367144
Książka
W koszyku
I. ZDROWE ODŻYWIANIE: 1. O czym jest ta książka ; 2. Czy istnieje idealna dieta? ; 3. Wskazówki: co wolno, a czego nie ; II. ZDROWE ŻYWIENIE W CHOROBACH ŻOŁĄDKA: 4. Choroba wrzodowa ; 5. Pęcherzyk żółciowy a współczesna cywilizacja ; 6. Dieta i choroby trzustki ; 7. Zaburzenia wchłaniania: wygłodzenie w rogu obfitości ; 8. Zespół jelita drażliwego ; 9. Nietolerancje pokarmowe i alergie pokarmowe ; 10. Biegunka i zaparcia ; 11. Uchyłki, uchyłkowość i zapalenia uchyłków jelita grubego ; 12. Jak należy odżywiać jelita w stanie zapalnym? Wrzodziejące zapalenie jelita grubego i choroba Crohna ; 13. Rak okrężnicy i odbytu ; 14. Wzdęcia ; 15. Dieta a jelita osób w podeszłym wieku ; 16. Czy naprawdę dieta ma jakiekolwiek znaczenie? DODATEK; Leki a odżywianie.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Good food for bad stomachs, 1997
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej