Form of Work
Książki
(19)
Publikacje fachowe
(4)
Publikacje naukowe
(2)
Status
only on-site
(10)
available
(4)
unavailable
(4)
unknown
(1)
Branch
Wypożyczalnia Główna (Dąbrowskiego 33a)
(6)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(10)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(1)
Filia 17 (Paderewskiego 154)
(1)
Author
Csilla Havor
(2)
Długosz Jan (zarządzanie)
(2)
Héjj Botond
(2)
Kawecka-Wyrzykowska Elżbieta
(2)
Takach Agnes
(2)
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Baranowski Maciej (tłumacz)
(1)
Barone Caterina
(1)
Blythe Jim (1951- )
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Buchcar Rafał
(1)
Błaszczak Agnieszka
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Cholewa-Wójcik Agnieszka
(1)
Cierpiszewski Ryszard
(1)
Dudziński Zdzisław
(1)
Emblem Anne
(1)
Emblem Henry
(1)
Farmer Neil
(1)
Grzegorczyk Krzysztof (transport)
(1)
Górska Grażyna (tłumacz)
(1)
Hales Colin F
(1)
Herriott Luke
(1)
Kawecka Agnieszka
(1)
Kornobis Piotr
(1)
Krauze Stanisław
(1)
Montanari Angela
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Steinka Izabela
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Zin Marek (1947- )
(1)
Żakowska Hanna
(1)
Year
2010 - 2019
(8)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(3)
1940 - 1949
(1)
Time Period of Creation
2001-
(5)
Country
Poland
(19)
Language
Polish
(19)
Audience Group
Magazynierzy
(1)
Studenci
(1)
Subject
Opakowania
(18)
Innowacje
(4)
Kosmetyki
(4)
Żywność
(4)
Marketing
(3)
Budownictwo
(2)
Chemikalia
(2)
Elektroniczna wymiana danych
(2)
Harmonizacja prawa
(2)
Kody kreskowe
(2)
Leki
(2)
Logistyka gospodarcza
(2)
Magazyn
(2)
Mięso
(2)
Mleko
(2)
Prawo wspólnotowe europejskie
(2)
RFID
(2)
Transport
(2)
Tłuszcze
(2)
Zabawki
(2)
Łańcuch dostaw
(2)
Łączność bezprzewodowa
(2)
ADR (transport)
(1)
Barwniki spożywcze
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Cysterny
(1)
Gospodarka magazynowa
(1)
Jajka
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kody
(1)
Komunikacja społeczna
(1)
Komunikowanie marketingowe
(1)
Koncentraty spożywcze
(1)
Kwasy tłuszczowe omega-3
(1)
Marketing bezpośredni
(1)
Merchandising
(1)
Mleczarstwo
(1)
Mąka
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje bezalkoholowe
(1)
Napoje energetyzujące
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Okulografia
(1)
Opakowania z tworzyw sztucznych
(1)
Owoce
(1)
Papieros
(1)
Pieczywo
(1)
Piekarstwo
(1)
Pojazdy
(1)
Prawo międzynarodowe
(1)
Prawo przewozowe
(1)
Prawo wspólnotowe eurpejskie
(1)
Promocja handlowa
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Przemysł tytoniowy
(1)
Public relations
(1)
Reklama
(1)
Reklama prasowa
(1)
Reklama radiowa
(1)
Reklama telewizyjna
(1)
Reklama zewnętrzna
(1)
Ryby
(1)
Rynek
(1)
Sponsoring
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(1)
Suplementy diety
(1)
Targi i wystawy
(1)
Techniki sprzedaży
(1)
Towary
(1)
Transport drogowy
(1)
Transport towarowy
(1)
Tytoń
(1)
Unia Europejska (UE)
(1)
Warzywa
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Zboże
(1)
Znaki towarowe
(1)
Subject: time
2001-
(4)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Polska
(3)
Genre/Form
Opracowanie
(4)
Podręcznik
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Akty prawne
(1)
Instrukcja
(1)
Podręczniki
(1)
Poradniki
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Transport i logistyka
(2)
Inżynieria i technika
(1)
30 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
No availability information: sygn. F.17-74
Authority data
Opakowania (hasło przedmiotowe)
Authority data
Opakowania - badanie (hasło przedmiotowe)
Authority data
Opakowania - marketing (hasło przedmiotowe)
Authority data
Opakowania - projekty (hasło przedmiotowe)
Authority data
Opakowania - podręcznik (hasło przedmiotowe)
Authority data
Opakowania - towaroznawstwo (hasło przedmiotowe)
Authority data
Żywność - opakowania (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
Tyt. oryg.: "Trends in packaging of food, beverages and other fast-moving consumer goods (FMCG) : markets, materials and technology" 2013.
Bibliogr., netogr. przy rozdz. Indeks.
1. Obecna sytuacja oraz innowacyjne trendy na rynku opakowań żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 2. Opakowania z atmosferą modyfikowaną oraz inne systemy aktywnych opakowań żywności, napojów i produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 3. Wzbogacanie doświadczeń konsumentów związanych z marką oraz jej bezpieczeństwem poprzez sprytne i inteligentne opakowania żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 4. Rozwój materiałów z klasycznych tworzyw sztucznych oraz systemów recyklingu opakowań żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 5. Rozwój produkcji materiałów z biotworzyw do pakowania żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 6. Innowacje i trendy w przemyśle metalowych opakowań żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 7. Innowacje i osiągnięcia w przemyśle opakowań z papieru i tektury do żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 8. Międzynarodowe ramy prawne dotyczące środowiska i zrównoważonego rozwoju w kontekście opakowań żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 9. Nanotechnologia a opakowania żywności i innych produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu ; 10. Osiągnięcia w zakresie opakowań sprytnych i interaktywnych wzbogacające komunikację opakowanie - użytkownik ; 11. Przyszłość: globalne trendy i analiza międzynarodowego rynku opakowań w związku z tempem przyjmowania się innowacji opakowaniowych i prawdopodobnych zmian w materiałach.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Book
In basket
Tyt. oryg.: "Translation from the English language edition : Food Packaging Hygiene" 2015.
Bibliogr. przy rozdz.
1. Wpływ składu chemicznego opakowań żywności na przydatność technologiczną: kwestia bezpieczeństwa i higieny żywności ; 2. Zanieczyszczenia nieograniczone żywności jako wynik oddziaływania opakowań ; 3. Plastyfikatory wykorzystywane przy produkcji PVC przeznaczonego do żywności: ocena migracji specyficznej ; 4. Ograniczone zanieczyszczenia opakowań - nowe zagrożenia ; 5. Chemiczne i mikrobiologiczne aspekty interakcji żywności i opakowań do żywności ; 6. Powstanie korozji na metalowych opakowaniach do żywności.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Book
CD
In basket
Na okł.: Szablony na płycie CD.
Indeks.
1. Książki i czasopisma ; 2. Foldery i katalogi ; 3. Karty okolicznościowe i zaproszenia ; 4. Ulotki i druki reklamowe ; 5. Płyty CD i DVD ; 6. Opakowania produktów ; 7. Koperty, listowniki, papaterie.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Authority data
Opakowania - a marketing (hasło przedmiotowe)
Authority data
Żywność - opakowania - materiały (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
(Marketing bez Tajemnic.)
Bibliogr.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
Authority data
Opakowania z tworzyw sztucznych (hasło przedmiotowe)
(termin podrzędny) zob. też hasło szersze Opakowania (hasło przedmiotowe) ; Tworzywa sztuczne - wyroby (hasło przedmiotowe)
(termin nadrzędny) zob. też hasło węższe Butelki (hasło przedmiotowe) ; Folie z tworzyw sztucznych (hasło przedmiotowe) ; Opakowania styropianowe (hasło przedmiotowe)
Book
In basket
Bibliografia przy rozdziale. Indeks.
Cz. I PODSTAWY OPAKOWALNICTWA: 1. Opakowalnictwo i społeczeństwo: Wstęp: zarys historii opakowalnictwa ; Wydarzenia społeczne: zmiany wzorców konsumpcji i ich wpływ na opakowania ; Rozwój biznesu: wpływ globalizacji i nowoczesny handel detaliczny ; Rozmaite poziomy opakowań: pierwotny (podstawowy), wtórny (dodatkowy) i trzeciorzędowy ; Wykorzystanie materiałów opakowaniowych i ich rozwój ; Środowiskowa perspektywa: odpowiedzialne wykorzystanie zasobów naturalnych ; 2. Opakowania w łańcuchu logistycznym: Wprowadzenie ; Rozwój, budowa i współzależność segmentów globalnego łańcucha dostaw opakowań ; Opakowanie jako sposób dostarczania rozwiązań efektywnych kosztowo ; Wyzwania w łańcuchu dostaw ; Istotność szkoleń ; Źródła dodatkowych informacji i wskazówek ; Bibliografia ; 3. Funkcje opakowań: Wprowadzenie ; Zabezpieczenie ; Ochrona produktu ; Utrwalanie ; Stosowanie opakowania do zapewniania wygody użytkowania ; Opakowanie jako źródło informacji o produkcie ; Opakowanie wspomagające sprzedaż ; Podsumowanie ; Źródła dodatkowych informacji i wskazówek ; Bibliografia ; 4. Ustawodawstwo dotyczące opakowań: Wstęp ; Akty legislacyjne dotyczące opakowalnictwa ; Ustawodawstwo odnoszące się do jakości i bezpieczeństwa produktów podczas ich wytwarzania, dystrybucji, magazynowania i stosowania ; Akty legislacyjne dotyczące uczciwości w handlu ; Akty prawne odnoszące się do ochrony środowiska przyrodniczego ; Wymogi prawne w handlu zagranicznym ; Źródła dodatkowych informacji ; Rola związków zawodowych ; Co jest prawnie wymagane, a co stanowi dobrą praktykę ; Metody umożliwiające uzyskanie zgodności ; Konsekwencje nieprzestrzegania ustawodawstwa ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; Oświadczenie ; 5. Opakowalnictwo a zrównoważony rozwój: Wstęp: po co się trudzić? ; Pojęcia podstawowe ; Odpady ; Zgodność z ustawodawstwem ; Ponowne (wielokrotne) użycie i odzysk opakowań ; Opakowania odpowiedzialne środowiskowo ; Zgodność z dobrowolnymi umowami ; Zaburzenie klimatu ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; 6. Opakowania i marketing: Wprowadzenie ; Definicja marketingu ; Rola marketingu ; Wpływ marki i opakowania na promocję i reklamę produktów ; Znakowanie i kompozycja marketingowa ; Promocja marki ; Znaczenie spójności komunikacji ; Korzystanie z narzędzi i technik badania rynku w celu określenia potrzeb klientów ; Źródła dodatkowych informacji ; Cz. II. MATERIAŁY OPAKOWANIOWE I ELEMENTY OPAKOWAŃ: 7. Opakowania szklane: Wstęp ; Zalety i wady szkła jako materiału opakowaniowego ; Produkcja szkła ; Formowanie pojemników szklanych ; Odprężanie ; Uszlachetnianie ; Kontrola opakowań ; Tolerancje wymiarowe ; Konstrukcja opakowań ; Zdobienie i etykietowanie opakowań szklanych ; Pozostałe procesy szklarskie ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; 8. Sztywne opakowania metalowe: Wprowadzenie do opakowań metalowych ; Surowce ; Wytwarzanie sztywnych opakowań metalowych ; Zamknięcia metalowe ; Porównanie kosztów wytwarzania: surowce i procesy kształtowania ; Wymagania techniczne opakowań ; Procesy zdobienia ; Wpływ na środowisko przyrodnicze ; Bibliografia ; 9. Opakowania z folii aluminiowej: Wprowadzenie ; Przetwarzanie aluminium ; Oczyszczanie (rafinacja) ; Wytapianie ; Produkcja folii aluminiowej ; Wykańczanie folii, powłoki i lakiery ; Drukowanie i wytłaczanie ; Wykorzystanie folii aluminiowej do wytwarzania laminatów ; Folie metalizowane aluminium ; 10. Opakowania papierowe i tekturowe: Wstęp ; Właściwości papieru i tektury ; Surowce ; Proces roztwarzania ; Wstępna obróbka włókien w celu poprawy wydajności ; Produkcja papieru i tektury ; Procesy przetwarzania papieru (poniżej 250 g/m2) ; Procesy przetwarzania tektury (ponad 250 g/m2) ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; 11. Opakowania z tektury falistej: Wstęp ; Materiały do tektury falistej ; Procesy wytwarzania tektury falistej ; Wzory pudeł z tektury falistej ; Zdobienie i nadrukowywanie na pudła z tektury falistej ; Specjalna obróbka tektury ; Testowanie materiałów i pojemników z tektury ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; 12. Podstawy chemii polimerów stosowanych w opakowalnictwie: Wprowadzenie ; Podstawowe zasady polimeryzacji ; Polimeryzacja addycyjna (łańcuchowa lub koordynacyjna) polimerów ; Polimeryzacja kondensacyjna (stopniowa) ; Kopolimeryzacja i polimeryzacja z sieciowaniem ; Czynniki wpływające na charakterystykę polimerów ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; 13. Właściwości tworzyw sztucznych stosowanych do produkcji materiałów opakowaniowych: Wstęp ; Rynek tworzyw sztucznych ; Właściwości tworzyw sztucznych i ich znaczenie w opakowalnictwie ; Tworzywa sztuczne powszechnie stosowane w opakowalnictwie ; Polimery specjalne stosowane w opakowalnictwie ; Biopolimery ; Wnioski/podsumowanie ; Źródła dodatkowych informacji ; 14. Procesy produkcji materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych: Wstęp ; Wytłaczanie ; Formowanie arkuszy i folii ; Uszlachetnianie folii ; Termoformowanie ; Formowanie wtryskowe ; Wtryskiwanie wielokomponentowe ; Porównanie metody formowania wtryskowego i termoformowania ; Formowanie z rozdmuchiwaniem ; Aspekty środowiskowe związane z opakowaniami z tworzyw sztucznych ; Źródła dodatkowych informacji ; 15. Zamknięcia opakowań: Wprowadzenie: rola zamknięć opakowań ; Rodzaje zamknięć opakowań ; Zamknięcia wciskane i nakładane ; Zamknięcia gwintowane ; Zakrywki z zaczepem ; Zaciskane zamknięcie koronowe ; Odrywane wieczka uszczelniające ; Zamknięcia zabezpieczone ; Opakowania bezpieczne dla dzieci ; Zamknięcia dozujące i dawkujące ; Testowanie funkcjonowania zamknięcia ; Bibliografia i źródła dodatkowych informacji ; 16. Kleje do opakowań: Wprowadzenie ; Kleje w opakowaniach ; Teorie klejenia ; Rodzaje klejów ; Wybór odpowiedniego kleju ; Metody aplikacji kleju ; Ocena funkcjonowania kleju ; Rozwiązywanie problemów z klejeniem ; Podstawowa terminologia dotycząca klejów ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; 17. Etykiety do opakowań: Wstęp ; Trendy w rozwoju etykiet ; Etykiety samoprzylepne (wrażliwe na nacisk) ; Jak producent etykiety podchodzi do pracy? ; Mokry klej (etykiety gumowane) ; Etykiety wtapiane ; Termokurczliwe etykiety tulejowe ; Wybór techniki druku ; Specyfikacje etykiet ; Co może pójść nie tak? ; Rynek etykiet ; Rewolucja cyfrowa ; Wnioski i przyszłe trendy ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; Cz. III. PROCESY PAKOWANIA: 18. Projektowanie i rozwój opakowań: Wstęp ; Badania ; Projekt koncepcyjny ; Analiza przypadku: jogurt dla dzieci ; Wnioski ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; Literatura ; 19. Drukowanie opakowań: Wstęp ; Światło i kolor ; Opis barwy ; Widzenie koloru ; Addytywne i subtraktywne mieszanie barw ; Inne czynniki wpływające na kolor ; Druk kolorowy ; Projektowanie grafiki, reprodukcje i przygotowanie ; Opcje odbitek próbnych i proces zatwierdzania ; Technologiczne aspekty procesu drukowania ; Inne techniki stosowane w poligrafii ; Kontrola jakości opakowań ; Literatura ; 20. Maszyny pakujące i operacje na liniach pakujących: Wprowadzenie ; Linia pakująca ; Przygotowanie opakowań ; Urządzenia napełniające i napełnianie ; Zamykanie i zgrzewanie opakowań ; Etykietowanie ; Pakowanie do pudeł ; Operacje formowania, napełniania i zamykania, pakowanie w systemie FFS ; Owijanie produktów folią termokurczliwą i rozciągliwą ; Pakowanie w modyfikowanej atmosferze (MAP) ; Inne maszyny owijające ; Systemy kodowania ; Wyposażenie na końcach linii pakujących ; Jakościowe aspekty procesów pakowania ; Rozwiązywanie problemów na linii pakującej ; Źródła dodatkowych informacji i porad ; 21. Zarządzanie ryzykiem w opakowalnictwie: Wprowadzenie ; Cykl życia opakowań w łańcuchu dostaw ; Systemy warunków wstępnych oraz elementy kontrolne ; Identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka ; Normy (standardy techniczne) wykorzystywane w przemyśle ; Literatura.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently unavailable
All copies are currently unavailable
Authority data
Koperta na płytę (hasło przedmiotowe)
(termin podrzędny) zob. też hasło szersze Opakowania (hasło przedmiotowe)
zob. też DVD (hasło przedmiotowe) ; Płyty gramofonowe (hasło przedmiotowe) ; Płyty kompaktowe (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Opakowanie na płytę
Book
In basket
Bibliografia na stronach 245-[254].
1. WSTĘP ; 2. FUNKCJE I ROLA OPAKOWAŃ W GOSPODARCE RYNKOWEJ: 1. Podstawowe definicje dotyczące dziedziny opakowań oraz wybrane przykłady ; 2. Cykl życia opakowań ; 3. Rola opakowań w cyklu ich życia: Funkcja ochronna ; Funkcja promocyjno-marketingowa ; Funkcja logistyczna ; Funkcja informacyjna ; Funkcja użytkowa ; Funkcja sozologiczna ; 4. Funkcja sozologiczna a inne funkcje ; 5. Wpływ opakowań na środowisko ; 3. OPAKOWANIA A ŚRODOWISKO W UJĘCIU REGULACJI PRAWNYCH I NORMATYWNYCH UE: 1. Regulacje prawne UE ; 2. Ograniczenia w zużyciu lekkich toreb handlowych z tworzyw polimerowych ; 3. Propozycje nowych poziomów odzysku i recyklingu odpadów opakowaniowych w ramach unijnego modelu gospodarki w obiegu zamkniętym ; Krajowy system prawny ; 5. Odpowiedzialność przedsiębiorców za odpady opakowaniowe ; 6. Wymagania dotyczące opakowań określone w ustawie o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi ; 7. Ocena zgodności opakowań z wymaganiami przy użyciu norm zharmonizowanych: Procedury oceny ; Zapobieganie powstawaniu odpadów przez redukcję u "źródła" ; Ograniczenie w opakowaniach zawartości metali ciężkich oraz substancji niebezpiecznych dla środowiska ; Wymagania dotyczące wielokrotnego użytku ; Kryteria przydatności do recyklingu materiałowego ; Kryteria przydatności do odzysku energii ; Kryteria przydatności do biodegradacji i kompostowania ; 4. OCENA CYKLU ŻYCIA (LCA) JAKO NARZĘDZIE OCENY ŚRODOWISKOWEJ OPAKOWAŃ: 1. Metoda LCA ; 2. Wykorzystanie LCA do badania wskaźników emisji CO2 ; 3. Przykłady badań LCA dla wybranych opakowań: Metodyka badań ; Badania toreb handlowych ; Badania butelek z PET ; Badania termoformowanych opakowań jednostkowych z różnych tworzyw polimerowych ; Badania opakowań transportowych ; 5. ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ W ODNIESIENI DO OPAKOWAŃ: 1. Model oceny zrównoważonego rozwoju dla opakowań ; 2. Aspekty środowiskowe ; 3. Aspekty społeczne ; 4. Aspekty ekonomiczne ; 5. Opakowania zrównoważone - więcej niż stanowi prawo ; 6. KIERUNKI PRODUKCJI OPAKOWAŃ ZWIĄZANE Z OCHRONĄ ŚRODOWISKA: 1. Materiały opakowaniowe nowej generacji ; 2. Biotworzywa ; 3. Biodegradacja tworzyw polimerowych ; 4. Biodegradowalne tworzywa polimerowe ; 5. Certyfikacja opakowań kompostowalnych ; 6. Opakowania kompostowalne na światowych sportowych imprezach masowych ; 7. Niebiodegradowalne konwencjonalne tworzywa polimerowe z surowców odnawialnych ; 8. Certyfikacja opakowań zawierających surowce odnawialne ; 9. Perspektywy rozwoju rynku opakowań z biotworzyw w Polsce ; 10. Opakowania z udziałem surowców z recyklingu materiałowego ; 7. MODEL GOSPODARKI OPAKOWANIOWEJ W OBIEGU ZAMKNIĘTYM: 1. Zamknięty obieg opakowań ; 2. Odpowiedzialność przedsiębiorców ; 3. Przeciwdziałanie powstawaniu odpadów ; 4. Projektowanie opakowań pod kątem recyklingu ; 5. Systemy recyklingu odpadów opakowaniowych: Sieć odbioru odpadów organizowana w ramach systemów gminnych ; Instrumenty prawne i ekonomiczne pozwalające na finansowanie selektywnego zbierania oraz segregacji odpadów ; Prawne wymagania w zakresie przydatności do recyklingu ; Wiedza oraz wysoki poziom świadomości mieszkańców oraz przedsiębiorców ; Zaplecze techniczne do segregacji odpadów ; Technologie recyklingu ; 8. EKOMARKETING: 1. Zielony marketing poprzez opakowanie ; 2. Wprowadzanie w błąd na przykładzie toreb handlowych z udziałem degradantów ; 3. Greenwashing ; 4. Drugie życie opakowań ; 9. ZNAKOWANIE OPAKOWAŃ ZWIĄZANE Z OCHRONĄ ŚRODOWISKA: 1. Funkcje znaków i symboli graficznych umieszczanych na opakowaniach ; 2. Znaki związane z wymaganiami ochrony środowiska ; 3. Znaki identyfikujące materiał opakowania ; 4. Znaki potwierdzające spełnienie określonych wymagań lub kryteriów związanych z ochroną środowiska: Znaki przydatności do recyklingu materiałowego ; Znaki przydatności do recyklingu organicznego – kompostowania ; Znaki dla opakowań wielokrotnego użytku ; Znaki potwierdzające zawartość surowców odnawialnych ; Znaki redukcji CO2 ; 5. Znaki określające zawartość w opakowaniu surowców z recyklingu ; 6. Znaki przynależności do systemu organizacyjno-prawnego związanego z gospodarką odpadami opakowaniowymi ; 7. Znaki wskazujące na właściwe postępowanie z opakowaniem po jego zużyciu ; 8. Inne znaki, w tym stosowane przez producentów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again