Bonneau Elisabeth
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(2)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(1)
Filia 3 (Krzyżanowskiego 6)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1645)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(793)
Bonneau Elisabeth
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(788)
Kowalska Dorota
(671)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(665)
Doyle Arthur Conan
(648)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(600)
Wallace Edgar
(585)
Zarawska Patrycja (1970- )
(516)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(507)
Cartland Barbara
(490)
Kochanowski Jan
(484)
Shakespeare William (1564-1616)
(471)
Shakespeare William
(466)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(464)
Christie Agatha (1890-1976)
(444)
Dickens Charles
(444)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(444)
Popławska Anna (filolog)
(440)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(432)
Waidacher Toni
(423)
Prus Bolesław (1847-1912)
(403)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(403)
Verne Jules
(400)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(398)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(396)
Roberts Nora (1950- )
(396)
Fabianowska Małgorzata
(384)
Drewnowski Jacek (1974- )
(376)
Konopnicka Maria
(373)
Twain Mark
(359)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(354)
Steel Danielle (1947- )
(349)
May Karl
(345)
Poe Edgar Allan
(341)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(336)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(330)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(318)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(308)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(305)
Ludwikowska Jolanta
(302)
Tuwim Julian (1894-1953)
(301)
Rzehak Wojciech (1967- )
(298)
London Jack
(297)
Dönges Günter
(285)
Mahr Kurt
(284)
Boy-Żeleński Tadeusz
(283)
Darlton Clark
(280)
Leśmian Bolesław
(279)
Ewers H.G
(278)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(271)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Kühnemann Andreas
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(254)
Zimnicka Iwona (1963- )
(254)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(249)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(248)
Krasicki Ignacy
(243)
King Stephen (1947- )
(241)
Francis H.G
(240)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(239)
Conrad Joseph
(237)
Montgomery Lucy Maud
(237)
May Karol
(235)
Austen Jane
(234)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(233)
Goscinny René (1926-1977)
(231)
Vlcek Ernst
(231)
Autores Varios
(229)
Barner G.F
(228)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(228)
Chávez José Pérez
(222)
Stevenson Robert Louis
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Ławnicki Lucjan
(221)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(220)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Kraszewski Józef Ignacy
(214)
Balzac Honoré de
(213)
Wyspiański Stanisław (1869-1907)
(213)
Kipling Rudyard
(212)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(212)
Szulc Andrzej
(212)
Wells H. G
(212)
Voltz William
(211)
Szal Marek
(210)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(209)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Przyjęcia okolicznościowe
(2)
Savoir-vivre
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Styl życia, moda i uroda
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
I. MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ: 1. Święto dla gości: Kogo zaprosić? Lista gości, Specyficzna kultura spotkań, Co do minuty - czas dla gości; 2. Zaproszenie; 3. Organizacja to nie wszystko: Przewidywanie, uwzględnianie, Ostatnie przygotowania - gotowi do występu, Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście. II. KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA: 1. Kto gdzie siada i co stoi na stole; 2. Jedzenie - planowanie dla smakoszy: Profesjonalnie ułożone menu, Smacznie gotować, Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry; 3. Na zdrowie: Co powinniście wiedzieć jako znawcy win, Alternatywa dla wina. III. WITAMY, WILLKOMMENN, BIENVENUE, WELCOME: 1. Przychodzą goście: Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie, Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie, Na dobry początek - aperitif, To jest urocze - postępowanie z prezentami, Mowa powitalna, Proszę do stołu; 2. Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna; 3. Miłej rozmowy!: Przyjemne rozmowy, Ty też coś powiedz - toasty przy stole, Jak zachować twarz - przewidywalne trudności, Pech i niepowodzenia; 4. Udany finał: Kawa, herbata i Co., Do widzenia - miłe pożegnanie, Dobranoc - goście nocujący. IV. ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI: 1. Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia; 2. Róża bez kolców - spotkanie służbowe; 3. W wielkim stylu - bankiet: Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją, Każdy gość na swoim miejscu, Mało miejsca na specjalne życzenia; 4. Gospodarz jako gość: "Proszę o kartę" - zamawianie dla gości, "Czy można prosić?" - porozumienie z personelem, Proszę o rachunek - płacenie za gości. V. PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI: 1. Breakfast + lunch = brunch: Co goście chętnie piją przed południem, Smakołyki na dobry początek dnia; 2. Można bez plotek: Kawa i ciasto; 3. Świętowanie na świeżym powietrzu; 4. Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą; 5. Zaręczyny i wesele; 6. Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie; 7. Chrzciny i Pierwsza Komunia; 8. Urodziny - kiedy dzieci świętują; 9. Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody; 10. Konselacja. DODATEK: Bufet odniesie sukces!, Bankiet od A do Z, Kto gdzie siedzi?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-395 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
I. MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ: 1. Święto dla gości: Kogo zaprosić? Lista gości, Specyficzna kultura spotkań, Co do minuty - czas dla gości; 2. Zaproszenie; 3. Organizacja to nie wszystko: Przewidywanie, uwzględnianie, Ostatnie przygotowania - gotowi do występu, Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście. II. KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA: 1. Kto gdzie siada i co stoi na stole; 2. Jedzenie - planowanie dla smakoszy: Profesjonalnie ułożone menu, Smacznie gotować, Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry; 3. Na zdrowie: Co powinniście wiedzieć jako znawcy win, Alternatywa dla wina. III. WITAMY, WILLKOMMENN, BIENVENUE, WELCOME: 1. Przychodzą goście: Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie, Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie, Na dobry początek - aperitif, To jest urocze - postępowanie z prezentami, Mowa powitalna, Proszę do stołu; 2. Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna; 3. Miłej rozmowy!: Przyjemne rozmowy, Ty też coś powiedz - toasty przy stole, Jak zachowac twarz - przewidywalne trudności, Pech i niepowodzenia; 4. Udany finał: Kawa, herbata i Co., Do widzenia - miłe pożegnanie, Dobranoc - goście nocujący. IV. ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI: 1. Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia; 2. Róża bez kolców - spotkanie służbowe; 3. W wielkim stylu - bankiet: Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją, Każdy gość na swoim miejscu, Mało miejsca na specjalne życzenia; 4. Gospodarz jako gość: "Proszę o kartę" - zamawianie dla gości, "Czy można prosić?" - porozumienie z personelem, Proszę o rachunek - płacenie za gości. V. PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI: 1. Breakfast + lunch = brunch: Co goście chętnie piją przed południem, Smakołyki na dobry początek dnia; 2. Można bez plotek: Kawa i ciasto; 3. Świętowanie na świeżym powietrzu; 4. Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą; 5. Zaręczyny i wesele; 6. Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie; 7. Chrzciny i Pierwsza Komunia; 8. Urodziny - kiedy dzieci świętują; 9. Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody; 10. Konselacja. DODATEK: Bufet odniesie sukces!, Bankiet od A do Z, Kto gdzie siedzi?
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-93982 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3-39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wielka księga dobrych manier / Elisabeth Bonneau ; [tłumaczenie Magdalena Jatowska]. - Wydanie 4. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2018. - 191, [1] strona : ilustracje kolorowe, rysunki ; 24 cm.
Tytuł oryginału: "Der große GU-Knigge" 2008.
Bibliografia na stronach 189. Indeks.
Etykieta na co dzień ; Przy stole ; Zadowoleni goście, udana uroczystość ; Odpowiedni stój ; Etykieta w pracy ; Doskonała forma komunikacji ; Pewnie i z klasą, także w podróży.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-395 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej