Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(59)
Forma i typ
Książki
(59)
Dostępność
dostępne
(87)
wypożyczone
(3)
nieokreślona
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(22)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(9)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Filia 1 (Bohaterów 5)
(2)
Filia 2 (Fredry 5)
(4)
Filia 3 (Krzyżanowskiego 6)
(4)
Filia 4 (Ofiar Katynia 15)
(5)
Filia 5 (Budziwojska 194)
(1)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(10)
Filia 7 (Osmeckiego 51)
(4)
Filia 8 (Okulickiego 3)
(1)
Filia 9 (Czackiego 5)
(2)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(6)
Filia 11 (Dębicka 170)
(1)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(1)
Filia 15 (Lwowska 60)
(10)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(3)
Filia 17 (Paderewskiego 154)
(4)
Filia 18 (Łukasiewicza 78)
(2)
Filia 20 (Solarza 9a)
(1)
Autor
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Daninos Jean-Michel
(2)
Gagne Steve
(2)
Gumowska Irena (1912-1991)
(2)
Głowacki Łukasz
(2)
Mann John (1945- )
(2)
Mazurek Magdalena
(2)
Miśkiewicz Zbigniew C
(2)
Pająk Anna (tłumacz)
(2)
Robbins John (dietetyka)
(2)
Robbins Ocean (dietetyka)
(2)
Somer Elizabeth
(2)
Żerel Małgorzata
(2)
Aalst Mariska van
(1)
Ajdański Daniel
(1)
Amen Daniel G. (1954- )
(1)
Antczak Agnieszka
(1)
Art Piotr
(1)
Assmann Gerd
(1)
Bendyk Edwin (1965- )
(1)
Bethea Morrison C
(1)
Biernat-Kałuża Edyta
(1)
Bochwic-Ivanovska Małgorzata
(1)
Budkiewicz Piotr
(1)
Błaszczyszyn Maja
(1)
Carper Jean
(1)
Carroll Stephen (lekarz)
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Ciesielska Anna
(1)
Ciesielska Anna (technologia żywności)
(1)
Clay John
(1)
Czub Marta
(1)
Dutkiewicz Mieczysław
(1)
Dąbrowska Anna
(1)
Dąbrowski Andrzej
(1)
Emsley John (1938- )
(1)
Faryna Monika
(1)
Flisak Jerzy (1930-2008)
(1)
Gallagher-Mundy Chrissie
(1)
Gantz Maria
(1)
Gray John (1951- )
(1)
Grimm Hans-Ulrich
(1)
Holford Patrick
(1)
Holt Stephen (1950- )
(1)
Jarosiewicz Małgorzata
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Kachlak Tadeusz
(1)
Kastner Jörg (1963- )
(1)
Kowalska-Niewadzi Iwona
(1)
Kowalski Jan (tłumacz)
(1)
Kozłowska Jolanta (tłumacz)
(1)
Kwaśniewski Jan
(1)
Kwaśniewski Tomasz
(1)
Lethaby Jo
(1)
Lewandowska Marta
(1)
Lipetz Philip
(1)
Lisek Aleksandra
(1)
Lubowska-Rewako Alina
(1)
Lutosławska Grażyna
(1)
Makarowska Magdalena
(1)
Mayer Johannes Gottfried
(1)
McKeith Gillian
(1)
Michaels Jillian
(1)
Michels Karin B
(1)
Miklaszewski Gwidon (1912-1999)
(1)
Mindell Earl
(1)
Montignac Michel (1944-2010)
(1)
Müller Sven-David (1969- )
(1)
Napier Kristine M
(1)
Naszkowska Krystyna
(1)
Nikolay Peter
(1)
Nizioł-Wojniusz Marta
(1)
Norbert Tomasz
(1)
Oberbeil Klaus (1935- )
(1)
Ornish Dean (1953- )
(1)
Ossowska Jolanta
(1)
Owsiak Anna
(1)
Pawlikowska Beata (1965- )
(1)
Pawlikowska Beata (1965- ). W dżungli zdrowia
(1)
Pawłowski Aleksander (nauki medyczne)
(1)
Pilon Brad
(1)
Pić Barbara
(1)
Pić Janusz
(1)
Pszczołowski Konrad
(1)
Pudel Volker
(1)
Raschke Katrin
(1)
Rożnowska Krystyna
(1)
Rożnowska Krystyna (1945- )
(1)
Rémésy Christian
(1)
Salmon Jenny
(1)
Scharffenberg John A. (1923- )
(1)
Sieńko Irena ( -2002)
(1)
Sikorska Małgorzata
(1)
Sippel Petra
(1)
Skalska Maria (tłumacz)
(1)
Skarżyński Andrzej
(1)
Smith Tony (lekarz)
(1)
Stajuda Teresa
(1)
Starischka Stephan
(1)
Summ Ursula (1947- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(13)
2000 - 2009
(16)
1990 - 1999
(28)
1980 - 1989
(1)
1970 - 1979
(1)
Kraj wydania
Polska
(46)
Język
polski
(43)
Temat
Odżywianie
(59)
Mikroelementy
(9)
Cholesterol
(8)
Witaminy
(8)
Otyłość
(6)
Potrawy dietetyczne
(6)
Żywność
(5)
Dietetyka
(4)
Kobieta
(3)
Medycyna chińska
(3)
Astrologia
(2)
Choroby wewnętrzne
(2)
Gimnastyka
(2)
Higiena
(2)
Horoskopy
(2)
Kosmetyka
(2)
Leczenie
(2)
Owoce
(2)
Post
(2)
Przemiana materii
(2)
Warzywa
(2)
Ziołolecznictwo
(2)
Alergia
(1)
Alkohol
(1)
Anemia
(1)
Artretyzm
(1)
Azotany
(1)
Bioenergetyka
(1)
Celuloza
(1)
Chemia farmaceutyczna
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby kobiece
(1)
Choroby ludzi
(1)
Choroby serca
(1)
Choroby układu nerwowego
(1)
Choroby układu pokarmowego
(1)
Ciąża
(1)
Cukier
(1)
Cukrzyca
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Dieta niskocholesterolowa
(1)
Dwutlenek węgla
(1)
Gimnastyka lecznicza
(1)
Kobieta ciężarna
(1)
Kości
(1)
Kucharstwo jarskie
(1)
Lipidy
(1)
Metoda Montignac
(1)
Miażdżyca
(1)
Mężczyzna
(1)
Nowotwór
(1)
Odpoczynek
(1)
Oko
(1)
Perfumy i wody toaletowe
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Rośliny lekarskie
(1)
Skóra (anatomia)
(1)
Stres
(1)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(1)
Trucizny
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Tłuszcze
(1)
Układ krwiotwórczy
(1)
Vilcacora
(1)
Wegetarianizm
(1)
Zapach
(1)
Ćwiczenia siłowe
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(51)
Przepisy kulinarne
(6)
59 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-615 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-Inf.-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.17-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jedz, co chcesz : sąd nad polskim stołem / Krystyna Naszkowska. - Warszawa : Agora, 2013. - 157, [1] s. : il. kolor. ; 22 cm.
(Biblioteka Gazety Wyborczej)
Czy jaja nas żywią czy trują? Czy żywność ekologiczna, wydłuża nasze życie? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy mięso zmienia nas w agresywne drapieżniki? Czy żywność modyfikowana genetycznie to dobrodziejstwo, czy przekleństwo dla ludzi? Czy istnieje idealna dieta? Krystyna Naszkowska z naukowcami i specjalistami od żywienia urządziła sąd nad polskim stołem. Jej rozmowy zmienią Wasze menu i Wasze życie. Na zawsze. [Agora, 2013]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.2-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Jaka dieta jest optymalna dla ludzi?; 2. GMO: Jak bardzo niebezpieczna jest żywność modyfikowana genetycznie?; 3. Jedz tak, jak gdyby ziemia miała znaczenie (bo przecież oczywiście ma); 4. Żywność pozyskiwana w sposób humanitarny dla świata; 5. Strategia obiadowa - polityka żywnościowa dla zdrowych ludzi; 6. Żywność i ludzka dusza; 7. Być rewolucjonistą żywnościowym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
Dyskusje na temat wpływu tego, co jemy, na nasze zdrowie rozpoczęła się ponad 25 lat temu, jednak teraz osiągnęła punkt kulminacyjny. John Robbins - założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności - wraz z niezależnymi, bezstronnymi naukowcami i ekspertami od żywienia, diet i chorób przewlekłych przekonują o tym, jak wielkie znaczenie ma to, co znajduje się na naszych talerzach. To oni rozpoczęli rewolucję żywnościową, a ty możesz się do nich przyłączyć! [Illuminatio, 2014]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
U góry okł.: Najlepsza recepta na zdrowie i długowieczność.
Bibliogr. s.369-383.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-67501 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. A-Inf.-61
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-69476 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jesteś tym, co jesz : dieta, która zmieni twoje życie / Gillian McKeith ; przeł. Tomasz Norbert. - Wyd. 1 (dodr.). - Poznań : Rebis, 2012. - 223, [1] s. : fot. kolor. ; 22 cm.
Na okł.: Będziesz szczuplejszy, zdrowszy i szczęśliwszy...
Indeks.
Doktor Gillian McKeith osiągnęła niewiarygodne rezultaty, odmieniając nawyki żywieniowe najgorzej odżywiających się Brytyjczyków. Dzięki tej książce poznasz tajemnice jej fantastycznej diety i zmienisz swoje życie - będziesz zdrowszy i szczęśliwszy. * Przeprowadź test na inteligencję żywieniową i przekonaj się, jak wpływa na ciebie to, co jesz. * Pozbądź się niezdrowych nawyków żywieniowych. * Naucz się zapobiegać problemom zdrowotnym związanym z niewłaściwym odżywianiem, np. cukrzycy. * Dowiedz się, jak niewielkie zmiany mogą doprowadzić do niewiarygodnych rezultatów * Jedz więcej... nie mniej. Przestrzegając prostych rad doktor McKeith już wkrótce będziesz się czuł i wyglądał wspaniale. Będziesz zdumiony, jak wielkie znaczenie może mieć kilka drobnych zmian i jak łatwo je przeprowadzić. [Rebis, 2012]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3-61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: naturalne metody obniżania, zdrowy tryb życia, 40 sprawdzonych przepisów.
Indeks.
SPIS TREŚCI: Cholesterol - w nadmiarze szkodliwy; Cholesterol jako czynnik ryzyka; Ruch podnosi poziom HDL; Zdrowe żywienie - najlepsze lekarstwo; Ważny wybór - właściwy kwas tłuszczowy; Produkty naturalne obniżają poziom cholesterolu; Obiady, które krzepią serce; Lekkie dania na kolację.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.7-641.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Septem)
Tyt. oryg.: Eat stop eat.
Stan wyposzczenia ; Zanik postu ; Zapomnij o wszystkim, co czytałaś na temat postu ; Post a metabolizm ; Post a ćwiczenia fizyczne ; Post a mózg ; Post a masa mięśniowa ; Post a głód ; Post a poziom cukru we krwi ; Inne mity na temat poszczenia ; Dobroczynny wpływ poszczenia na zdrowie ; Wpływ poszczenia na zdrowie - wnioski ; Życie z "Eat Stop Eat" ; Poszczenie z ""Eat Stop Eat" ; Jedzenie "Eat Stop Eat" ; Co robić podczas postu? ; Jak trenować z "Eat Stop Eat" ; Stwórz swój własny program treningowy ; Dobroczynny wpływ ćwiczeń na zdrowie ; Jak utrzymać niższą wagę z "Eat Stop Eat" ; "Eat Stop Eat" - wnioski ; "Eat Stop Eat" - najczęściej zadawane pytania.
Wszystkie diety odchudzające działają - każda (odpowiednio restrykcyjnie stosowana) prowadzi do oczekiwanego efektu. Chudniemy, zbliżamy się do wymarzonej wagi, sylwetki, oczekiwanego wyglądu. Kilka tygodni, miesięcy, rok. I co dalej? Problem w tym, że większość diet odchudzających polega na wykluczaniu. Eliminujemy z diety tłuszcze, węglowodany, białka, kalorie. To działa do momentu, w którym powracamy do starych nawyków żywieniowych. W końcu ile czasu można być na diecie, prawda? A jeśli bym Ci powiedział, że skuteczne odchudzanie wcale nie musi oznaczać tego rodzaju restrykcyjnych diet? A jeśli bym Ci powiedział, że można jeść i żyć w sposób, który będzie miał niezwykle dobroczynny wpływ na Twoje zdrowie, który pomoże Ci zrzucić zbędne kilogramy i który nie będzie wymagał od Ciebie długiego ograniczania się, stosowania wymyślnych schematów żywieniowych i suplementów diety ani planowania posiłków? Ta książka jest o… głodzeniu się. O poście. O jego zbawiennym wpływie na zdrowie, samopoczucie i sylwetkę. Stanowi wynik wieloletniej fascynacji autora sportem i dietami. Podsumowuje aktualną wiedzę medyczną na temat postu, zawiera także doświadczenia oraz obserwacje autora w tej materii. Przeczytaj i zastanów się, co jest lepsze - bycie ciągle na diecie czy normalne jedzenie z uzdrawiającym postem od czasu do czasu? [Helion, 2014]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-104126 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-616 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-616 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6.- 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. Wyp-61
Książka
W koszyku
Podst. przekł.: "Chinese nutrition therapy : dietetics in traditional Chinese medicine (TCM)" 2009.
Tyt. oryg.: "Propädeutik der chinesischen Diätetik" 2001.
Bibliogr. s. 325. Indeks.
Joerg Kastner zapoznaje nas z zasadami tradycyjnej medycyny chińskiej i energetyką pożywienia, a także wyjaśnia, w jaki stosować je w życiu codziennym. Prezentuje liczne przykłady kliniczne i sugestie terapeutyczne, pomysłowo łącząc zachodnią wiedzę medyczną z chińskimi technikami diagnostycznymi. Autor opisał ponad 3000 powszednie dostępnych produktów spożywczych - warzyw, zbóż, ziół, przypraw, owoców, mięsa, owoców morza, produktów mlecznych, olejów, tłuszczów i innych. Omówił również przyczyny różnorodnych objawów i dolegliwości w ujęciu tradycyjnej medycyny chińskiej, a także sposobów leczenia otyłości oraz fizycznego i emocjonalnego wyczerpania. Książka zawiera: -opis zastosowania dietetyki chińskiej w praktyce oraz rozważania na temat czynników wpływających na dietę, takich jak zmieniające się pory roku oraz odmienne potrzeby dzieci i osób starszych ; -praktyczne wskazówki dotyczące stosowania zasad chińskiej terapii pożywieniem do zachodnich realiów ; - przykłady terapii pożywieniem dotyczące większości systemów narządów wewnętrznych ; -listę popularnych produktów spożywczych wraz z opisem ich działania leczniczego ; -porady dotyczące terapii akupunkturą. [Galaktyka, 2014]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-103484 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej