370989
Książka
W koszyku
Zajadasz się szpinakiem lub burakami, myśląc, że dieta roślinna służy twojemu zdrowiu? Jeśli tak, to zostałeś oszukany! Jak my wszyscy, nie zostałeś poinformowany o mało znanych zagrożeniach związanych ze szczawianami. Szczawiany znajdujące się w produktach roślinnych mają niekorzystny wpływ na zdrowie. Powodują odkładanie się złogów w wielu tkankach, w tym w układzie moczowym, co przyczynia się do powstawania kamieni nerkowych. Badania kliniczne potwierdzają również ich związki z chorobami jelit oraz schorzeniami układu kostno-stawowego. Zapobieganie poprzez zmianę naszej diety jest najlepszym rozwiązaniem, by uniknąć nadmiaru tych toksycznych związków. Z książki tej dowiesz się, dlaczego należy ograniczyć spożywanie nadmiernych ilości szczawianów, które szkodzą naszym komórkom i narządom. Znajdziesz w niej także wskazówki, jak zmniejszyć ilość szczawianów w diecie oraz wykaz suplementów, które ułatwiają pozbycie się ich z organizmu. Dużą pomocą będą też szczegółowo opisane posiłki o niskiej zawartości szczawianów oraz produkty, które są w nie bogate. Korzystając z nich, łatwiej ci będzie skomponować zdrową dietę. W efekcie skutecznie odżywisz swój organizm, dzięki czemu umożliwisz mu prawidłowe funkcjonowanie. Obniż poziom szczawianów w diecie, które są przyczyną wielu poważnych chorób i dolegliwości i pozwól swojemu ciału na samoleczenie. [Wydawnictwo Vital, 2024]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-114497 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Toxic superfoods : how oxalte overload is making you sick and how to get better, 2022
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 389. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej