367689
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 15 (dodr.). - Warszawa : WN-T, 2009. - 463, [1] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
1. Wiadomości wstępne; 2. Skład chemiczny i funkcje komórki; 3. Energetyka reakcji biochemicznych; 4. Aminokwasy, peptydy i białka; 5. Enzymy; 6. Koenzymy i witaminy; 7. Kwasy nukleinowe i ich funkcje; 8. Regulacja procesów genetycznych i rekombinacyjna technologia DNA; 9. Niespecyficzna faza utleniania biologicznego; 10. Monosacharydy i ich przemiany; 11. Sacharydy złożone - oligo- i polisacharydy; 12. Fotosynteza; 13. Przemiany związków azotowych; 14. Metabolizm lipidów; 15. Integracja procesów metabolicznych.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-577 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.13-57 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej