378439
Book
In basket
I. ŚRODOWISKOWO-TECHNOLOGICZNE UWARUNKOWANIA BEZPIECZEŃSTWA U JAKOŚCI ŻYWNOŚCI: Perspektywa rozwoju gospodarowania ekologicznego w Polsce i na świecie. Użytkowanie dolin rzecznych w kontekście poprawy bezpieczeństwa. Właściwości funkcjonalne i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego. Żywność jako element kształtujący jakość wypoczynku w gospodarstwach agroturystycznych. Rola produktu regionalnego i tradycyjnego w podnoszeniu jakości produktu turystycznego na przykładzie Podkarpacia. Bezpieczeństwo zdrowotne żywności wędzonej metodą tradycyjną. Jakość tradycyjnych produktów, wytwarzanych z mleka owiec górskich. Jakość sensoryczna serów produkowanych z mleka koziego i owczego. Zagadnienia poprawy produkcyjności oraz ocena jakości mięsa polskiej owcy górskiej i jej mieszkańców. Metody oceny barwy mięsa wieprzowego. II. ORGANIZACYJNO-PRAWNE UWARUNKOWANIA BEZPIECZEŃSTWA I JAKOŚCI ŻYWNOŚCI: Prawne aspekty polityki ekologicznej Polski na tle standardów Unii Europejskiej. Prawo dostępu do bezpiecznej wody pitnej jako podstawowe prawo człowieka - aspekty historyczno-prawne. Ochrona własności intelektualnej w obrocie towarowym z zagranicą. Z problematyki właściwości wojewody w sferze bezpieczeństwa ekologicznego. Ochrona zasobów wodnych w Polsce w latach 1932-1985. Równe traktowanie członków Polskiego Związku Łowieckiego w dostępie do broni palnej. Kontrowersje w zakresie zasad dokonywania zabiegów hodowlanych u świń w świetle obowiązujących przepisów prawa. Przestępstwo sprzedaży wysyłkowej żywności bez rejestracji jako naruszenie zasad bezpieczeństwa żywności i bezpieczeństwa żywnościowego. III. SYSTEMY ZARZĄDZANIA W KSZTAŁTOWANIU BEZPIECZEŃSTWA I JAKOŚCI ŻYWNOŚCI: Strategia projakościowa w przemyśle mleczarskim w Polsce. Benchmarking we wspomaganiu systemu zarządzania jakością zgodnego z PN-EN ISO 9001:2009. Wpływ standardu ISO 22000 na funkcjonowanie łańcucha dostaw żywności. Elementy sprawozdania finansowego według międzynarodowych standardów sprawozdawczości finansowej.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. A-105068 (1 egz.)
Notes:
General note
Dot. m.i. doliny Wisłoka w okolicach Rzeszowa i woj. podkarpackiego.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. prac M. Pompy-Roborzyńskiego s. 11-25 i bibliogr. przy pracach.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again