367100
Książka
W koszyku
1. Wprowadzenie: enzymy w przemyśle spożywczym ; 2. GMO a inżynieria białek ; 3. Wytwarzanie enzymów przemysłowych ; 4. Asparaginaza - enzym redukujący zawartość akryloamidu w produktach spożywczych ; 5. Zastosowanie enzymów w produkcji wyrobów mleczarskich ; 6. Enzymy w piekarnictwie ; 7. Enzymy w produkcji żywności innej niż pieczywo, opartej na pszenicy ; 8. Warzenie piwa z udziałem enzymów ; 9. Wykorzystanie enzymów w produkcji alkoholi spożywczych oraz win ; 10 enzymy w przetwórstwie ryb ; 11. Wykorzystanie enzymów w przetwórstwie owoców ; 12. Enzymy w przetwórstwie mięsnym ; 13. Wykorzystanie enzymów w modyfikowaniu białek ; 14. Enzymy stosowane w przetwórstwie skrobi ; 15. Wykorzystanie lipaz w produkcji składników żywności.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-104304 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Enzymes in food technology
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: "Enzymes in food technology".
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej