369129
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. - Wyd. 8 uaktual. - Warszawa : Wydaw. Naukowo-Techniczne, 2006. - 584, [2] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
SPIS TREŚCI: Część pierwsza - Wstęp do technologii żywności 1. Technologia żywności, bilans żywności, przemysł spożywczy, gospodarka żywnościowa 2. Krótka charakterystyka głównych surowców przemysłu spożywczego, ich odbiór i czyszczenie 3. Produkty spożywcze i ich jakość Część druga - Operacje i procesy związane z przetwarzaniem żywności 4. Operacje mechaniczne 5. Operacje termiczne 6. Niektóre operacje typu dyfuzyjnego 7. Procesy i operacje fizykochemiczne 8. Procesy chemiczne w technologii żywności 9. Procesy biotechnologiczne w technologii żywności. Część trzecia - Metody utrwalania żywności 10. Ogólne zasady utrwalania żywności 11. Utrwalanie żywności metodą chłodzenia lub zamrażania 12. Utrwalanie żywności za pomocą ogrzewania 13. Utrwalanie żywności oparte na odwadnianiu i na dowadnianiu substancji osmoaktywnych 14. Utrwalanie żywności przez zakwaszanie i metodą chemiczną 15. Niekonwencjonalne, nietypowe i skojarzone metody utrwalania żywności Część czwarta - Materiały i techniki pomocnicze w technologii żywności 16. Stosowanie dodatków funkcjonalnych do żywności 17. Mycie i dezynsekcja urządzeń i opakowań 18. Pakowanie żywności 19. Przechowywanie i transport żywności 20. Kontrola procesu produkcyjnego 21. Gospodarowanie energią, wodą i ochrona środowiska.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-66/69 (1 egz.)
Biblioteka nieczynna z powodu remontu.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-66/69 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s.566-[567]. - Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej