Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(3)
Autor
Duch Karl
(1)
Jurczyński Jacek
(1)
Scheller Kurt
(1)
Witaszek-Samborska Małgorzata
(1)
Żarski Waldemar (1951- )
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Kucharstwo
(3)
Język polski
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Tekst
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Encyklopedie
(1)
Słowniki polskie
(1)
Słowniki terminologiczne
(1)
Słowniki wielojęzyczne
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-Inf.-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka kucharska jako tekst / Waldemar Żarski. - Wrocław : Wydaw. Uniwersytetu Wrocławskiego, 2008. - 239 s. : faks., fot. kolor. il. ; 24 cm.
(Acta Universitatis Wratislaviensis, ISSN 0239-6661 ; no 3021)
Bibliogr. s. 203-227. Indeks.
Streszcz. ang.
I. Książka kucharska jako tekst kultury II. Tekst, typ, gatunek III. Ksiązka kucharska jako tekst.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-91692 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Filologia Polska / Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu ISSN 0554-8179 ; nr 90)
Bibliogr. Streszcz. ang.
I. Zagadnienia wstępne II. Kategorie semantyczne nazw pożywienia III.Struktura formalno-genetyczna nazw pożywienia IV. Mechanizmy nominacji w kulinarnych zestawieniach i kolokacjach V. Zakończenie - leksyka kulinarna w polszczyźnie po
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-87672 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej