374353
Książka
W koszyku
Tabele składu i wartości odżywczej żywności zawierają dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych w produktach spożywczych oraz potrawach. Dane te umożliwiają ocenę wartości odżywczej posiłków i całych diet, co jest niezbędne w ich planowaniu zgodnie z zalecanymi normami żywienia. Wiedza na ten temat staje się coraz bardziej potrzebna w aspekcie zapobiegania chorobom dzietozależnym (otyłości i przewlekłym chorobom niezakaźnym).
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 1127-1129. Indeksy.
Uwaga dotycząca języka
Tekst równoległy w języku polskim, angielskim.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej