367640
Książka
W koszyku
Technologia przetwórstwa mięsa / Adam Olszewski. - Wyd. 2 uaktual. - Warszawa : WN-T, 2007. - 345, [1] s., [28] s. tabl. kolor. : il., fot., rys. ; 24 cm.
1. Wiadomości wstępne; 2. Żywiec rzeźny; 3. Ubój i obróbka poubojowa; 4. Ocena poubojowa mięsa; 5. Uboczne artykuły poubojowe; 6. Rozbiór tusz zwierząt rzeźnych; 7. Metody utrwalania mięsa; 8. Przyprawy i substancje dodatkowe; 9. Osłonki sztuczne; 10. Przetwórstwo mięsa; 11. Konfekcjonowanie; 12. Ocena gotowego produktu; 13. Wskaźniki uzysków; 14. Transport surowców i przetworów mięsnych; 15. Gospodarka wodno-ściekowa; 16. Higiena produkcji; 17. System HACCP - Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny; 18. Bezpieczeństwo i higiena pracy; 19. Zadania.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-636/638 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej