369225
Książka
W koszyku
Arcydzieła literatury polskiej pełne są receptur, opisów potraw i rytuałów jedzenia. Do legendy przeszły sylwetki dawnych i współczesnych smakoszy. Kto czyta klasyków, ten wie, jak wielu wybitnych autorów pisało o jedzeniu i kuchni. To właśnie dzięki nim - Kochanowskiemu, Kitowiczowi, Krasickiemu, Mickiewiczowi, Prusowi, Reymontowi i wielu innym - mogła powstać ta niezwykła książka. [Świat Książki, 2009]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 242-243. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej