Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(2)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(2)
Autor
Dudziński Zdzisław
(1)
Długosz Jan (zarządzanie)
(1)
Zin Marek (1947- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Magazynierzy
(1)
Studenci
(1)
Temat
Opakowania
(3)
Elektroniczna wymiana danych
(1)
Gospodarka magazynowa
(1)
Innowacje
(1)
Jajka
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kody kreskowe
(1)
Koncentraty spożywcze
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Magazyn
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Owoce
(1)
Pieczywo
(1)
RFID
(1)
Transport
(1)
Tłuszcze
(1)
Warzywa
(1)
Łańcuch dostaw
(1)
Łączność bezprzewodowa
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Podręczniki
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Transport i logistyka
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
CD
W koszyku
Opakowania w gospodarce magazynowej : z dokumentacją i wzorcową instrukcją gospodarki opakowaniami / Zdzisław Dudziński. - [Wydanie 2], stan prawny na dzień 1 stycznia 2014 r. - Gdańsk : ODDK, 2014. - 204, [3] strony : ilustracje, rysunki ; 24 cm + Suplement : dysk optyczny (CD-ROM).
Uwzględnia m.in. przepisy ustawy z dnia 13 czerwca 2013 r. o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi (Dz.U. z 2013 r., poz 888).
Książka z suplementem elektronicznym.
Bibliografia na stronie [207].
Książka polecana pracownikom magazynowym oraz osobom zatrudnionym w komórkach organizacyjnych nadzorujących gospodarkę magazynową w przedsiębiorstwie. Użyteczna także dla studentów wydziałów logistyki uczelni wyższych i słuchaczy kursów dokształcających w dziedzinie gospodarki magazynowej.
1. PODSTAWOWE WIADOMOŚCI Z ZAKRESU OPAKOWAŃ I GOSPODARKI OPAKOWANIAMI: 1.1. Określenie, klasyfikacja i podział opakowań, 1.2. Charakterystyka podstawowych rodzajów opakowań, 1.3. Funkcje opakowań, 1.4. Przepisy i normy prawne dotyczące opakowań ; 2. OPAKOWANIA W TRANSPORCIE I MAGAZYNOWANIU: 2.1. Rola opakowań w transporcie i magazynowaniu oraz czynniki określające ich dobór, 2.2. Współzależności wymiarowe opakowań, jednostek ładunkowych, środków transportu, urządzeń do składowania i powierzchni magazynowej, 2.3. System wymiarowy opakowań, 2.4. Charakterystyka urządzeń do tworzenia jednostek ładunkowych jako opakowań transportowych, 2.5. Znakowanie opakowań, 2.6. Procesy pakowania, maszyny i urządzenia pakujące, 2.7. Warunki przechowywania opakowań ; 3. ZASADY I KIERUNKI RACJONALNEGO WYKORZYSTANIA OPAKOWAŃ I ODPADÓW OPAKOWANIOWYCH: 3.1. Wymagania ekologiczne dotyczące opakowań, 3.2. Recykling opakowań oraz odpadów opakowaniowych i poużytkowych ; 4. ORGANIZACJA GOSPODARKI OPAKOWANIAMI W PRZEDSIĘBIORSTWIE: 4.1. Systemy i struktury organizacji gospodarki opakowaniami, 4.2. Gospodarka opakowaniami własnymi, 4.3. Gospodarka opakowaniami obcymi, 4.4. Podstawowe zakresy czynności pracowników magazynu opakowań, 4.5. Zasady organizacji i funkcjonowania systemów gospodarki opakowaniami wielokrotnego użytku ; 5. WZORCOWA INSTRUKCJA GOSPODARKI OPAKOWANIAMI W MAGAZYNACH Z DOKUMENTACJĄ: 5.1. Zarządzenie w sprawie "Instrukcji gospodarki opakowaniami w magazynach przedsiębiorstwa", 5.2. Instrukcja gospodarki opakowaniami w magazynach przedsiębiorstwa, Załączniki do wzorcowej instrukcji ; 6. ZAŁĄCZNIKI.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-621 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [249]-253.
1. Istota, cechy i znaczenie technologii logistycznych ; 2. Technologie informacyjne w łańcuchach dostaw: 2.1. Technologia baz danych, 2.2. Komputerowe wspomaganie pracy zespołowej, 2.3. Technologia agentowa, 2.4. Zintegrowane systemy informatyczne, 2.5. Informatyczne wspomaganie zarządzania łańcuchem dostaw ; 3. Systemy automatycznej identyfikacji: 3.1. Automatyczna identyfikacja i sposoby reprezentacji danych, 3.2. Historia i rodzaje kodu kreskowego, 3.3. Obszary zastosowań kodów kreskowych, 3.4. Etykieta logistyczna, 3.5. Urządzenia techniczne i aplikacje stosowane w systemach automatycznej identyfikacji, 3.6. Korzyści i obszary zatosowań systemów automatycznej identyfikacji w logistyce, 3.7. Kryteria wyboru systemów automatycznej identyfikacji, 3.8. RFID - technologia przyszłości, 3.9. Voice solutions - systemy sterowania głosem, 3.10. Przykład zastosowania systemów automatycznej identyfikacji w obrocie przesyłek ekspresowych ; 4. Elektroniczna wymiana danych: 4.1. Elektroniczna wymiana danych a EDI, 4.2. Elektroniczna wymiana danych opierająca się na języku XML ; 5. Systemy łączności bezprzewodowej stosowane w logistyce: 5.1. Standard DECT, 5.2. System GSM, 5.3. System UMTS, 5.4. System TETRA, 5.5. Systemy łączności satelitarnej, 5.6. Sieci bezprzewodowe 802.11, 5.7. Bluetooth, 5.8. Technologia ZigBee/IEEE 802.15.4, 5.9. System GPS ; 6. Współczesne technologie w transporcie: 6.1. Charakterystyka technologii transportowych, 6.2. Transport samochodowy, 6.3. Transport kolejowy, 6.4. Żegluga śródlądowa, 6.5. Transport morski, 6.6. Transport lotniczy, 6.7. Transport kombinowany ; 7. Zaawansowane technologie w praktyce magazynowej ; 8. Rola opakowań w technologiach logistycznych: 8.1. Typy i funkcje opakowań z punktu widzenia procesów logistycznych, 8.2. Znaczenie systemu wymiarowego w technologiach logistycznych, 8.3. Konteneryzacja i paletyzacja, 8.4. Systemy opakowań zwrotnych, 8.5. Projektowanie opakowań na potrzeby logistyki, 8.6. Znakowanie opakowań, 8.7. Proces pakowania i maszyny pakujące, 8.8. Technologie zagospodarowania odpadów opakowaniowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-005.51 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-93435 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Utrwalanie żywności niskimi temperaturami ; Utrwalanie żywności wysokimi temperaturami ; Utrwalanie żywności przez zakwaszanie ; Chemiczne utrwalanie żywności ; Utrwalanie żywności poprzez odwadnianie ; Niekonwencjonalne metody utrwalania żywności ; Opakowania ; Przechowalnictwo mięsa i jego przetworów ; Przechowalnictwo mleka i jego przetworów ; Przechowalnictwo i konserwacja jaj ; Przechowalnictwo tłuszczów ; Przechowalnictwo owoców i warzyw ; Przechowywanie pieczywa ; Przechowywanie koncentratów spożywczych ; Przechowywanie używek roślinnych ; Przechowywanie wyrobów przemysłu fermentacyjnego ; Zarządzanie jakością w trakcie przetwarzania i przechowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-92302 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej