Szostak Wiktor Bogdan (1933- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Filia 15 (Lwowska 60)
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1644)
Vandenberg Patricia
(1163)
Kotwica Wojciech
(793)
Szostak Wiktor Bogdan (1933- )
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(788)
Kowalska Dorota
(671)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(665)
Doyle Arthur Conan
(647)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(600)
Wallace Edgar
(585)
Zarawska Patrycja (1970- )
(515)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(507)
Cartland Barbara
(490)
Kochanowski Jan
(484)
Shakespeare William (1564-1616)
(471)
Shakespeare William
(466)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(464)
Christie Agatha (1890-1976)
(444)
Dickens Charles
(444)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(444)
Popławska Anna (filolog)
(440)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(432)
Waidacher Toni
(423)
Prus Bolesław (1847-1912)
(403)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(403)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(398)
Verne Jules
(398)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(396)
Roberts Nora (1950- )
(396)
Fabianowska Małgorzata
(384)
Drewnowski Jacek (1974- )
(376)
Konopnicka Maria
(373)
Twain Mark
(359)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(353)
Steel Danielle (1947- )
(349)
May Karl
(345)
Poe Edgar Allan
(341)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(336)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(330)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(308)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(305)
Ludwikowska Jolanta
(302)
Tuwim Julian (1894-1953)
(301)
Rzehak Wojciech (1967- )
(298)
London Jack
(297)
Dönges Günter
(285)
Mahr Kurt
(284)
Boy-Żeleński Tadeusz
(283)
Darlton Clark
(280)
Leśmian Bolesław
(279)
Ewers H.G
(278)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(271)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(263)
Донцова Дарья
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(254)
Zimnicka Iwona (1963- )
(254)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(249)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(248)
Krasicki Ignacy
(243)
King Stephen (1947- )
(241)
Francis H.G
(240)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(239)
Conrad Joseph
(237)
Montgomery Lucy Maud
(237)
May Karol
(235)
Austen Jane
(234)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(233)
Goscinny René (1926-1977)
(231)
Vlcek Ernst
(231)
Autores Varios
(229)
Barner G.F
(228)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(228)
Chávez José Pérez
(222)
Stevenson Robert Louis
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Ławnicki Lucjan
(221)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(220)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Balzac Honoré de
(213)
Kraszewski Józef Ignacy
(213)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(213)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(212)
Szulc Andrzej
(212)
Wells H. G
(212)
Kipling Rudyard
(211)
Voltz William
(211)
Szal Marek
(210)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(209)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Dieta śródziemnomorska
(1)
Dietetyka
(1)
Miażdżyca
(1)
Odżywianie
(1)
Układ krążenia
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 762-[789]. Indeks.
CZ. 1. WIADOMOŚCI OGÓLNE: Znaczenie pokarmu i jego ścisły związek z zachowaniem zdrowia i zdolności do pracy. Pokarm jako lek ; Sytuacja żywnościowa świata ; Składniki pożywienia ; Ocena stanu odżywienia. Niedobory pokarmowe i ich wykrywanie ; Dietetyczki i dietetycy. Ich rola w organizowaniu racjonalnego żywienia w zakładach służby zdrowia ; Instytuty zajmujące się zagadnieniami żywienia i żywności. CZ. II. ŻYWIENIE ZDROWEGO CZŁOWIEKA: Normy zapotrzebowania na składniki pokarmowe ; Żywienie zbiorowe ; Żywienie w okresie ciąży i karmienia ; Żywienie ludzi w wieku podeszłym ; Żywienie a praca ; Żywienie w wojsku ; Żywienie hutników, astronautów oraz ludzi przebywających w górach ; Żywienie marynarzy i rybaków ; Żywienie sportowców ; Żywienie w krajach o odmiennych warunkach klimatycznych. CZ. III. ŻYWIENIE CHOREGO CZŁOWIEKA: Pojęcie i rola żywienia dietetycznego oraz planowanie diet ; Żywienie podstawowe i diety lecznicze ; Choroby z niedoboru pokarmowego ; Żywienie w chorobach przewody pokarmowego ; Żywienie w chorobach wątroby i dróg żółciowych ; Żwyeienie w chorobach trzustki ; Żywienie w chorobach układu krążenia ; Żywienie w miażdżycy ; Żywienie w chorobach układu oddechowego ; Żywienie w chorobach nerek i dróg moczowych ; Żywienie w chorobach układu krwiotwórczego ; Żywienie w chorobach gruczołów wydzielania wewnętrznego ; Żywienie w chorobach przemiany materii ; Wrodzone zaburzenia przemiany materii ; Żywienie w chorobach zakaźnych ; Żywienie w chorobach skóry ; Żywienie w stanach alergicznych ; Żywienie w chorobach układu nerwowego ; Żywienie w chorobach chirurgicznych ; Żywienie w chorobach narządu wzroku ; Żywienie w chorobach zębów i jamy ustnej ; Żywienie w chorobach nowotworowych ; Zatrucia pokarmowe ; Zagadnienie głodu ; Leki a żywienie ; Układanie diet leczniczych przy współistnieniu różnych chorób ; Uprzedzenia i przesądy przy stosowaniu rozmaitych pokarmów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej