367100
Książka
W koszyku
Dieta antyhistaminowa / Heide Steigenberger ; z języka niemieckiego tłumaczyła Maria Teresa Kaczorowska. - Wydanie I - 9 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2022. - 128 stron : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
WPROWADZENIE ; HISTAMINA W ORGANIZMIE CZŁOWIEK: Co to jest histamina? ; Diaminooksydaza ; Definicja nietolerancji histaminy ; Rozpoznanie nietolerancji histaminy ; HISTAMINA W PRODUKTACH SPOŻYWCZYCH: Podstawowe informacje ; Dlaczego niektóre produkty spożywcze zawierają tak dużo histaminy? ; Wyroby z mleka i sery ; Czekolada ; Mięso i wyroby mięsne ; Ryby i produkty rybne ; Ocet ; Owoce i warzywa ; Alkohol ; Aminy biogenne ; Uwalniacze histaminy ; Dodatki spożywcze ; POSTĘPOWANIE W NIETOLERANCJI HISTAMINY: Dorośli ; Dzieci ; Leki ; Nietolerancja środków cieniujących ; Zabiegi chirurgiczne i stomatologiczne ; Histamina w ciąży ; CO WŁAŚCIWIE WOLNO JEŚĆ?: Tolerowane produkty spożywcze ; Nietolerowane produkty spożywcze ; Produkty spożywcze - tabela wymienników ; PRZEPISY: Podstawowe informacje o gotowaniu ; Zupy ; Sałatki ; Dania główne ; Desery ; Ciasta i torty ; Ciasteczka ; Pasty do pieczywa ; Literatura źródłowa.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-112601 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Histamin : geniessen trotz Unverträglichkeiten, 2009
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 117.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej