Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(10)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(3)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(7)
Autor
Cap Piotr (1970- )
(1)
Izdebski Roman
(1)
Jończak Edward
(1)
Kopczyński Leszek
(1)
Lucas Yvette
(1)
Malc Wiktor (1918- )
(1)
Matyszewska Ewa
(1)
Nickels William G
(1)
Sztajer Jan
(1)
Tomaszewski Karol
(1)
Tuszyński Kazimierz
(1)
Wakar Krzysztof
(1)
Walewski Michał
(1)
Wójciak Andrzej
(1)
Wąs Andrzej
(1)
Świderski Leon
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(9)
Język
polski
(9)
Temat
Przemysł
(4)
Automatyzacja
(3)
Komputery
(3)
Produkcja
(2)
Sterowanie
(2)
Akcje (ekonomia)
(1)
Automaty
(1)
Banki
(1)
Bezrobocie
(1)
Deficyt budżetowy
(1)
Dług publiczny
(1)
Ekonomia
(1)
Elektroenergetyka
(1)
Etyka biznesu
(1)
Franchising
(1)
Handel detaliczny
(1)
Handel hurtowy
(1)
Harmonogramy
(1)
Inflacja
(1)
Informacja dla zarządzania
(1)
Kody
(1)
Komunikacja niewerbalna
(1)
Komunikacja społeczna
(1)
Koszty
(1)
Marketing
(1)
Maszyny
(1)
Mikroprocesor
(1)
Motywacja pracy
(1)
Obligacje
(1)
Ocena pracowników
(1)
Prawo handlowe
(1)
Programowanie (informat.)
(1)
Programowanie (informatyka)
(1)
Projektowanie
(1)
Promocja handlowa
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Przemysł maszynowy
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Public relations
(1)
Rachunkowość
(1)
Reklama
(1)
Ryzyko
(1)
Semiotyka
(1)
Spółki
(1)
Systemy informacyjne
(1)
Technologia chemiczna
(1)
Ubezpieczenia
(1)
Zarządzanie
(1)
Zarządzanie zasobami ludzkimi (HRM)
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
9 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-60390 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Regulacja automatyczna w inżynierii chemicznej / Kazimierz Tuszyński, Michał Walewski. - Wyd. 4 zm. i uaktual. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1983. - 349, [2] s. : fot., rys., wykr. ; 24 cm.
Indeks
Wyd. poprz. pod hasłem : Tuszyński Kazimierz
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-60185 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-53320 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-43245 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-51602 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-48887 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-007 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
(Casebook)
Wstęp ; 1. Zwiększamy konkurencyjność polskich producentów żywności ; 2. Tylko udoskonalanie produkcji może spełnić oczekiwania wymagającego klienta ; 3. Branża spożywcza musi być szybka i elastyczna ; 4. Czas na zdrowie! ; 5. Dzisiejszy klient potrzebuje dodatkowych zachęt ; 6. Roboty Stäubli partnerem w przemyśle spożywczym ; 7. Kärcher - utrzymanie czystości w przemyśle spożywczym.
Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji. Książka napisana przez praktyków, którzy na co dzień doradzają oraz wdrażają w przedsiębiorstwach rozwiązania usprawniające produkcję. W publikacji szczegółowo opisano liczne studia przypadków z przeprowadzonych wdrożeń, co pozwoli czytelnikom na skorzystanie ze sprawdzonych w praktyce rozwiązań. Poradnik ma wielowymiarowy charakter. Pokazuje usprawnienia w branży spożywczej na różnych etapach produkcji – od przygotowania produktów, przez ich przetwarzanie, po paletyzację. Swoimi doświadczeniami w zakresie automatyzacji i robotyzacji podzieliły się takie firmy, jak np.: Kärcher, ASTOR, Mitsubishi, SCHUNK czy Stäubli. Z książki dowiemy się także, jakie efekty w różnych przedsiębiorstwach przynosi stosowanie urządzeń takich firm jak: OMRON, FANUC, KUKA. Idealnym uzupełnieniem publikacji są wywiady z przedstawicielami firm, które zdecydowały się na wprowadzenie swoich zakładów w XXI wiek. Opowiadają oni o problemach, które mieli przed zastosowaniem automatyzacji, podejmowanych decyzjach i tym, jak wygląda ich nowa rzeczywistość po wprowadzonych zmianach. [Wydawnictwo Naukowe PWN, 2016]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-111641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zrozumieć biznes : uniwersalny podręcznik / William G. Nickels ; tł. Piotr Cap [i in.]. - Warszawa : Bellona : Rytm, cop. 1995. - 757 s. : fot., portr., rys., wykr. ; 26 cm.
I. TENDENCJE ODDZIAŁUJĄCE NA BIZNES I ŚRODOWISKO EKONOMICZNE : 1. Kapitalizm a biznes ; 2. Zagadnienia ekonomiczne oddziałujące na biznes. II. ORGANIZACJA BIZNESU : 3. Formy organizacji biznesu ; 4. Kierowanie małym biznesem ; 5. Przedsiębiorczość i franchising. III. PODSTAWY MARKETINGU: 6. Główne zasady marketingu; 7. Komunikacja marketingowa ; 8. Wytwarzanie i wycena produktu ; 9. Dystrybucja : hurt i detal ; 10. Marketing w dziedzinie usług oraz w dziedzinach nie nastawionych na osiągnięcie zysku.IV. ZARZĄDZANIE: 11. Zarządzanie i przywódczość ; 12. Zarządzanie produkcją i działalnością ; 13. Komputery, roboty i inne narzędzia stosowane w biznesie. V. KIEROWANIE ZASOBAMI LUDZKIMI : 14. Motywowanie pracowników ; 15. Zagadnienia pracownicze : związki zawodowe, płace na stanowiskach kierowniczych, wartość porównywalna. VI. RACHUNKOWOŚĆ : 16. Instytucje finansowe pieniądza i bankowości ; 17. Zarządzanie finansami ; 18. Akcje i obligacje ; 19. Planowanie finansów osobistych. VII. KONTROLOWANIE RYZYKA, ETYKA I BIZNES MIĘDZYNARODOWY
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-33 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej