374353
Książka
W koszyku
Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, by zdobyć pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? -Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! - Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki! - Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i… najbardziej obrzydliwe.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2dz-64 (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4dz-64 (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5dz-64 (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6dz-64 (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.7dz-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.9dz-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.13dz-64 (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.17dz-64 (1 egz.)
Biblioteka nieczynna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.20dz-64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej