375063
Book
In basket
Wok : [kuchnia azjatycka na co dzień] / [przekład: Jacek Aksman]. - Köln : Grupa Wydawnicza Vemag, [200-]. - 256 stron : fotografie kolorowe ; 20 cm.
Wok, najważniejsze w Azji naczynie kuchenne, zadomowił się już niemal na całym świecie i trudno sobie wyobrazić bez niego współczesną kuchnię. Krótki czas gotowania w woku gwarantuje zachowanie cennych składników odżywczych, a egzotyczne przyprawy otwierają przed nami nowe horyzonty smakowych doznań. Ponadto wok w mistrzowski sposób łączy dalekowschodnią filozofię (gotowania) ze sztuką przyrządzania potraw lekkich, zdrowych i nieskomplikowanych. Naprawdę warto odkryć nieograniczone możliwości zastosowania woka i wyjątkowy smak powstająych w nim pysznych dań z warzywami, mięsem, rybą i drobiem, a także egzotycznych deserów. Zawarte w książce szczegółowe informacje i praktyczne wskazówki dotyczące gotowania w woku, jak również wspaniałe zdjęcia potraw będą cenną pomocą zarówno dla początkująych, jak i zagorzałych miłośników azjatyckiej kuchni. [Grupa Wydawnicza Vemag]
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again