369878
Książka
W koszyku
Przestałeś jeść frytki i czipsy, bo uwierzyłeś, że dostaniesz od nich raka? Znów wydałeś kupę pieniędzy na jajka z eko hodowli, bo są zdrowsze od tych ze sklepu? Stosujesz się do wszystkich rad speców od zdrowego żywienia, a wcale nie jesteś ani zdrowszy, ani szczęśliwszy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na któreś z powyższych pytań, ta książka jest dla ciebie. Udo Pollmer i jego team biorą na cel największe skandale żywnościowe ostatnich lat. Przyglądają się produkcji żywności, bio-certyfikatom, szczepionkom, chorobie szalonych krów i ptasiej grypie. Bazując na rzetelnych wynikach badań, które inni usiłują zamieść pod dywan, wyjaśniają, w jaki sposób wielkie koncerny manipulują informacjami i wykorzystują naszą niewiedzę. Fakt, że wszyscy płacimy za to zdrowiem, się dla nich nie liczy. Z pełną premedytacją podkładają nam świnię - i to bynajmniej nie taką, którą chcielibyśmy przerobić na schabowe. Na szczęście Udo Pollmer - dyrektor Europejskiego Instytutu Żywienia i ceniony dietetyk - staje w naszym imieniu do walki o zdrowy rozsądek, obala mity i zadaje niewygodne pytania. Być może jako jedyny ma też odwagę powiedzieć, że czasem frytki z ketchupem są lepszym wyborem, niż liść sałaty z eko upraw. [Znak Litera Nova, 2016]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-66/69 (1 egz.)
Biblioteka nieczynna z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-66/69 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-66/69 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-65/69 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.20-66/69 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Wer hat das Rind zur Sau gemacht? : wie Lebensmittelskandale erfunden und benutzt werden, 2012
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: "Wer hat das Rind zur Sau gemacht? : wie Lebensmittelskandale erfunden und benutzt werden" 2012.
U dołu okł: Cała prawda o najgłośniejszych skandalach żywnościowych.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 219-252.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej