369192
Książka
W koszyku
CZĘŚĆ 1. PRAKTYKA OPARTA NA FAKTACH: 1. Praktyka oparta na faktach ; 2. Model refleksyjnego uczenia się w edukacji medycznej ; 3. Zmiana zachowań ; 4. Przejście pod opiekę ośrodków dla pacjentów dorosłych ; CZĘŚĆ 2. OPIEKA MEDYCZNA OPARTA NA FAKTACH: 5. Kontrola spożycia pokarmu i wchłaniania ; 6. Interakcje żywności z lekami ; 7. Nadwrażliwość pokarmowa - alergia i nietolerancja pokarmowa ; 8. Nieswoiste choroby zapalne jelit (nchzj) i rak jelita grubego ; 9. Zespół krótkiego jelita ; 10. Żywienie dojelitowe ; 11. Żywienie pozajelitowe ; 12. Oparzenia ; 13. Żywienie w chorobach wątroby ; 14. HIV ; 15. Opieka paliatywna ; 16. Choroby nerek ; 17. Cukrzyca ; 18. Otyłość ; 19. Choroby układu krążenia ; 20. Leczenie udaru ; 21. Choroby neurologiczne ; 22. Zdrowie psychiczne.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-615.8 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Advancing dietetics and clinical nutrition, 2010
Uwaga ogólna
Na stronie redakcyjnej ISBN oryginału: 978-0-443-06786-0 i ISBN poprzedniego wydania polskiego: 978-83-7609-899-9 (Elsevuer Urban & Partner).
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów uniwersytetów medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, a także praktykujących lekarzy wielu specjalności medycznych, pracowników służby zdrowia oraz pacjentów.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej