Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Dostępność
dostępne
(9)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Filia 5 (Budziwojska 194)
(1)
Filia 10 (Podchorążych 1)
(2)
Filia 11 (Dębicka 170)
(4)
Filia 12 (Beskidzka 5)
(1)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Autor
Antonik Mariola
(1)
Deuchars Marion
(1)
Feslikenian Franca
(1)
Godzińska Marzena
(1)
Grzymska Maria
(1)
Krauze Stanisław
(1)
Loftus David
(1)
Małgorzata Kosznik
(1)
Michałowska Elżbieta
(1)
Nicewicz-Kosińska Janina
(1)
Oliver Jamie (1975- )
(1)
Roberto Gennari
(1)
Rohardt Monika
(1)
Rosłan Anna
(1)
Sawicka Jolanta (tłumacz)
(1)
Szwajewska Bożenna
(1)
Terry Chris
(1)
Wolski Franciszek
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(4)
1990 - 1999
(2)
1940 - 1949
(1)
Kraj wydania
Polska
(9)
Język
polski
(8)
Temat
Mięso
(6)
Ryby
(3)
Kucharstwo
(2)
Mięso kurze
(2)
Barwniki spożywcze
(1)
Desery
(1)
Kanapki i przekąski
(1)
Kosmetyki
(1)
Makaron
(1)
Mięso drobiowe
(1)
Mleczarstwo
(1)
Mleko
(1)
Mąka
(1)
Obiady
(1)
Opakowania
(1)
Piekarstwo
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przetwory owocowo-warzywne
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Tłuszcze
(1)
Warzywa
(1)
Wędzarnictwo
(1)
Zboże
(1)
Zupy
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Poradniki
(1)
9 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Mięso i drób / tł. Marzena Godzińska. - Warszawa : "RM", 2004. - 79, [1] s. : fot. kolor. ; 29 cm.
(Świeże i Smaczne)
Indeks
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wędzenie mięsa i ryb : [oraz budowa wędzarni] / Franciszek Wolski. - Warszawa : Arystoteles, 2013. - 63 s. : fot. kolor. ; 24 cm.
Wędzenie ; Co to jest wędzenie? ; Metody wędzenia ; Dobór i przygotowanie drewna ; Wytwarzanie i działanie dymu ; Inne paliwa do ogrzewania wędzarni ; Wędzarnie ; Rodzaje i budowa wędzarni ; Gdzie jeszcze można wędzić? ; Najczęstsze błędy w wędzeniu ; Przygotowanie mięsa i ryb do wędzenia ; Peklowanie ; Solenie ; Płukanie i suszenie ; Dodatkowe wyposażenie ; Wędzenie mięsa ; Wędzenie kiełbasy ; Wędzenie ryb i owoców morza.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5-64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-636/639 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
W prezentowanej tu Państwu książce wszystko dotyczy drobiu - kurcząt, perliczek, indyków, kaczek, gęsi, gołębi czy przepiórek. Wzbogaćcie więc Państwo swój jadłospis oryginalnymi przepisami i wspaniałymi pomysłami. Odkryjcie bogactwo potraw z drobiu - od prostych, klasycznych poczynając, a na wykwintnych kreacjach kulinarnych kończąc; wypróbujcie je po prostu! [Świat Książki, 1996]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: sprawdzone w 1000 kuchniach.
Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Domowe przetwory / red. Monika Rohardt ; tł. Elżbieta Michałowska. - Warszawa : MUZA S.A, cop.1992. - 123 s., [1] s. tabl. kolor. : il. ; 30 cm.
Spis przepisów 122 s.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.12-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Jamie prezentuje ponad 100 wyśmienitych przepisów na rodzinne obiady i lunche. Znajdziemy tu wszystko, co powinnyśmy wiedzieć o racjonalnym żywieniu, wskazówki jak najlepiej zaprojektować swoją kuchnię oraz najlepsze przepisy na 10 potraw ulubionych na świecie. Większość przepisów wykorzystuje składniki, które u nas bez trudu można kupić oraz nowe pomysły na lubiane dania - zupy, sałatki, makarony, mięsa, ryby, desery i warzywa. [Muza, 2010]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. Dzieło współopr.: T. 1-2 Indeks
- Mleko - Przetwory mleczne - Tłuszcze i oleje - Mięso - Zboże - Mąka - Piekarstwo - Surogaty - Środki konserwujące - Barwienie artykułów żywności i przedmiotów użytku - Sztuczne środki słodzące - Środki kosmetyczne - Naczynia
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A-34215 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej