Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(2)
Autor
Bańkowska Irena
(1)
Ferster Karol (1902-1985)
(1)
Koreywo Marek
(1)
Kozierowska Leonia
(1)
Rok wydania
1970 - 1979
(1)
1960 - 1969
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Hafciarstwo
(1)
Odżywianie
(1)
Roboty ręczne
(1)
Żywność
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 264.
WIDMO GŁODU: Głód utajony ; LICZĄ SIĘ NIE TYLKO KALORIE: Gdy brak białka ; Gdy brak składników mineralnych ; Gdy brak witamin ; Antywitaminy ; NA TROPACH METABOLIZMU: Człowiek jako maszyna ; Kłopoty z bilansem ; Trawienie ; Strawność i przyswajalność ; Równowaga kwasowo-zasadowa ; Enzymy ; U ŹRÓDEŁ POŻYWIENIA: Węglowodany ; Tłuszcze ; Białka ; Woda ; Smakowitość ; PRODUKCJA ŻYWNOŚCI: Nieco historii ; Produkcja roślinna: Nawożenie ; Maszyny ; Genetyka ; Pobudzanie rozwoju ; Hydroponika ; W walce ze szkodnikami ; Rośliny potrzebują wody ; Produkcja zwierzęca: Żywienie ; Genetyka w hodowli ; Mechanizacja i automatyzacja ; Podwodne spichrze ; Od eksploatacji do hodowli ; Bogactwo planktonu ; Ryby z wód słodkich ; Choroby zwierząt wrogiem produkcji ; PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY: Przetwa: Dwa łyki historii ; Narodziny wielkiego przemysłu ; Mięso i przetwory mięsne ; Mleko - pokarm doskonały ; Masło ; Sery ; Lody ; Jaja ; "Chleba naszego powszedniego" ; Kariera olejów roślinnych ; Konkurentka masła ; Cukier krzepi ; Słodki przemysł ; Kawa i herbata ; Kłopotliwy produkt fermentacji ; Zwycięska droga "ziemnych jabłek" ; Witaminy w naturalnej postaci ; Koncentraty ; Utrwalanie żywności: Suszenie, puszkowanie, pasteryzacja, sterylizacja, fasteryzacja ; Niskie temperatury: Chłodzenie, zamrażanie, suszenie mrożone czyli liofilizacja, suszenie próżniowe ; Napromieniowanie ; Mikrofale ; Ultradźwięki ; Solenie ; Fermentacja ; Cukrzenie ; Marynowanie ; Wędzenie ; Chemizowanie ; Stosowanie antybiotyków ; Działanie enzymów ; Stosowanie azotu ; WROGOWIE UKRYCI W ŻYWNOŚCI: Chemizacja na ławie oskarżonych ; Pestycydy ; Izotopy radioaktywne ; Zatrucia pokarmowe ; BŁĘDY W ŻYWIENIU A ZDROWIE: Otyłość ; Zabójca ludzkości nr 1 ; Podejrzany cukier ; Niedostatek laktazy ; Alergie pokarmowe ; Lek jako antagonista pokarmu ; Antypokarm ; Nie tylko co, ale i jak się jada ; ABY NAJLEPIEJ DOTRZEĆ DO SPOŻYWCY: Transport ; Opakowanie ; Sprzedaż ; Żywienie zbiorowe ; Nawyki, zwyczaje, tradycje ; Świat od strony kuchni ; NOWE ŹRÓDŁA: Rolnictwo ; Żywność z morza ; Konbu, nori i funori ; Obiecująca Chlorella ; Synteza żywności: Biosynteza ; Kotlet z ropy naftowej ; Sznycel z gazu ; Jajko z węgla ; Biosynteza bez zastrzeżeń ; Chemosynteza ; Klops z liści ; Uniwersalna soja ; Kukurydza ; Supergrzyby ; Egzotyczne warzywa i owoce ; JUTRO I POJUTRZE ŻYWIENIA: Czy będziemy jadali pigułki ; Rok 2000 ; Rok 2100.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-10172 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-493 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej