM AGROTURYSTYKI: 1. Wprowadzenie, 2. Rozwój turystyki na obszarach wiejskich, 3. Turystyka wiejska, w tym agroturystyka w województwie podkarpackim, 4. Dziedzictwo kulinarne województwa podkarpackiego, 5. Turystyka winiarska jako czynnik wzrostu atrakcyjności obszarów wiejskich, 6. Winnice oraz szlaki winiarskie jako produkt regionalny i element turystyki kulturowej kulinarnej, 7. Enoturystyka - perspektywy rozwoju, 8. Zagrożenia w rozwoju turystyki wiejskiej, 9. Podsumowanie ; ROLA SZTUCZNYCH ZBIORNIKÓW RETENCYJNYCH JAKO ELEMENTU PRZYRODY, GOSPODARKI I KRAJOBRAZU: 1. Wprowadzenie, 2. Charakterystyka hydrologiczna i ekologiczna sztucznych zbiorników wodnych, 3. Duża i mała retencja, 4. Rodzaje sztucznych zbiorników retencyjnych, 5. Mała retencja w województwie podkarpackim, 6. Podsumowanie ; MOŻLIWOŚCI BADAWCZE HORYZONTÓW WODONOŚNYCH PRZY UŻYCIU GEOFIZYCZNEJ APARATURY. STUDNIE - ZARYS PROBLEMATYKI BADAWCZEJ: 1. Wprowadzenie, 2. Zarys hydrologii Karpat Wschodnich, 3. Lokalizacja studni, 4. Geofizyka i radiestezja w badaniach obszarów wodonośnych - teoria i praktyka, 5. Radiestezja, 6. Wykonawstwo i użytkowanie studni, 7. Użytkowanie studni, 8. Architektura studni, 9. Podsumowanie ; ŻYWNOŚĆ BEZPIECZNA DLA CZŁOWIEKA I PRZYJAZNA DLA ŚRODOWISKA: 1. Wprowadzenie, 2. Zagrożenia dla człowieka i środowiska wynikające z nowoczesnych technologii produkcji żywności, 3. Produkcja wybranych grup żywności w aspekcie zdrowia człowieka i ochrony środowiska przyrodniczego, 4. Ochrona środowiska w rolnictwie i przemyśle spożywczym, 5. Produkcja żywności tradycyjnej i ekologicznej gwarancją zdrowia człowieka i ochrony środowiska, 6. Żywność ekologiczna w ofercie handlowej oraz ocena preferencji konsumenckich, 7. Podsumowanie.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338.48 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-105969 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-33 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
Uwaga dotycząca języka
Streszczenie w języku angielskim i polskim.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej