Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(8)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(2)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(7)
Autor
Zybert Elżbieta Barbara
(2)
Bartosz Grzegorz (1950- )
(1)
Cholewicka-Goździk Krystyna
(1)
Cyrek Piotr
(1)
Grzybek Maria (1952- )
(1)
Makarski Sylwester (1942- )
(1)
Miklaszewski Stanisław (1947- )
(1)
Mikuła Bogusz (1966- )
(1)
Pacana Andrzej
(1)
Puchalski Czesław
(1)
Łaś Jerzy
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(3)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(9)
Język
polski
(9)
Temat
Jakość produktu
(7)
Żywność
(3)
Bibliotekarstwo
(2)
Informacja naukowa
(2)
Konsumenci (ekonomia)
(2)
Mleko
(2)
Agrobiznes
(1)
Amoniak
(1)
Audyt wewnętrzny
(1)
Banki spółdzielcze
(1)
Bezrobocie
(1)
Biogaz
(1)
Biotechnologia
(1)
Budżety gminne
(1)
Burak cukrowy
(1)
Bydło
(1)
Cebula
(1)
Chemia analityczna
(1)
Deficyt budżetowy
(1)
Drożdże
(1)
Ekspedytorzy sprzedaży wysyłkowej
(1)
Europejska Agencja Obrony
(1)
Firma (nazwa)
(1)
Fuzja przedsiębiorstw
(1)
Gleba
(1)
Grusza
(1)
HACCP
(1)
Handel
(1)
Innowacje
(1)
Jabłka
(1)
Kamieniarstwo
(1)
Kapitał społeczny
(1)
Komórki macierzyste
(1)
Konkurencja
(1)
Kredyt rolny
(1)
Krowa
(1)
Labortest
(1)
Lasery
(1)
Marketing
(1)
Marketing terytorialny
(1)
Medicago truncatula
(1)
Medycyna
(1)
Medycyna regeneracyjna
(1)
Metoda DEA
(1)
Mikotoksyny
(1)
Mleczarstwo
(1)
Mleko owcze
(1)
Motywacja pracy
(1)
Odnawialne źródła energii
(1)
PHARE
(1)
Partnerstwo publiczno-prywatne
(1)
Pestycydy
(1)
Pole elektromagnetyczne
(1)
Polityka regionalna UE
(1)
Pomidory
(1)
Popyt
(1)
Przeciwutleniacze
(1)
Przedsiębiorczość (postawa)
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Przedsiębiorstwo budowlane
(1)
Przejęcie przedsiębiorstwa
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Rekultywacja gruntów
(1)
Rolnictwo
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Rozwój regionalny
(1)
Rośliny oleiste
(1)
Ryzyko kursowe
(1)
Samorząd gminny
(1)
Skup produktów rolnych
(1)
Spektroskopia
(1)
Spektroskopia atomowa absorpcyjna
(1)
Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR)
(1)
Sprężystość
(1)
Spółdzielczość rolnicza
(1)
Substancje i produkty ropopochodne
(1)
Sukces
(1)
Surowce roślinne
(1)
Surowce zwierzęce
(1)
Szkolnictwo
(1)
Szrotówek kasztanowcowiaczek
(1)
Tauron Polska Energia
(1)
Transfer technologii
(1)
Turystyka
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Woda
(1)
Wsie
(1)
Wspólna Polityka Bezpieczeństwa i Obrony UE
(1)
Węgiel kamienny
(1)
Zamówienia publiczne
(1)
Zarządzanie
(1)
Zarządzanie kryzysowe
(1)
Zarządzanie ryzykiem
(1)
Zarządzanie strategiczne
(1)
Zarządzanie wiedzą
(1)
Zboże
(1)
Znak towarowy
(1)
Łańcuch dostaw
(1)
Środowiskowa ocena cyklu życia
(1)
Świnia
(1)
Temat: czas
1989-
(2)
2001-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Strzegom (woj. dolnośląskie ; okręg)
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Materiały konferencyjne
(2)
Audycje radiowe
(1)
Raport z badań
(1)
podręcznik akademicki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
9 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-60315 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Materiały Pomocnicze)
Bibliogr. s. 99
Wybór i ocena kryteriów jakości metodami z uwzględnieniem ważności kryteriów ; Ocena jakości wyrobów poprzez ocenę kryteriów ; Opracowanie polityki jakości dla hipotetycznego przedsiębiorstwa ;Proces opracowania procedur dla hipotetycznego zakładu pracy ; Zapewnienie wysokiej jakości wyrobów poprzez stosowanie metod Failure Mode and Effect Analiysis (FMEA) ; Quality Function Deployment (QFD) - projektowanie sterowane przez klienta ; Kontrola procesu produkcyjnego przy pomocy kart kontrolnych według oceny alternatywnej przy stałej i różnej liczności próbek ; Odbiorcza metoda statystycznej kontroli jakości według oceny liczbowej - badania jednorodności produktu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-101874 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [121]-126.
Streszcz. w jęz. ang.
1. WSTĘP ; 2. CEL PRACY ; 3. MATERIAŁY MEDYCZNE: 3.1. Klasyfikacja materiałów i urządzeń medycznych w zależności od zastosowania w medycynie, 3.2. Wymagania dotyczące jakości materiałów medycznych, 3.3. Rodzaje badań materiałów stosowanych w medycynie, 3.4. Sterylizacja i dezynfekcja, 3.5. Analiza zanieczyszczeń występujących w materiałach oraz wyrobach medycznych i ich wpływ na zdrowie człowieka ; 4. WŁASNE TECHNOLOGIE WYKONYWANIA MATERIAŁÓW I URZĄDZEŃ MEDYCZNYCH: 4.1. Wprowadzenie, 4.2. Części zamienne wewnętrznych ubytków organizmu człowieka (endoprotezy), 4.3. Części uzupełniające zewnętrzne ubytki organizmu człowieka (egzoprotezy), 4.4. Sprzęt medyczny jednorazowego użytku, 4.5. Sprzęt medyczny wielokrotnego użytku ; 5. WODA JAKO MATERIAŁ MEDYCZNY: 5.1. Znaczenie jakości wody w medycynie, 5.2. Klasyfikacja wody i urządzeń w zależności od zastosowania w medycynie, 5.3. Wymagania co do jakości wody jako materiału medycznego, 5.4. Rodzaje badań wody i urządzeń do jej uzdatniania, 5.5. Analiza zanieczyszczeń występujących w wodzie i ich wpływ na zdrowie człowieka ; 6. WŁASNE TECHNOLOGIE UZDATNIANIA WODY I URZADZEŃ DO JEJ OTRZYMYWANIA: 6.1. Uzdatnianie wody do dializ, 6.2. Uzdatnianie wody do płynów infuzyjnych, 6.3. Uzdatnianie wody na potrzeby urologii, 6.4. Woda dla laboratoriów medycznych, 6.5. Elementy wymienne w stacjach uzdatniania wody ; 7. OPAKOWANIE, TRANSPORT, MAGAZYNOWANIE MATERIAŁÓW I WYROBÓW MEDYCZNYCH ; 8. SPOŁECZNE I EKONOMICZNE ASPEKTY STOSOWANIA OPRACOWANYCH MATERIAŁOW, TECHNOLOGII ORAZ WYKONANYCH URZĄDZEŃ W MEDYCYNIE ; 9. WNIOSKI.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-99948 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A-Instr., A-Instr./pow.rzesz. (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-90944 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 152-154.
Spis treści także ang.
1. Jakość jako element działań kontrolno-ewaluacyjnych w bibliotekach i ośrodkach informacji; 2. Przykładowe narzędzia wydajności, efektywności i jakości działań biblioteczno-informacyjnych; 3. Przykładowe zastosowanie narzędzi i pomiaru w bibliotekach różnych sieci.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-02 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia, wykaz aktów prawnych na stronach 189-195.
Streszczenie angielskie.
I. METODYKA BADAŃ: 1. Cele i zakres tematyczny badań ; 2. Materiały źródłowe i metody badawcze. II. SPECYFIKA JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH: 1. Istota jakości artykułów żywnościowych ; 2. Warunki prawne determinujące jakość obrotu rynkowego artykułami żywnościowymi ; 3. Znaczenie procesu produkcji i obrotu w kształtowaniu jakości artykułów żywnościowych. III. WPŁYW JAKOŚCI HANDLOWEJ NA DECYZJE ZAKUPOWE NABYWCÓW ŻYWNOŚCI: 1. Ocena jakości oferty wybranych typów placówek handlowych ; 2. Determinanty wyboru produktów żywnościowych ; 3. Realizacja reklamacji jako proces budowania lojalności klientów. IV. ZAOPATRZENIE W ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNĄ KONSUMENTÓW WOJEWÓDZTWA PODKARPACKIEGO: 1. Znaczenie i rodzaj nabywanych ekologicznych artykułów żywnościowych ; 2. Determinanty zakupu żywności ekologicznej ; 3. Postawa konsumentów przy zakupie produktów ekologicznych i ocena cech artykułów eko pochodzących z Podkarpacia ; 4. Stan rolnictwa ekologicznego w woj. podkarpackim i sugestie konsumentów dotyczące rozwoju żywności produktów Eko. V. ROLA ZAOPATRZENIA HURTOWEGO W KSZTAŁTOWANIU JAKOŚCI ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH: 1. Postrzeganie pośredników hurtowych w procesie zaopatrzenia na przykładzie PCH Agrohurt S.A. ; 2. Wpływ źródeł zaopatrzenia na poziom jakości ; 3. Znaczenie jakości w wyborze i współpracy badanych firm z dostawcami ; 4. Oddziaływanie technicznych warunków zaopatrzenia na jakość towarów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-10120 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
Tekst częśc. ang. Streszcz. ang., pol. przy pracach.
I. ROLNICTWO: Methods for Moisture Content, Electrical Properties and Thermal behaviour of Food Materials Investigation ; Physical Methods for Quality Evaluation of Selected Dairy Products ; The impast of daily Bains of body weight on results of groeth and slaughter performance traits of different breed gilts ; Pola magnetyczne jako czynnik poprawiający jakość materiału siewnego roślin ; Zastosowanie metody spektroskopii podczerwieni do badania wpłyu pół magnetycznych stałych i wolnozmiennych na jakość wybranych odmian pomidorów szklarniowych ; Application of new technology of Raman microscopes in plant tissue chemometry ; Laser Ablation Inductively Coupled Plasma Mass Spectrometry (LA-ICP-MS) as a fast and non-destructive micro-chemical analysis method of solid samples ; Ocena wybranych własciwości fizykochemicznych produktów przetwarzania nasion oleistych poddanych obróbce wstępnej ; Metody badania energochłonności procesu rozdrabniania surowca roślinnego ; Ocena zewnętrznej jakości korzeni buraków cukrowych z uwzględnieniem zróżnicowanego wykorzystania plonu ; Nowe tendencje w badaniach fizyko-chemicznego oczyszczania gleb z substancji ropopodobnych ; of the Photochem® system un agricultural investigations ; Immunochemical methods in pesticidesĺ content analysis of food products ; Wyznaczenie cech mechanicznych wybranych odmian cebuli (Allium cepa l.) w zakresie zmian obciążenia ; Serradella and faba bean catch crops as a kind of organic manuring in sweet corn cultivation ; Alcohol-selective amperometric biosensors based on natural and mutated alcohol oxidases ; Konstruowanie laboratoryjnych modeli bioreaktorów do detoksykacji formaldehydu ze środowiska ; The influence of hand thinning of pear flowers on yield and pear quality ; The changes of commercial value of the belly with ribs ; Medicago truncatula - roślina modelowa w badaniach metabolomu roślin bobowatych (Fabaceae) ; Niekonwencjonalne techniki utrwalania soków i moszczów ; Przydatność mleka owczego do produkcji napojów fermentowanych ; Zagadnienia zdrowotne i analityczne antyoksydantów roślinnych ; Wpływ funkcjonowania nasion roślin leczniczych z rodziny Apiaceae na ich wartość siewną ; Mikotoksyny w żywności ; Występowanie mikotoksyn w wybranych produktach przemysłu owocowego ; Drożdże niekonwencjonalne jako potencjalni producenci etanolu paliwowego z lignocelulozowych odpadów rolniczych ; Perspektywa zwiększenia wykorzystania biogazu w gospodarstwach rolniczych w Polsce na przykładzie Niemiec i Holandii ; Modern analytical methods in environmental analysis - ICP-MS technique ; Wykorzystanie substancji saponinowych w ochronie środowiska i zdrowia zwierząt gospodarskich ; Zmiana liczebności szrotów kasztanowcowiaczka (Cameraria ohridella Deschka & Dimic) w wybranych rejonach Lublina. II. BIOTECHNOLOGIA: Metabolic Engineering of Non-conventional Yeasts for Construction of Robust Producers of Fuels and Chemicals ; Advantages and limitations of molecular-based methods used for in study of bacterial diversity in soils contaminated with PAH's ; Mezenchymalne komórki macierzyste oraz perspektywy ich zastosowania w terapii klinicznej wybranych schorzeń ; Skeletal Muscle Stem Cells as a tool in muscle regeneration ; Effect of ciprofloxacin on Bone Marrow Mesenchymal Stem Cells proliferation ; Betulina i jej pochodne - triterpeny pochodzenia naturalnego o różnorodnej aktywności farmakologicznej ; Zdolność buteiny i nowych pochodnych triazoli do "zmiatania" wolnych rodników ; Odpowiedź humoralna gąsienic Galleria mellonella na zakażenie drożdżami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-100142 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dot. m.in. Rzeszowszczyzny.
Bibliogr. przy ref.
Tekst częśc. słow.
Cz. I. WPROWADZENIE DO PROBLEMATYKI EFEKTYWNOŚCI PRODUKCJI ROLNICZEJ: 1.1. Niektóre problemy funkcjonowania i rozwoju rolnictwa w aspekcie jego restrukturyzacji, 1.2. Ekonomiczno-organizacyjne uwarunkowania produkcji rolniczej w południowo-wschodniej Polsce, 1.3. Uniwersalistyczne kryteria klasyfikacji gospodarstw rolniczych podstawowym czynnikiem energotechnologicznej oceny efektywności transformacji systemu gospodarki żywnościowej, 1.4. Czynniki determinujące rozwój rolnictwa w warunkach podmiejskich, 1.5. Aktuálne problémy transformácie agrárneho trhu v Slovenskej Republike, 1.6. Do Zespołu Energotechnologicznego PAN, 1.7. Rolnictwo województwa krośnieńskiego w okresach swych przeobrażeń ; Cz. II. EKONOMICZNE UWARUNKOWANIA PRODUKCJI ROLNICZEJ: 2.1. Stan i perspektywy chowu i hodowli bydła mlecznego oraz produkcji mleka w Polsce, 2.2. Wstępne wyniki chowu jednostronnie mięsnych ras bydła w Polsce, 2.3. Przetwórstwo mleka w gospodarstwach rolniczych w Belgii, stan obecny i perspektywy, 2.4. Energotechnologiczna efektywność restrukturyzacji systemu skupu mleka w warunkach wysokiego rozdrobnienia gospodarstw na terenach podgórskich, 2.5. Ekonomiczne uwarunkowania przetwórstwa mleka w regionie Polski południowo-wschodniej, 2.6. Czynniki determinujące poziom i organizację produkcji rolniczej w warunkach Polski południowo-wschodniej, 2.7. Czynniki determinujące poziom i organizację skupu mleka na przykładzie rejonu surowcowego Spółdzielni Mleczarskiej w Gorlicach, 2.8. Związek przemysłu mleczarskiego z rolniczą bazą surowcową w województwie przemyskim, 2.9. Tendencje w skupie mleka w rejonie działania Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Lubaczowie w latach 1991-1994, 2.10. Organizacja skupu mleka w spółdzielniach Polski południowo-wschodniej, 2.11. Produkcja żywca wołowego w gospodarstwach indywidualnych województwa krośnieńskiego, 2.12. Tendencje zmian w skupie żywca wołowego w Zakładach Mięsnych "RESMIĘS" S.A. w Rzeszowie w latach 1992-1995 ; Cz. III. EKONOMICZNE I ORGANIZACYJNE UWARUNKOWANIA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI NA OBSZARACH WIEJSKICH: 3.1. Spółdzielczość jako forma przedsiębiorczości stymulującej rozwój wsi i rolnictwa, 3.2. Gospodarka piętrowa elementem przeobrażeń rolnictwa karpackiego w dobie transformacji gospodarczej kraju, 3.3. Rola Euroregionu Karpaty we wspieraniu rozwoju gospodarki żywnościowej, 3.4. Charakterystyka osób prowadzących rodzinne gospodarstwa rolne w gminie Tymbark, 3.5. Rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich (na przykładzie gminy Tyczyn) ; Cz. IV. EKONOMICZNE I ORGANIZACYJNE UWARUNKOWANIA PRZETWÓRSTWA ROLNO-SPOŻYWCZEGO: 4.1 Urynkowienie gospodarki stymulantem rozwoju przetwórstwa surowców rolnych w gospodarstwach chłopskich, 4.2. Popyt na produkty spożywcze z przetwórczości w małej skali w opinii konsumentów, 4.3. Revitalizácia manažmentov podnikateľských subjektov v poľnohospodársko-potravinárskom komplexe, 4.4. Pozycja rynkowa zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego małej skali, 4.5. Charakterystyka przydatności do przetwórstwa dziesięciu odmian jabłek ; Cz. V. PROBLEMATYKA ORGANIZACJI OBSŁUGI PRODUKCJI ROLNICZEJ: 5.1. Przyczyny bezrobocia w opinii bezrobotnych (na przykładzie gminy i miasta Dukla), 5.2. Sposoby ograniczania bezrobocia w opinii bezrobotnych (na przykładzie gminy i miasta Dukla), 5.3. Finansowanie zadań w zakresie postępu biologicznego w produkcji zwierzęcej na przykładzie Okręgowej Stacji Hodowli Zwierząt w Krasnem w latach 1993-1995, 5.4. Sprzedaż bezpośrednia produktów rolniczych w Austrii, 5.5. Slovenské poľnohospodárstvo v marginálnych podmienkach, 5.6. Polityka regionalna Unii Europejskiej i jej wpływ na rozwój rolnictwa, 5.7. Dostosowanie działalności gminnych spółdzielni do warunków rynkowych w rejonach podgórskich (na przykładzie Gminnej Spółdzielni "Samopomoc Chłopska" w Komańczy), 5.8. Ekonomiczne uwarunkowania produkcji mleczarskiej w Południowo-Wschodniej Polsce, 5.9. Programy bezzwrotnej pomocy zagranicznej dla rolnictwa polskiego w ramach PHARE, 5.10. Wykorzystanie bezzwrotnej zagranicznej pomocy technicznej dla wsi i rolnictwa w ramach programu PHARE, 5.11. Analiza dynamiki poziomu i struktury budżetów gmin w latach 1991-1995 z punktu widzenia samodzielności gospodarowania samorządów terytorialnych, 5.12. Wpływ polityki kredytowej w latach 1985-1991 na rozwój indywidualnych gospodarstw rolnych - na przykładzie klientów Banku Spółdzielczego w Wielopolu Skrzyńskim, 5.13. Rzeszowski Bank Regionalny - nadzieje i obawy spóldzielczości bankowej, 5.14. Perspektywy rozwoju eksportu produktów rolno-spożywczych z terenu Polski południowo-wschodniej, 5.15. Informacja rynkowa jako uwarunkowanie rozwoju agrobiznesu, 5.16. Wykorzystanie instrumentów marketingowych w kształtowaniu polityki rynkowej spółdzielni mleczarskich z terenu Polski południowo-wschodniej ; Eugeniusz Machowski 1934-1996 ; Zespół Szkół Rolniczych w Trzcinicy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-99107 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Nauka i gospodarka ; t. 1)
Materiały z konf. "Nauka i gospodarka", 8-9 listopada 2010 r., Kraków.
Bibliogr. przy ref.
DZIAŁALNOŚĆ INNOWACYJNA W GOSPODARCE: 1. Ocena innowacyjności przedsiębiorstw w województwie lubelskim / Małgorzata Dolińska; 2. Audyt technologiczny jako narzędzie budowy przewagi innowacyjnej przedsiębiorstwa - studium przypadku Labortest Sp. z o.o. / Zofia Gródek-Szostak, Danuta Kajrunajtys; 3. Działalność innowacyjna polskich przedsiębiorstw przemysłowych / Paweł Mielcarek; 4. Pozyskiwanie innowacji w przedsiębiorstwie / Barbara Sieniewska, Karolina Zioło; 5. Innowacje procesowe w branży tworzyw sztucznych / Jolanta Stanienda; 6. Stymulowanie innowacji w projektach inwestycyjnych współfinansowanych ze środków dotacji unijnych / Teresa Szot-Gabryś; 7. Regionalny system innowacji - implikacje jego sprawnego funkcjonowania dla rozwoju i wzmacniania konkurencyjności gospodarki / Elżbieta Sztorc; 8. Stymulowanie działalności innowacyjnej przedsiębiorstw przez centra transferu technologii / Sylwia Wiśniewska. Z TEORII I PRAKTYKI ZARZĄDZANIA STRATEGICZNEGO: 1. Ekonomiczne przesłanki połączeń przedsiębiorstw / Ewa Jastrzębska; 2. Imperatyw etyczny jako strategiczny element w procesach zarządzania firmą / Mirosława Krzyścin; 3. Determinanty zdolności absorpcyjnej organizacji / Regina Lenart; 4. Implementacja założeń strategicznych w zarządzaniu placówką oświatową / Damian Ostrowski; 5. Rola rekomendacji w procesie kształtowania przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstw budowlanych w Polsce / Janusz Signetzki; Kluczowe czynniki sukcesu przedsiębiorstw w sektorze kamienia naturalnego na przykładzie strzegomskich firm kamieniarskich / Monika Wilk-Lechniak; Czynniki wyboru strategii w polskich przedsiębiorstwach. ZARZĄDZANIE W ORGANIZACJACH W WARUNKACH KRYZYSU: 1. Zarządzanie ryzykiem na rynku węgla w Polsce - wybrane problemy / Krzysztof Ciszek; 2. Fuzje i przejęcia - szansa czy zagrożenie w dobie kryzysu / Karolina Kolasa-Koziarz; 3. Zarządzanie ryzykiem walutowym elementem funkcjonowania przedsiębiorstw w warunkach międzynarodowych / Ireneusz Miciuła; 4. Motywowanie pracowników branży energetycznej w czasie kryzysu / Magdalena Paleczny; 5. Zarządzanie kryzysowe w przedsiębiorstwie / Jolanta Walas-Trębacz. TEORETYCZNE I PRAKTYCZNE ASPEKTY ZARZĄDZANIA MARKETINGOWEGO: 1. Jakość produktu radiowego / Jan Beliczyński; 2. Współpraca z dostawcą jako jeden z kluczowych czynników konkurencyjności / Andrzej Fiodorow; 3. Komercjalizacja badań reputacji sprzedawców internetowych / Dariusz Grabara; 4. Wpływ wybranych czynników na poprawę jakości produktów i wzrost efektywności zarządzania przedsiębiorstwem / Anna Gręda; 5. Współpraca producenta i detalisty jako źródło budowania przewagi konkurencyjnej - ocena wybranych narzędzi producentów / Magdalena Kendik; 6. Zintegrowana ocena ekologiczna i rynkowa produktów na przykładzie zestawu mebli kuchennych / Tomasz Nitkiewicz; 7. Rozwój rynku żywności ekologicznej w Europie / Izabela Prządo; 8. Rola promocji gminy w jej funkcjonowaniu w subregionie / Wioletta Wereda, Adam Czarnota; 9. Marka Tauron Polska Energia elementem przewagi konkurencyjnej. ZAGADNIENIA ZARZĄDZANIA PUBLICZNEGO: 1. Społeczne uwarunkowania i rezultaty doskonalenia działalności na przykładzie przedsiębiorstwa o wysokiej efektywności ekonomicznej / Małgorzata Adamska-Chudzińska; 2. Deficyt budżetu państwa w warunkach polskich / Dariusz Baranowski; 3. Finansowanie rozwoju odnawialnych źródeł energii w Polsce / Katarzyna Cięciak; 4. Kapitał społeczny jako czynnik rozwoju regionalnego / Krzysztof Kocurek; 5. Koncepcja partnerstwa publiczno-prywatnego (PPP) / Anna Matuszewska; 6. Problematyka implementacji dyrektyw unijnych - prawo konsumenckie na gruncie przepisów wspólnotowych i krajowych / Sylwia Mauch; 7. Zamówienia publiczne w dziedzinie obrony w Unii Europejskiej / Katarzyna Podejko.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-96093 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej