369113
Książka
W koszyku
Rynek żywności - identyfikacja zagrożeń oraz propozycje dotyczące przeciwdziałania patologiom ; Anatomia powstawania zła - propozycje rozwiązań prawnych w zakresie rynku żywnościowego ; Kryzysy przemysłu spożywczego - rola mediów w kształtowaniu opinii społecznej ; Historia fałszowania żywności ; Fałszerstwo żywności. Globalność zjawiska ; Dziczyzna na polskim stole - czy wiemy skąd pochodzi? (rzecz o kłusownictwie) ; Nielegalne połowy ryb na Bałtyku ; Nielegalny rynek suplementów diety ; Przestępczość związana z żywnością z perspektywy white collar crime ; Zarys systemu organów kontroli żywności w Polsce ; Inspekcja Handlowa jako organ urzędowej kontroli żywności ; Prawne i zdrowotne aspekty fałszowania mleka i jego przetworów ; Wybrane wykroczenia dotyczące bezpieczeństwa żywności w świetle przepisów prawa polskiego ; Zakres prawnokarnej ochrony nazw i oznaczeń produktów regionalnych i tradycyjnych w świetle ustawy z 17 grudnia 2004 r. ; Odpowiedzialność administracyjna sprzedawcy detalicznego za fałszowanie żywności ekologicznej ; Cywilnoprawna ochrona jakości żywności ; KOMUNIKATY: Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Fałszowanie żywności ; Zagrożenia związane z przewozem przez granicę żywności ; Obszary działania Policji w zakresie zwalczania przestępczości przeciwko bezpieczeństwu żywności i żywienia.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-101465 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 233-251.
Uwaga dotycząca języka
Streszcz. w jęz. ang. przy rozdz.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej