Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(10)
Forma i typ
Książki
(10)
Dostępność
dostępne
(11)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(2)
Filia 2 (Fredry 5)
(1)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Filia 9 (Czackiego 5)
(2)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(2)
Filia 11 (Dębicka 170)
(1)
Filia 12 (Beskidzka 5)
(1)
Filia 18 (Łukasiewicza 78)
(1)
Autor
Dębski Henryk (1936-1992)
(2)
Antonik Mariola
(1)
Bachanek-Zienkiewicz Teresa
(1)
Bokiewicz Jan (1941- )
(1)
Deuchars Marion
(1)
Kuźmiński Bolesław
(1)
Loftus David
(1)
Michałowska Elżbieta
(1)
Oliver Jamie (1975- )
(1)
Pawłowska Maria
(1)
Przybylski Stanisław
(1)
Rohardt Monika
(1)
Sawicka Jolanta (tłumacz)
(1)
Sirek Jozif
(1)
Szymanderska Hanna (1944-2014)
(1)
Terry Chris
(1)
Trela Stanisława
(1)
Zienkiewicz Richard (1950- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(4)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(1)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Warzywa
(10)
Grzyby
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Przyprawy
(2)
Ryby
(2)
Zupy
(2)
Desery
(1)
Kanapki i przekąski
(1)
Kapusta
(1)
Kuchnia francuska
(1)
Makaron
(1)
Mięso
(1)
Obiady
(1)
Odżywianie
(1)
Owoce
(1)
Post
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Rośliny oleiste
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Gatunek
Poradniki
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
10 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bukiet z warzyw. Cz. 1. Dania gotowane / Henryk Dębski. - [Wyd. 5]. - Warszawa : Watra, 1990. - 335 s. : rys. ; 20 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-69001/cz.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.18-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Co roku przyroda zasypuje nas owocami i warzywami. I już od niepamiętnych czasów ludzie próbują je przechowywać. Dla naszych przodków była to konieczność, jeśli pragnęli spożywać urozmaicone i bogate w witaminy potrawy w miesiącach zimowych. Dziś przyrządzanie przetworów znów jest modne, chociaż robienie zapasów na zimę nie jest konieczne. [Fragment książki]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Warzywa i przyprawy / Maria Pawłowska. - Warszawa : Spar, 1996. - 184 s. : rys. ; 20 cm.
(Źródło Życia i Zdrowia.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.9-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Jeść Zdrowo - Żyć Dłużej)
Bibliogr. s. 425.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.12-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 343-[344]. Indeks.
Kuchnia postna to znakomite przepisy zaczerpnięte z kuchni staropolskiej. To także zupełnie współczesne receptury na dania bezmięsne z całego świata. Hanna Szymanderska pragnie zachęcić nas, żebyśmy częściej jadali dania z ryb i warzyw, bo na pewno warto wrócić do dwóch-trzech bezmięsnych dni w tygodniu. Nie są to kompletne zestawy kuchni postnej ani też propozycje leczniczej kuracji czy diety. Autorka chciałaby, żeby te przepisy pomogły każdej pani domu stworzyć własną kuchnię postną. [Świat Książki, 2007]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-Czyt.64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.9-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Jamie prezentuje ponad 100 wyśmienitych przepisów na rodzinne obiady i lunche. Znajdziemy tu wszystko, co powinnyśmy wiedzieć o racjonalnym żywieniu, wskazówki jak najlepiej zaprojektować swoją kuchnię oraz najlepsze przepisy na 10 potraw ulubionych na świecie. Większość przepisów wykorzystuje składniki, które u nas bez trudu można kupić oraz nowe pomysły na lubiane dania - zupy, sałatki, makarony, mięsa, ryby, desery i warzywa. [Muza, 2010]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr.
- Warzywa - jarzyny: codzienne witaminy - Krótkie dzieje upraw warzywnych - Warzywa kapustne - Inne warzywa liściowe - Warzywa strączkowe - Warzywa korzeniowe - Warzywa cebulowe - Warzywa dyniowate i jagodokształtne - Warzywa, z których jadamy pędy i kwiatostany - Warzywa oleiste - Warzywa smakowe - Warzywa przyprawowe - Przyszłość warzyw w Polsce
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-42127 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej