Sorting
Source
Katalog centralny
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Status
available
(5)
Branch
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(3)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(1)
Author
Boruszczak Mirosław
(1)
Nierzwicki Witold
(1)
Pawliczka vel Pawlik Iwona Joanna
(1)
Roos Anna (1961- )
(1)
Rydel Maciej
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
1990 - 1999
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Foki
(1)
Turystyka zdrowotna
(1)
Uzdrowiska
(1)
Żywność
(1)
Subject: place
Bałtyk
(1)
Genre/Form
Podręczniki akademickie
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
4 results Filter
Book
DVD
In basket
Życie fok : prawdziwa historia / Anna Roos, Iwona Pawliczka. - [Gdańsk] : Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego, cop. 2010. - 45, [1] s. : fot. (gł. kolor.) ; 26 cm + dysk optyczny (DVD).
S. red.: Tekst w oparciu o "Sälliv", Anna Roos, Bonnier Carlsen Förlag AB.
Tekst w oparciu o: "Sälliv" / Anna Roos.
Foki wykazują duże zainteresowanie wszystkim, co dzieje się wokół i często podpływają do łódek i jachtów. To fascynujące zwierzęta, a Ci, którzy mieli okazje zobaczyć je z bliska, nigdy nie zapomną tego spotkania. Polowania, połowy, a także zanieczyszczenia środowiska spowodowały, że po roku 1940 populacja fok w Morzu Bałtyckim znacznie się zmniejszyła. Książka, którą trzymasz w ręku, opowiada, jak interesujące jest życie fok, jakim zagrożeniom muszą one stawiać czoła, a także, w jaki sposób można pomóc tym zwierzętom i jak je badać. Są tu także zawarte informacje o innych ssakach morskich zamieszkujących wody Morza Bałtyckiego, jednak najwięcej miejsca poświęcono ich najliczniejszej grupie: fokom szarym. [Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego, 2010]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Wyp-59 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.13dz-59 (1 egz.)
Book
In basket
M.in. dot. woj. płd.-wsch.
Bibliogr.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. AF-72523 (1 egz.)
Book
In basket
(Studenckie Zeszyty Naukowe / Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku)
Bibliogr. przy pracach.
Tekst częśc. ukr.
TURYSTYKA ZDROWOTNA: Promocja polskiej turystyki medycznej na przykładzie działalności podmiotów zrzeszonych w Izbie Gospodarczej Turystyki Medycznej ; Turytyska SPA&Wellness jako nurt turystyki zdrowotnej ; Nordic walking jako forma rekreacji w obiektach SPA&Wellness ; Perspektywy rozwoju branży SPA&Wellness - trendy ostatnich lat ; Turystyka uzależnień ; Zdefiniowanie barier w rozwoju uzdrowisk w Polsce ; Realizacja zdrowotnych funkcji turystyki na statkach pasażerskich ; Perspektywy rozwoju hotelarstwa na rynku wellness ; Polityka zdrowotna państwa a leczenie prywatne ; Usługi lecznictwa uzdrowiskowego a system podatkowy w Polsce ; Skuteczność wykorzystania pomocy unijnej w procesie rozwoju salonów odnowy biologicznej jako produktu turystyki zdrowotnej ; Poszukiwanie nisz rynkowych w segmencie usług SPA&Wellness w oparciu o analizę istniejących obiektów hotelowych ; Rola gastronomii w leczeniu uzdrowiskowym ; Wybrane przykłady zabiegów SPA-mikrodermabrazja diamentowa ; TURYSTYKA UZDROWISKOWA: Znaczenie Uzdrowiska Sopot w polityce zdrowotnej państwa ; Turystyczna funkcja uzdrowisk na przykładzie Kołobrzegu ; Turystyka uzdrowiskowa a turystyka SPA&Wellness ; Atrakcyjność turystyczna i uzdrowiskowa Węgier ; Miejscowości uzdrowiskowe Słowacji i ich atrakcje ; Analiza poprawności budowy wybranych serwisów internetowych polskich uzdrowisk ; Prawo uzdrowiskowe w Polsce - stan i perspektywy ; Uzdrowisko Ciechocinek jako obszar przyrodniczo cenny, objęty programem Natura 2000 ; Ciechocinek jako uzdrowisko ludzi starszych ; Etyka turystyki uzdrowiskowej ; Sanatorium dla Rolników w Nałęczowie. Wybrane elementy leczenia uzdrowiskowego na przykładzie Sanatorium dla Rolników w Nałęczowie ; Kurortnuj turizm u zahidnomu regioni Ukraini sanatorij šklo - stan ta perspektivi ; Rol' kurortiv u politici Ukraini ; Sanatorii i ozdorovčij turizm na teritorii Zahidnoi Ukraini.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. A-98164 (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 275-278, wykaz aktów prawnych s. 279-286.
I. PODSTAWOWE ELEMENTY DETERMINUJĄCE JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI: Zdrowotność: wartość dietetyczna ; wartość energetyczna ; wartość odżywcza ; bezpieczeństwo żywnościowe ; Atrakcyjność sensoryczna: wygląd produktu ; smakowitość ; Tekstura ; Dyspozycyjność: wielkość jednostkowa i rozpoznawalność gatunku ; trwałość ; Łatwość przygotowania ; Jakość handlowa ; II. CHARAKTERYSTYKA NIEKTÓRYCH ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH POCHODZENIA ROSLINNEGO: Produkty zbożowe: mąka ; kasze ; makarony ; pieczywo ; wyroby ekspandowane i ekstradowane ; napoje zbożowe ; Niektóre warzywa: uwagi ogólne ; ziemniaki ; warzywa strączkowe ; Roślinne tłuszcze jadalne ; Napoje alkoholowe: spirytusy ; napoje spirytusowe ; wino ; piwo ; Herbata: herbata czarna ; inne herbaty ; Kawa ; Cukier i miód ; Niektóre wyroby cukiernicze: kakao ; czekolada ; III. CHARAKTERYSTYKA NIEKTÓRYCH ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO: Jaja ; Mleko i niektóre przetwory mleczne ; Mięso i przetwory mięsne ; Ryby i bezkręgowce morskie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. A-100992 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again