Form of Work
Książki
(29)
Proza
(5)
Poradniki i przewodniki
(1)
Status
available
(26)
unknown
(6)
only on-site
(3)
unavailable
(2)
Branch
Wypożyczalnia Główna (Dąbrowskiego 33a)
(7)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(3)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(5)
Filia 1 (Bohaterów 5)
(1)
Filia 2 (Fredry 5)
(3)
Filia 3 (Krzyżanowskiego 6)
(4)
Filia 4 (Ofiar Katynia 15)
(2)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(4)
Filia 7 (Osmeckiego 51)
(1)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(2)
Filia 11 (Dębicka 170)
(2)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(2)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(1)
Author
Bonneau Elisabeth
(3)
Chudzik Małgorzata
(3)
Bruckmann Claudia
(2)
Eising Pete A
(2)
Ferdek Anna
(2)
Iwaszkiewicz Maria (1924- )
(2)
Widmark Martin (1961- )
(2)
Accorsi Mariangela
(1)
Adamczewski Piotr (1942- )
(1)
Adamczewski Piotr (1942-2016)
(1)
Astley Neville
(1)
Aszkiewicz Ewa
(1)
Baker Mark (1959- )
(1)
Banytka Dorota
(1)
Barański Adam
(1)
Bartnik Maria (?-2002)
(1)
Bonisolli Barbara
(1)
Boteler Alison
(1)
Burkhart Jessica (1987- )
(1)
Burkhart Jessica (1987- ). Akademia Canterwood
(1)
Chojnacka Romana
(1)
Cramm Dagmar von (1955- )
(1)
Czerni Anna
(1)
Demicki Zygmunt
(1)
Drewnowski Jacek (1974- )
(1)
Gawryluk Barbara (1957- )
(1)
Jankowska Magdalena
(1)
Jaszczurowska Maria
(1)
Karpiński Marek (1948- )
(1)
Krzysik Magdalena
(1)
Markuza Biruta
(1)
Markuza-Białostocka Biruta
(1)
Marzorati Simona
(1)
O'Prey Lizzie
(1)
Ostojska-Badziak Agnieszka
(1)
Paczkowska Edyta
(1)
Pietkiewicz Edward
(1)
Pietkiewicz Edward (1909-1998)
(1)
Rafferty Tess
(1)
Skowrońska Dorota
(1)
Taddia Federico
(1)
Tapper Hans
(1)
Vänehem Mats (1967- )
(1)
Wellman Dorota (1961- )
(1)
Wellman Krzysztof (1958- )
(1)
Widmark Martin (1961- ). Biuro detektywistyczne Lassego i Mai
(1)
Widmark Martin (1961- ). Halvdan Wiking
(1)
Wilkes Angela
(1)
Willis Helena (1964- )
(1)
Zaniewska Aldona
(1)
Łączek Arkadiusz
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Year
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(10)
1990 - 1999
(8)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(2)
Time Period of Creation
2001-
(5)
Country
Poland
(25)
Language
Polish
(24)
Audience Group
Dzieci
(4)
6-8 lat
(3)
9-13 lat
(3)
0-5 lat
(2)
14-17 lat
(1)
Demographic Group
Literatura amerykańska
(2)
Literatura szwedzka
(2)
Subject
Przyjęcia okolicznościowe
(29)
Obyczaje towarzyskie
(3)
Przepisy kulinarne
(3)
Gry i zabawy
(2)
Kucharstwo
(2)
Nakrycie i dekoracja stołu
(2)
Urodziny
(2)
Anegdoty polskie
(1)
Diament
(1)
Dziewczęta
(1)
Halloween
(1)
Jazda konna
(1)
Jeźdźcy
(1)
Kangurzyca i Maleństwo
(1)
Konflikt
(1)
Kradzież
(1)
Kubuś Puchatek
(1)
Kultura stołu
(1)
Kłapouchy
(1)
Lasse
(1)
Maja
(1)
Obyczaje
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Prosiaczek
(1)
Prywatni detektywi
(1)
Przyjaźń
(1)
Stosunki interpersonalne
(1)
Toast polski
(1)
Uczniowie
(1)
Wikingowie
(1)
Współzawodnictwo
(1)
Świnka Peppa
(1)
Życie towarzyskie
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Stumilowy Las (kraina fikcyjna)
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(11)
Poradniki
(8)
Poradnik
(6)
Piosenka biesiadna polska
(2)
Powieść przygodowa
(2)
Adaptacja literacka
(1)
Anegdoty polskie
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Opowiadania i nowele przygodowe
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Toast polski
(1)
Wydawnictwa dla dzieci
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
30 results Filter
Book
In basket
Przyjęcia w biznesie i nie tylko / Edward Pietkiewicz. - Warszawa : Centrum Informacji Menedżera, cop. 1995. - 296 s., [22] s. fot. kolor. : faks., rys. ; 21 cm.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Authority data
Przyjęcia okolicznościowe (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
I. MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ: 1. Święto dla gości: Kogo zaprosić? Lista gości, Specyficzna kultura spotkań, Co do minuty - czas dla gości; 2. Zaproszenie; 3. Organizacja to nie wszystko: Przewidywanie, uwzględnianie, Ostatnie przygotowania - gotowi do występu, Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście. II. KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA: 1. Kto gdzie siada i co stoi na stole; 2. Jedzenie - planowanie dla smakoszy: Profesjonalnie ułożone menu, Smacznie gotować, Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry; 3. Na zdrowie: Co powinniście wiedzieć jako znawcy win, Alternatywa dla wina. III. WITAMY, WILLKOMMENN, BIENVENUE, WELCOME: 1. Przychodzą goście: Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie, Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie, Na dobry początek - aperitif, To jest urocze - postępowanie z prezentami, Mowa powitalna, Proszę do stołu; 2. Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna; 3. Miłej rozmowy!: Przyjemne rozmowy, Ty też coś powiedz - toasty przy stole, Jak zachować twarz - przewidywalne trudności, Pech i niepowodzenia; 4. Udany finał: Kawa, herbata i Co., Do widzenia - miłe pożegnanie, Dobranoc - goście nocujący. IV. ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI: 1. Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia; 2. Róża bez kolców - spotkanie służbowe; 3. W wielkim stylu - bankiet: Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją, Każdy gość na swoim miejscu, Mało miejsca na specjalne życzenia; 4. Gospodarz jako gość: "Proszę o kartę" - zamawianie dla gości, "Czy można prosić?" - porozumienie z personelem, Proszę o rachunek - płacenie za gości. V. PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI: 1. Breakfast + lunch = brunch: Co goście chętnie piją przed południem, Smakołyki na dobry początek dnia; 2. Można bez plotek: Kawa i ciasto; 3. Świętowanie na świeżym powietrzu; 4. Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą; 5. Zaręczyny i wesele; 6. Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie; 7. Chrzciny i Pierwsza Komunia; 8. Urodziny - kiedy dzieci świętują; 9. Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody; 10. Konselacja. DODATEK: Bufet odniesie sukces!, Bankiet od A do Z, Kto gdzie siedzi?
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. WG-395 (1 egz.)
Book
In basket
I. MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ: 1. Święto dla gości: Kogo zaprosić? Lista gości, Specyficzna kultura spotkań, Co do minuty - czas dla gości; 2. Zaproszenie; 3. Organizacja to nie wszystko: Przewidywanie, uwzględnianie, Ostatnie przygotowania - gotowi do występu, Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście. II. KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA: 1. Kto gdzie siada i co stoi na stole; 2. Jedzenie - planowanie dla smakoszy: Profesjonalnie ułożone menu, Smacznie gotować, Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry; 3. Na zdrowie: Co powinniście wiedzieć jako znawcy win, Alternatywa dla wina. III. WITAMY, WILLKOMMENN, BIENVENUE, WELCOME: 1. Przychodzą goście: Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie, Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie, Na dobry początek - aperitif, To jest urocze - postępowanie z prezentami, Mowa powitalna, Proszę do stołu; 2. Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna; 3. Miłej rozmowy!: Przyjemne rozmowy, Ty też coś powiedz - toasty przy stole, Jak zachowac twarz - przewidywalne trudności, Pech i niepowodzenia; 4. Udany finał: Kawa, herbata i Co., Do widzenia - miłe pożegnanie, Dobranoc - goście nocujący. IV. ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI: 1. Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia; 2. Róża bez kolców - spotkanie służbowe; 3. W wielkim stylu - bankiet: Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją, Każdy gość na swoim miejscu, Mało miejsca na specjalne życzenia; 4. Gospodarz jako gość: "Proszę o kartę" - zamawianie dla gości, "Czy można prosić?" - porozumienie z personelem, Proszę o rachunek - płacenie za gości. V. PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI: 1. Breakfast + lunch = brunch: Co goście chętnie piją przed południem, Smakołyki na dobry początek dnia; 2. Można bez plotek: Kawa i ciasto; 3. Świętowanie na świeżym powietrzu; 4. Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą; 5. Zaręczyny i wesele; 6. Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie; 7. Chrzciny i Pierwsza Komunia; 8. Urodziny - kiedy dzieci świętują; 9. Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody; 10. Konselacja. DODATEK: Bufet odniesie sukces!, Bankiet od A do Z, Kto gdzie siedzi?
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. A-93982 (1 egz.)
Book
In basket
I. MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ: 1. Święto dla gości: Kogo zaprosić? Lista gości, Specyficzna kultura spotkań, Co do minuty - czas dla gości; 2. Zaproszenie; 3. Organizacja to nie wszystko: Przewidywanie, uwzględnianie, Ostatnie przygotowania - gotowi do występu, Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście. II. KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA: 1. Kto gdzie siada i co stoi na stole; 2. Jedzenie - planowanie dla smakoszy: Profesjonalnie ułożone menu, Smacznie gotować, Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry; 3. Na zdrowie: Co powinniście wiedzieć jako znawcy win, Alternatywa dla wina. III. WITAMY, WILLKOMMENN, BIENVENUE, WELCOME: 1. Przychodzą goście: Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie, Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie, Na dobry początek - aperitif, To jest urocze - postępowanie z prezentami, Mowa powitalna, Proszę do stołu; 2. Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna; 3. Miłej rozmowy!: Przyjemne rozmowy, Ty też coś powiedz - toasty przy stole, Jak zachować twarz - przewidywalne trudności, Pech i niepowodzenia; 4. Udany finał: Kawa, herbata i Co., Do widzenia - miłe pożegnanie, Dobranoc - goście nocujący. IV. ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI: 1. Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia; 2. Róża bez kolców - spotkanie służbowe; 3. W wielkim stylu - bankiet: Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją, Każdy gość na swoim miejscu, Mało miejsca na specjalne życzenia; 4. Gospodarz jako gość: "Proszę o kartę" - zamawianie dla gości, "Czy można prosić?" - porozumienie z personelem, Proszę o rachunek - płacenie za gości. V. PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI: 1. Breakfast + lunch = brunch: Co goście chętnie piją przed południem, Smakołyki na dobry początek dnia; 2. Można bez plotek: Kawa i ciasto; 3. Świętowanie na świeżym powietrzu; 4. Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą; 5. Zaręczyny i wesele; 6. Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie; 7. Chrzciny i Pierwsza Komunia; 8. Urodziny - kiedy dzieci świętują; 9. Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody; 10. Konselacja. DODATEK: Bufet odniesie sukces!, Bankiet od A do Z, Kto gdzie siedzi?
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. F.3-39 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Jak przyjąć gości / Zygmunt Demicki. - Wyd. 2 popr. - Toruń : Adam Marszałek, cop. 2003. - 275 s. : il. ; 21 cm.
Bibliogr.
I. WIZYTY I ZAPRASZANIE GOŚCI 1. Wizyty z inicjatywy gospodarzy 2. Wizyty z inicjatywy gości II. PRZYJĘCIE III. RODZAJE PRZYJĘĆ I PORY ICH ORGANIZOWANIA IV. ORGANIZACJA PRZYJĘCIA-WSTĘPNE ZAŁOŻENIA, PIERWSZE DECYZJE I CZYNNOŚCI V. MENU VI. NAPOJE VII. SPRZĘTY, PRZYBORY, REKWIZYTY-UŻYWANE NA PRZYJĘCIU VIII. PRZYGOTOWANIE I OBSŁUGA PRZYJĘCIA, PODAWANIE DO STOŁU IX. PRZYBYCIE GOŚCI, POCZĄTEK PRZYJĘCIA 1. Etykieta na przyjęciu
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. WG-395 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. WG-64 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently unavailable
There are copies available to loan: sygn. F.3dz-64 (1 egz.)
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. A-Inf. (1 egz.)
Book
In basket
Na okł. podtyt.: Zwierzenia (nie)idelanej pani domu.
„Przepis na katastrofę” nie zawiera skomplikowanych przepisów na wymyślne smakołyki. Znajdziesz w niej rady, które przydadzą ci się, kiedy skomplikowane przepisy zawiodą, horda gości wali do twoich drzwi, a ty zastanawiasz się, co zrobić z fantazyjną książką kucharską, która doprowadziła cię do tej sytuacji? Najlepiej włóż ją do piekarnika i spal!
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. F.2-64 (1 egz.)
Book
In basket
Udane przyjęcia / Ewa Aszkiewicz, Romana Chojnacka. - Poznań : Publicat, cop. 2007. - 127, [1] s. : il. kolor. ; 25 cm.
(Bożena Dykiel Poleca.)
Na okł.: Święta, uroczystości rodzinne, baliki dla dzieci - jak przygotować przyjęcie w domu i ogrodzie, najlepsze przepisy kuchni polskiej, którymi zachwycisz swoich gości, pomysły na aranżacje i dekoracje stołu.
Indeks.
1. Przyjęcia rodzinne ; 2. Imieniny, rocznice, przyjęcia domowe ; 3. Przyjęcie weselne ; 4. Przyjęcie z okazji chrzcin ; 5. Pierwsza Komunia święta ; 6. Święta : Boże Narodzenie, Wielkanoc ; 6. Przyjęcia na świeżym powietrzu ; 7. Grill ; 8. Romantyczna kolacja we dwoje ; 9. Przyjęcia dla dzieci.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Book
In basket
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
No availability information: sygn. F.11-64
No cover
Book
In basket
(52 Wspaniałe Pomysły)
Indeks.
Dzięki tej książce czytelnik dowie się, jak zaplanować i urządzić przyjęcie doskonałe i wprawić w zachwyt i zdumienie swoich gości. Autorka zawarła w niej mnóstwo praktycznych wskazówek i sprytnych sztuczek, które przydadzą się każdemu, bo przecież wszyscy od czasu do czasu jesteśmy zmuszeni do podejmowania gości lub zorganizowania rodzinnej uroczystości. Dzięki tej wspaniałej książce każdy z nas będzie umiał oczarować przyjaciół i zorganizować przyjęcie, które na długo zapadnie im w pamięci. Wykorzystaj jeden z naszych pomysłów...Pamiętajcie: jeden dobry pomysł może zmienić twoje życie. Lizzie O'Prey pisze o wspólnym spędzaniu czasu, urządzaniu domów i projektowaniu wnętrz. Była zastępcą redaktora naczelnego w czasopiśmie "Inspirations", nim zaczęła pisać do wielu różnych czasopism, m.in "The Party Magazine", "Perfect Home", "Home, Real Homes", "House Beautiful", "Essential Kitchens", Bathrooms and Bedrooms and Country Mouse & Home. Przyjrzyj się sobie. Przeczytałeś mnóstwo fachowych artykułów, kupiłeś kilka książek na podobny temat, ale wciąż brakuje ci życiowych porad, które możesz usłyszeć tylko od weteranów branży. Ta książka wychodzi naprzeciw twoim potrzebom. Zawarte w niej pomysły są wynikiem doświadczenia i fachowej wiedzy autorów. Znajdziesz w niej najlepsze rady i wskazówki, dzięki którym olśnisz swoich przyjaciół. [Gandalf, 2008]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. F.6-Czyt.39 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. WG-64 (1 egz.)
Book
In basket
(Halvdan Wiking / Martin Widmark, Mats Vänehem ; 1)
Tytuł oryginału: "Hövdingens bägare" 2011.
Stanowi cz. 1 cyklu "Halvdan Wiking". Cz. 2 pt.: Grób obcego, cz. 3 pt.: Wilcze serce.
Okładka wliczona w paginację.
Tysiąc lat temu w wiosce Östbyn żył sobie mały wiking Halvdan. Po drugiej stronie rzeki leżała inna wioska, Västbyn. Dlaczego ich mieszkańcy są tak poróżnieni, że wystarczy drobiazg, aby skakali sobie do oczu? Kiedy król Alarik z Västbyn zaprasza wodza Ragnara Smokobójcę z Östbyn na wspólną biesiadę, Halvdan wietrzy podstęp… [Wydawnictwo Mamania - Grupa Wydawnicza Relacja, 2018]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Wyp-II (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 9 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
No availability information: sygn. F.1dz-793
No availability information: sygn. F.2dz-791/794
No availability information: sygn. F.3dz-793/794
No availability information: sygn. F.7dz-793/794
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again