Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(3)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(1)
Filia 5 (Budziwojska 194)
(1)
Filia 11 (Dębicka 170)
(2)
Autor
Biller Rudolf
(2)
Gotowiec Anna
(2)
Łagoda Joanna
(2)
Łagoda-Marciniak Maja
(2)
Świątkowska Monika
(2)
Bangert Elisabeth
(1)
Królik Rajmund (1980- )
(1)
Piotrowska Bogna
(1)
Tarnas Barbara
(1)
Veale Wendy
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(4)
1990 - 1999
(3)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Temat
Dekoracja potraw
(5)
Nakrycie i dekoracja stołu
(2)
Potrawy świąteczne
(2)
Święta
(2)
Adwent
(1)
Andrzej Apostoł (św.)
(1)
Boże Ciało
(1)
Boże Narodzenie
(1)
Dożynki
(1)
Dzień Wszystkich Świętych
(1)
Dzień Zaduszny
(1)
Dzień św. Walentego
(1)
Jan Chrzciciel (św.)
(1)
Karnawał
(1)
Kucharstwo
(1)
Marcin (św. ; ca 316-397)
(1)
Niedziela Palmowa
(1)
Wielkanoc
(1)
Zesłanie Ducha Świętego
(1)
Środa Popielcowa
(1)
Żniwa
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(3)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł okł.: Dekorowanie potraw.
Nakarm oczy gości.Jesteś ciekaw, jak stworzyć arcydzieło z kostki masła lub uformować jeża z gruszki? Marzysz o zorganizowaniu sylwestrowego przyjęcia, które zachwyci gości? A może chcesz uraczyć kolegów swojego dziecka pięknym czekoladowym ciastem w kształcie lokomotywy? Jeśli tak, daj się zaprosić na krótki kurs dekorowania potraw! Kolorowo, pysznie i oryginalnie - tak właśnie może być na Twoim stole na co dzień i od święta. Atrakcyjne wizualnie dania skuszą nawet niejadków. Bo jak można się oprzeć jabłkowym łabędziom, warkoczom z francuskiego ciasta, słodkim mufinkom z lukrem, ślicznym minikanapeczkom lub koreczkom na jeden kęs? Pomysły, przedstawione na 330 barwnych fotografiach, dostarczą inspiracji do podawania owoców, warzyw, wypieków, słodkości, przekąsek i rozmaitych napojów - od kawy po drinki. Doskonałym podsumowaniem poradnika są propozycje na wyjątkowe okazje, a wśród nich między innymi: sylwestrowy zimny bufet, karnawałowe sushi po europejsku, walentynkowy słodki niedźwiadek dźwigający serce. [Merlin, 2008]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ozdabianie potraw / Rudolf Biller ; tł. z niem. Monika Świątkowska. - Warszawa : Delta W-Z, [1997]. - 159 s. : il. kolor. ; 26 cm.
(Encyklopedia Smakosza)
Indeks.
1. Bufet świąteczny ; 2. Półmiski pikantne ; 3. Owoce cytrusowe ; 4. Owoce ziarnkowe i pestkowe ; 5. Owoce egzotyczne ; 6. Warzywa bulwiaste ; 7. Warzywa cebulowe ; 8. Warzywa owocowe ; 9. Warzywa różne ; 10. Warzywa dyniowate ; 11. Grzyby ; 12. Chleb i bułki ; 13. Ciasto parzone ; 14. Ozdoby z masła ; 15. Ozdoby z jaj ; 16. Galarety ; 17. Koreczki i kanapki ; 18. Medaliony i koktajle ; 19. Serwetki i papierowe mankiety ; 20. Słodkie ozdoby ; 21. Ozdoby z kremów ; 22. Glazury czekoladowe i cukrowe ; 23. Marcepan ; 24. Cukier puder i kakao ; 25. Gotowe ozdoby do wypieków ; 26. Przepisy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. AF-75628 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Encyklopedia Smakosza)
Tyt. oryg.: "Garnieren und Verzieren" 1994. - Pełna nazwa wydawcy w cop.
Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.11-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1. Czym jest carving ; 2. Trochę historii ; 3. Jakich noży używać ; 4. Wazon z cukinii ; 5. Róża z buraka ; 6. Kwiat z arbuza ; 7. Liść jako wykończenie ; 8. Tulipan z marchwi ; 9. Liść jako wykończenie II ; 10. Świecznik z melona ; 11. Kwiatki z marchwi ; 12. Kwiat z arbuza II ; 13. Wariacje pomidorowe ; 14. Serce z ogórka ; 15. Arbuzowy torcik ; 16. Liść z jabłka ; 17. Jabłkowa wieżyczka ; 18. Jak przechowywać dekoracje.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: piękne aranżacje świątecznych stołów, sprawdzone przepisy kulinarne, pomysły na dekoracje i prezenty.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.5-64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Adwent (tradycja i obrzędy, dekoracja domu i stołu, jak to zrobić) 2. Boże Narodzenie (tradycja i obrzędy, dekoracje domu i stołu, jak to zrobić, przepisy kulinarne) 3. Od Wigilii do Trzech Króli 4. Walentynki (tradycja i obrzędy, jak to zrobić) 5. Karnawał (tradycja i obrzędy, przepisy kulinarne) 6. Popielec (tradycja i obrzędy, przepisy kulinarne) 7. Niedziela Palmowa (tradycja i obrzędy) 8. Triduum Paschalne (tradycja i obrzędy) 9. Wielkanoc (tradycja i obrzędy, dekoracje domu i stołu, jak to zrobić, przepisy kulinarne) 10. Poniedziałek wielkanocny (tradycja i obrzędy) 11. Zielone Świątki i Boże Ciało (tradycja i obrzędy) 12. Noc świętojańska (tradycja i obrzędy) 13. Żniwa i dożynki (tradycja i obrzędy) 14. Halloween 15. Wszystkich Świętych i Dzień Zaduszny 16. Dzień Sw. Marcina 17. Andrzejki i katarzynki
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-39 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej