366906
Książka
W koszyku
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. - Wyd. 2 uzup. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2004. - 339 s. ; 23 cm.
1. Podstawy ustawodawstwa żywnościowego 2. Nadzór nad warunkami sanitarno-higienicznymi determinującymi stan zdrowia człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa 3. Zatrucia i zakażenia pokarmowe pochodzenia bakteryjnego 4. Choroby zakaźne odzwierzęce (inwazyjne) i i pasożytnicze 5. Szkodniki magazynów żywnościowych 6. Rośliny wyższe i grzyby jako nośniki substancji szkodliwych dla zdrowia 7. Dozwolone substancje dodawane do żywności 8. Pestycydy jako zanieczyszczenia żywności 9. Chemiczne zanieczyszczenia żywności i skażenia promieniotwórcze 10. Przedmioty użytku, z uwzględnieniem materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Indeks
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej